חג פסח מתקרב ובא….ואיתו הבקשות למתכונים….השאלות?מה נכין ?מה נפתיע?איך ? למה?ומדוע לבשה הזברה פיג'מה.
אופס סליחה השורה הזו שייכת למשינה חחחחח
אין ככה אני מתחילה לכתוב מתפזרת ושוכחת את המטרה!
אע ….המטרה….מתכון חגיגי הורס(דיאטות כמובן חחח)כזה שיגרום לאורחים שלכם לצרוח…או למשפחה להנות ולקטוף מחמאות.
אגב רק שתדעו לגדול בבית מרוקאי זה אומר שאוכלים בבית ההורים בחגים ואואואואו אם לא.אין דבר כזה לאכול אצל החמה מקסימום מביאים אותה גם אם צריך חחחחח.התפריט של החג תפור מראש שנים על שנים!
אמא רק מבשלת ואסור להביא בטעות סיר שיקבל חס וחלילה מחמאות שהוא טעים !!!(ואואואוווו אם זה קורה)
אבל מה?זה הכי כייף….הכי צחוקים…והכי טירונות צהל לשטוף לה את כל הסירים והצלחות אחכ חחחחח.
נו שוב התפזרתי….אתם רואים??????המנה יומית …..המנה!!!!!!!!
אע המנה זה צלעות כבש עסיסיות אשר מתבשלות מעל הטנזיה העשירה….שהנוזלים של הכבש יורדים מטה ומטפטפים את הטעם לתוך הטנזיה.שלצד אורז בחג פסח (למי שאוכל )זה המנה העיקרית המושלמת.אגב מהר לגזור ולשמור את הפוסט גם לראש השנה אבל על מצע קוסקוס(אמא זה חלום) ולמקרה שיש אורחים או חינה ברקע.
יא הריר יורד לי….רק מלכתוב לכם יאלללללה מתכון לפני שאני מתנפלת על המקרר ????
חומרים :
8 צלעות טלה חלק של אדום אדום (2 מארזים )
1/2 קילו משמשים
1/2 קילו שזיפים
350 צימוקים לבנים
200 גרם שקדי המלך
150 גרם שקדים קלופים
2 בצלים גדולים
2כוסות סוכר
כפית קינמון
חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור שמן
3 כוסות מים
רבע כוס סילאן
אופן ההכנה :
בסיר שנכנס לתנור אם אין לכם זה בסדר תכינו תבנית אלמד בהמשך איך מתנהגים עם תבנית.אבל תחילה צריך סיר טיפה רחב ועמוק.
בסיר שמים שמן בתחתית הסיר ומחממים את השמן דקה.
אחרי דקה שמים את צלעות הטלה לסגירה בשמן החם.
תרשו לי לקחת רגע ולהמליץ לכם על מוצר איכותי שנתקלתי בו בקצביה בסופר ומשם נולד לי הרעיון למתכון לחג (כן בזמן ההמתנה בסופר חחח)צלעות טלה טריות של אדום אדום.תקשיבו ראיתי אותם במארז כאלה יפות…אמרתי אני חייבת לנסות לבדוק…תשמעו מוצר איכותי ברמה גבוהה לא סתם ובמקום להתרוצץ ולחפש זה זמין בסופר ואתם מקבלים מנה מושלמת לחג!מילה של מרוקאית ?
שוב פעם התפזרתי אתם רואים?!בחזרה למתכון?סגירה=שינוי צבע הצלע לחום מכל צד(צולים כל צלע עד שהוא חום משני הצדדים)
מוצאים מניחים בצד עד סיום הכנת הטנזיה.
את הטנזיה מכינים באותו סיר שבו טיגנו את הצלעות ככה הטעמים נשארים !
הכנת הטנזיה: את פירות היבשים שמים בקערה עם מים ל10 דק .
מסננים ומייבשים.
