את המתכון של היום קיבלתי משרה אזולאי אמא של יוסי .
יוסי הוא חבר יקר אבל עד מחברת המתכונים שלו חחחח
אבל אני חברתכם גם שסוגרים לי דלת אני נכנסת מהחלון חחח ואם הוא לא נותן אז אין בעיה נלך למודל החיקוי שלו .להשראה שעליה גדל ומי אם לא אמא שלו.
וחברים אכן הייתה זו מחשבה נכונה ומה שנקרא קלענו בול במטרה כי שרה אלופה לא פחות ממנו ויש לה מחברת מתכונים שאספה כל השנים .
אחד מהם הוא הקאדה שהיא למדה משכנה כורדיה
שרה מכינה אותם בצורת סהרון חצי ירח אני הלכתי על הגרסה המקורית צורה עגולה.
אבל בנינו מה זה משנה הצורה?!
מה שקובע זה הטעםםםםםםם
וזה טעים במיוחד שזה חם וכל הגבינות נמסות לכם בתוך הפה.
ריר יורד שאני חושבת על הטעם.
בקיצור למה לחפור שעה וחצי וזה שלכם !
חומרים:
בצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
2 1/2 כוסות מים
1/2 כוס שמן
כף מלח
מילוי:
300 גרם גבינת כנען השף הלבן
500 גרם חמד
150 גר גבינה צהובה
2 ביצים
1 כף קמח/קונפלור
אופן ההכנה :
הכנת הבצק:
שמים את כל המרכיבים למעט המלח בקערת מיקסר ובעזרת וו לישה מערבלים את הבצק עד שנוצר גוש בצק
אחכ מוסיפים כף מלח וממשיכים ללוש 7 דקות.
אחרי 7 דקות מעבירים לקערה משומנת מכסיםומתפיחים שעה ורבע.
לקראת סיום ההתפחה מכינים את המלית.
לערבב את כל החומרים של המלית עד לקבלת עיסה אחידה.
קורצים מהבצק 22 כדורים כל כדור פותחים לעיגול בעובי חצי סמ.במרכז העיגול מניחים מלית.
סוגרים כמו שק,מורידים שאריות בצק אם יש.
לוחצים על השק עד שמתקבל עיגול דק.
כל עיגול ממולא ודק מעבירים למחבת ללא שמן .
מטגנים כל צד עד הזהבה
מוציאים ונהנים ?
הערות :
יש כאלה שמכינים רק עם גבינת חמד וכמה כפות גבינה.אני חושבת שהשילוב של חמד וכנען הכי טעים
אפשר לעשות מילוי טונה ועריסה גם
חשוב לרדד דק ולא עבה אל תשכחו זה נאפה במחבת
מהכמות הזו אפשר לעשות גם 30 קאדות רק הם היו קטנים יותר
המתכון בשיתוף פעולה עם השף הלבן
היי יונית
גם קילו קמח ועוד כוס וחצי קמח?
במתכון כתוב קילו קמח ובהמשך 2.5 כוסות קמח?
מה מהם?
אפשר 300 גרם חמד ו500 גרם כנען?
תודה לך על המתכונים הנהדרים שלך, האם אפשר להכין עם חיטה מלאה? תודה על הענות
היי יונית אפשר להכין את הבצק גם ללחמניות בשר ?
האם ניתן להקפיא את הבצק? או שכדאי להקפיא אותן כבר מוכנות?
היי יונית אפשר להכין עם קמח אחר ? נגיד כוסמין או קמח שקדים ? אם כן אשמח לכמיות . תודה
הי . לשים שמרים יבשים או טריים?
האם אפשר להכין בלימגבינות ועדיין יצא טעים?
היי יונית ..
לדעתי התבלבלת בכמויות של הגבינות בין הכנען לחמד.
האם אני טועה?
היי יונית,תודה רבה על המתכון ,יצא מעולה.
גם הבת הבררנית שלי טרפה .
עשיתי.
יצא מדהים!!!!
יונית תודה על המתכונים , אין עליך!
איזה מחבט השתמשת לקאדה?
היי אם אני משתמשת בשמרים טריים כמה לשים?
ואם אני מכינה חצי קילו פשוט מחלקת הכול בשניים?
טעים ברמות. כמו על טאבון !
תודה רבה!
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני ולשים במקרר?
יצא מושלם!! תודה על המתכון המוצלח!
יונית ראשית אני לא מפסיקה להכין תבשילים מהמתכונים שלך וכולם מוצלחים. האם ניתן להכין את הקאדה יום קודם ואז לחמם בתנור? האם זה נאפה טוב במחבת? וראיתי שהרבה שאלו על כמויות הגבינה אז אכן אלו הכמויות?
היי יונית,אני מכינה מלאאא פעמים את המתכונים שלך ויודעת שתמיד יצליח לי. אני כורדיה ,ופעם ראשונה בחייםםםם אני מכינה קאדה. הכנתי היום ואקפיא לשבועות,יצא פצצההההה,הראשון קצת נשרף אבל המשכתי על אש נמוכה ,טעיםםםםםם. אז תודה לך אלופה ,ואיזה מזל שלקחת את המתכון מאזולאי
מתכון מושלם!
לי ולבן זוג שלי היתה מסורת כל שישי בבוקר לקנות קאדה בשוק מחנה יהודה.
מאז שעזבנו את ירושלים ניסיתי כמה מתכונים והם לא יצאו מוצלחים. בעיקר המילוי.
היום הכנתי עם המתכון שלך ויצא מושלם! תודה בשמי ובשם יונתן שהחזרת אלינו את מסורת שישי בבוקר! ❤️
יצא לי מושלם וואווווו!!!! אין על המתכונים שלך! מומלץ ב ע נ קקקקק!