הבת שלי אתמול אמרה לי אמאאאאא אי אפשר להפסיק לאכול איזה טעים יצא לך.
חיוך גדול התפרס על פנייי,כי המשפחה שלי ואתם הכוח המניע שלי במטבח .
שאני קוראת תגובה שיצא מדהים או תיוג באינסטגרם דפיקת לב והתרגשות גדולה אוחזת בי.
ושהמשפחה שלי מחמיאים לי שאני עושה משהו חדש זה עושה לי חשק לבשל להם עוד ועוד טעמים חדשים
חדש?
כן זה תבשיל חדש אודות למשלוח מהמם ועמוס בפטריות שקיבלתי מחוות תקוע.הפטריות הכי טעימות !!
גרם לי להכין את התבשיל החורפי הזה אבל לא רק חורפי !מתאים גם לערב שבת /חג.
עשרים דק עבודה קלה והמשך בישול של כמה שעות בתנור וזה שלכם .
אז שנתחיל?
מיקס פטריות שמורכב מ:פטריות מאי טאקי ,שמפיניון ,פטריות שיטאקי,פטריות שי -מג'י של חוות התקוע
קילו קוביות בשר צלי מס 5/אונטריב/רצועות אנטריקוט
3 בצלים גדולים פרוסים
3/4 כוס יין
כף מלח כפית פלפל גרוס כף פפריקה 2 קוביות תיבול לבשר צלי או שקית תיבול לצלי בקר
אופן הכנה :
קלי קלות!!!!!!מתחילים עם הפטריות המיובשות משרים אותם ב3 כוסות מים רותחים למשך עשרים דקות חצי שעה.
בזמן הזה קולפים ופורסים את הבצל ומתחילים בהכנת התבשיל
לוקחים סיר שנכנס לתנור אם אין לכם תעבירו לתבנית בשלב של ההכנסה לתנור.
שמים שמן בתחתית הסיר בערך רבע כוס שמן ומתחילים עם הבשר מטגנים אותו עד שהוא משנה צבע.
מוציאים ומתחילים לטגן את הבצל באותו סיר עם טעם הבשר .
כאשר הבצלים מתחילים להזהיב מוסיפים את הפטריות הטריות שי -מג'י.וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים יין ומבשלים את הסיר עד שהיין מצטמצם זה לוקח 5 -7 דקות.
כאשר היין מצטמצם מוסיפים כף מלח כף פפריקה כפית פלפל שחור גרוס ו2 קוביות בשר צלי או שקית.
מערבבים הכל היטב.
שופכים את הפטריות עם המים !!!!! כן עם המים המים האלה שווי ערך לזהב הם כל כך עשירים בטעם שהם חלק נכבד מהציר של הסיר ו…. מערבבים
מוסיפים את הבשר מפזרים מעל 4 עלי דפנה
סוגרים את הסיר מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל180 מעלות ואופים את הבשר שעתיים.
אחרי שעתיים מורדים את הטמפ ל100 מעלות לעוד שעה וחצי.יוצא חמאההההההההההההההההההההה
רך רך.
אפשר לבשל על מאה מעלות 5 שעות וככל שזה מתבשל זה רך רך וטעים יותר.
מגישים.
מתעלפים
ואומרים יוניתתתתתתתתתאני תעלפתתתתתתתתת
הערות:
אם אתם לא מתחברים לכל סוגי הפטריות אפשר להשתמש בפטריות רגילות שמפניון.
אבל הטעם של הציר מתקבל בעיקר מ2 סוגי הפטריות פטריות שיטאקי,פטריות שי -מג'י של חוות התקוע בגלל שאנחנו משרים אותם במים רותחים ומשתמשים בהם הם מעשירים לנו את התבשיל וחוסכים לנו שימוש באבקת מרק פטריות.
הבשר צלי מס 5 יכול להתחלף בכל סוג שאתם אוהבים אם זה אונטריב או אסאדו בלי עצם חתוך לקוביות או אצבעות אנריקוט ואפילו בשר מס 8
אבל אותן צריך לבשל עוד שעה כי ם לוקח לו המון זמן להתבשל.
בהצלחה
Kol Hakavod on the cooking amd inspiration
היי יונית אהובה,
האם אפשר להמשיך לבשל את הבשר על הגז במקום להכניס לתנור ?
היי
נראה מעולה
שאלה קטנה
קוביות תיבול צלי של מי?
היי יונית,
האם צריך יין אדום או לבן?
האם משתמשים בתנור בטורבו או רגיל?
יונית אני תעלפפפפפפפתתתתת!!!
יצא ממש ממש טעים ורך כמו חמאה!!!
תודה על מתכונים טעימים, פשוטים וברורים!!
ואוווווווווווווווווו
יצא לי משהוא???
המתכונים שלך יונית תמיד יוצאים לי חלום!!!!!!!!!!!!!
יוצא טעים מאוד אבל ממש ממש מלוח. כף מלח זה מוגזם, פלוס הקוביות תיבול שמלוחות מאוד גם בעצמן.
היי. האם אפשר עח הגז? כמה זמן?