בזמן הזה פורסים 2 בצלים ומטגנים בסיר שבו טיגנו את הצלעות עד להזהבה קלה
בהזהבה קלה מוסיפים את פירות היבשים, האגוזים השקדים, ומערבבים
אחרי הערבוב שופכים 3 כוסות מים רותחים,2 כוסות סוכר (מי שרוצה פחות סוכר אז לשים כוס סוכר אבל טנזיה זה מתוק זה מעין ריבה נדירה טעימה שהולכת נפלא עם בשר ואוכל), ורבע כוס סילאן, מביאים הכל לרתיחה, ברתיחה שמים כפית מלח ,רבע כפית פלפל שחור ,רבע כפית אגוז מוסקט רבע כפית זנגוויל ,כפית קינמון, מערבבים , ממניכים את גובה הלהבה לאש נמוכה ומבשלים הכל 2-3 דק.
***אפשר לזרוק 2-3 מקלות קינמון לקישוט וחיזוק הטעם.
אחרי זה סוגרים את האש מניחים את הצלעות מעל.
סוגרים את הסיר ואופים ב180 מעלות 50 דקות על מצב תנור טורבו.
במידה ואין סיר ויש תבנית אז אחרי הכנת הטנזיה בסיר פשוט מעבירים את הטנזיה לתבנית משומנת קלות יל ידי ספרי שמן.ומניחים מעל את הצלעות.עוטפים בנייר אפיה ומעל נייר האפיה שמיםנייר כסף סוגרים היטב ואופים כמו שציינתי למעלה.
מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.
ואל תשכחו לספר מי לימדה אתכם !מה יש מה קרה??תחשפו אותי לעוד אנשים….למה שרק אתם תסבלו חחחחחחחח
במה מכסים את הסיר במכסה או נייר אפייה?
כרגיל מתכון מושלם .
תודה אהובה
תודה ♡♡♡♡
2 כוסות סוכר???
כן זה טנזיה מתוקה כמו ריבה אבל מיוחד יותר
מעוניינת במתכון בבקשה
זה המתכון
האם ניתן להכין את התבשיל המושלם הזה עם אסדו ? הבת שלי לא יכולה לסבול כבש
כן בהחלט תבקשי מהקצב חתיכות בגודל 4-5 סמ
האם ניתן עם בשר כבש? לא צלעות? ואם כן איך ?
תלוי בעובי פרוסות צוואר בהחלט
היי יונית…
אפשר להשתמש בבשר מס 5 או 8
או כל דבר שתאמרי חוץ מצלעות?
אודה לתשובתך.
בהחלט
היי יונית
פליזזזזז המלצה לבשר חלופי, צלעות לא הולך אצלינו?
נשנושי אסאדו
היי, זה נראה פשוט מושלם! כמו כל המתכונים שלך…
האם זה בסדר להשאיר את הסיר בסביבות השעתיים בתנור על 100 מעלות?? או שזה עלול לייבש את הבשר?
בטח
מתכון נהדר וחגיגי.תודה וחג שמח
אשמח לדעת האם ניתן לבשל ולא להשתמש בתנור? והאם ניתן להמיר את הצלעות ברבע כבש? תודה מראש
היי רציתי להכין את המתכון אבל אנחנו 2 אנשים
איך אני עושה את זה מבחינת הכמויות…
הי יונית,
הבן לא אוהב פירות יבשים
מהי המלצתך בנדון?
תודה שרי
האם אפשר להכין את המתכון עם גוש של צלעות כבש? ולא לחתוך לצלעות בודדות
האם אפשר את המתכון של הצלעות כבש רק לבשל פשוט התקלקל התנור?
מתכון אליפות
יש לך רעיון במקום האורז?
תודה
נשמע מהמם,,
האם במקום צלעות אפשר להשתמש בקבבוני טלה על מקלות קינמון? ולהמשיך לבשל על סיר בגז במקום בתנור?
מתכון מעולנ , האם ניתן להחליף את הצלעות בבשר כבש ? קוביות?