טוב החג הזה אתם הולכים להפתיע ובגדול כן ?!
כי אף אחד לא ישאר אדיש לקובה הטעימה הזו.
תתכוננו לצרחות של אושר !!!
כי הביס היא ביס חלומי אין לי מילים לתאר עד כמה שזה טעים כי כל תיאור יגרע ממנו.
קדימה גזרו העתיקו שמרו לחג שבועות !!!
חומרים :
250 גרם בורגול דק
2 כפות שמן
כף גדושה קמח
כוס מידה של סולת
חצי כפית מלח
כפית פפריקה
מילוי:
3 בצלים גדולים קצוצים
2 חצילים חתוכים לקוביות קטנות
200 גרם פתיתי מוצרלה collection
מלח פלפל אגוז מוסקט
רוטב
יוגורט ביו תנובה3%
6 עלי בזילקום
5 עלי נענע
2 ענפים של שמיר
שן שום כתוש
מלח קורט סוכר
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה :
את הגרישה משרים שעה במים
אחרי שעה מסננים טוב
מוסיפים את השמן קמח סולת מלח פפריקה ומערבבים.
מניחים לבצק להתייצב חצי שעה בתוך שקית נליון
הכנת המילוי:
את החצילים מרססים בספרי שמן מפזרים מעל מלח ומכניסים לתנור מצב גריל 230 מעלות עד הזהבה.
בזמן הזה קוצצים את הבצל מטגנים בשמן עד הזהבה מלאה חייב להיות זהוב יפה יפה
מידי פעם אפשר להוסיף טיפה מים שיתנו אחידות להזהבה
בהזהבה מוסיפים את קוביות החצילים מוסיפים מלח פלפל שחור מעט אגוז מוסקט ומערבבים
מקררים מוסיפים את המוצרלה מערבבים והמילוי מוכן
קורצים כדורים קטנים משטחים לצורת עיגול מניחים במרכז מלית סוגרים
ומכדררים לכדור מעוך
מקפיאים שעה שעתיים אפשר להכין יום מראש (גג חודש מראש)מטגנים בשמן חם
הכנת רוטב:
שמים הכל במעבד מזון ומגישים לצד הקובה המטוגנת
טיפ לצבע ירוק פשוט לכתוש את הכל למעט היוגורט בעלי ומכתש לערבב ויוצא לכם צבע ירוק נדיר.
הגשה :
אפשר להגיש את הקובות וליד רוטב כי לא כולם אוהבים רוטב וגם כי טעים ברמות על חלללל לללללל ככה בלי רוטב.
ואפשר להגיש בצלחת על מצע רוטב שמרטיב ומוסיף טעמים
מה שלא תעשו כל טעים
בהצלחה .
*מתכון מתוך פעילות תנובה שבועות 2021
פרסום בשיתוף תנובה
שלום יונית
אני מנסה לעשות את הקובות עם החצילים.
ביצעתי את הבצק לפי המתכון אך הבצק לא התגבש מספיק .
מה ניתן לעשות כדי לגבשו?
בתודה
גדעון
אם הן קפואות, להפשיר לגמרי ואז לטגן?