צלעות כבש בטנזיה מרוקאית - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » צלעות כבש בטנזיה מרוקאית
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

יונית צוקרמן אפריל 4, 2019 26 תגובות

צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

חג פסח מתקרב ובא….ואיתו הבקשות למתכונים….השאלות?מה נכין ?מה נפתיע?איך ? למה?ומדוע לבשה הזברה פיג'מה.

אופס סליחה השורה הזו שייכת למשינה חחחחח

אין ככה אני מתחילה לכתוב מתפזרת ושוכחת את המטרה!

אע ….המטרה….מתכון חגיגי הורס(דיאטות כמובן חחח)כזה שיגרום לאורחים שלכם לצרוח…או למשפחה להנות ולקטוף מחמאות.

צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

אגב רק שתדעו לגדול בבית מרוקאי זה אומר שאוכלים בבית ההורים בחגים  ואואואואו אם לא.אין דבר כזה לאכול אצל החמה מקסימום מביאים אותה גם אם צריך חחחחח.התפריט של החג תפור מראש שנים על שנים!

אמא רק מבשלת ואסור להביא בטעות סיר שיקבל חס וחלילה מחמאות שהוא טעים !!!(ואואואוווו אם זה קורה)

אבל מה?זה הכי כייף….הכי צחוקים…והכי טירונות צהל לשטוף לה את כל הסירים והצלחות אחכ חחחחח.

נו שוב התפזרתי….אתם רואים??????המנה יומית …..המנה!!!!!!!!

צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

אע המנה זה צלעות כבש עסיסיות אשר מתבשלות מעל הטנזיה העשירה….שהנוזלים של הכבש יורדים מטה ומטפטפים את הטעם לתוך הטנזיה.שלצד אורז בחג פסח (למי שאוכל )זה המנה העיקרית המושלמת.אגב מהר לגזור ולשמור את הפוסט גם לראש השנה אבל על מצע קוסקוס(אמא זה חלום) ולמקרה שיש אורחים או חינה ברקע.

יא הריר יורד לי….רק מלכתוב לכם יאלללללה מתכון לפני שאני מתנפלת על המקרר ????

חומרים :

8 צלעות טלה חלק של אדום אדום (2 מארזים )
1/2 קילו משמשים
1/2 קילו שזיפים
350 צימוקים לבנים
200 גרם שקדי המלך
150 גרם שקדים קלופים
2 בצלים גדולים
2כוסות סוכר
כפית קינמון
חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור שמן
3 כוסות מים
רבע כוס סילאן

אופן ההכנה :
בסיר שנכנס לתנור אם אין לכם זה בסדר תכינו תבנית אלמד בהמשך איך מתנהגים עם תבנית.אבל תחילה צריך סיר טיפה רחב ועמוק.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_48820512_181006_198.mp4

בסיר שמים שמן בתחתית הסיר ומחממים את השמן דקה.
אחרי דקה שמים את צלעות הטלה לסגירה בשמן החם.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_48841208_130223_640.mp4

תרשו לי לקחת רגע ולהמליץ לכם על מוצר איכותי שנתקלתי בו בקצביה בסופר ומשם נולד לי הרעיון למתכון לחג (כן בזמן ההמתנה בסופר חחח)צלעות טלה טריות של אדום אדום.תקשיבו ראיתי אותם במארז כאלה יפות…אמרתי אני חייבת לנסות לבדוק…תשמעו מוצר איכותי ברמה גבוהה לא סתם ובמקום להתרוצץ ולחפש זה זמין בסופר ואתם מקבלים מנה מושלמת לחג!מילה של מרוקאית ?

שוב פעם התפזרתי אתם רואים?!בחזרה למתכון?סגירה=שינוי צבע הצלע לחום מכל צד(צולים כל צלע עד שהוא חום משני הצדדים)
מוצאים מניחים בצד עד סיום הכנת הטנזיה.
את הטנזיה מכינים באותו סיר שבו טיגנו את הצלעות ככה הטעמים נשארים !

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_48900103_084320_026.mp4

הכנת הטנזיה: את פירות היבשים שמים בקערה עם מים ל10 דק .
מסננים ומייבשים.
בזמן הזה פורסים 2 בצלים ומטגנים בסיר שבו טיגנו את הצלעות עד להזהבה קלה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/04/VID_49000206_080940_721.mp4

בהזהבה קלה מוסיפים את פירות היבשים, האגוזים השקדים, ומערבבים

צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

אחרי הערבוב שופכים 3 כוסות מים רותחים,2 כוסות סוכר (מי שרוצה פחות סוכר אז לשים כוס סוכר אבל טנזיה זה מתוק זה מעין ריבה נדירה טעימה שהולכת נפלא עם בשר ואוכל), ורבע כוס סילאן, מביאים הכל לרתיחה, ברתיחה שמים כפית מלח ,רבע כפית פלפל שחור ,רבע כפית אגוז מוסקט רבע כפית זנגוויל ,כפית קינמון, מערבבים , ממניכים את גובה הלהבה לאש נמוכה ומבשלים הכל 2-3 דק.

***אפשר לזרוק 2-3 מקלות קינמון לקישוט וחיזוק הטעם.
אחרי זה סוגרים את האש מניחים את הצלעות מעל.
סוגרים את הסיר ואופים ב180 מעלות 50 דקות על מצב תנור טורבו.
במידה ואין סיר ויש תבנית אז אחרי הכנת הטנזיה בסיר פשוט מעבירים את הטנזיה לתבנית משומנת קלות יל ידי ספרי שמן.ומניחים מעל את הצלעות.עוטפים בנייר אפיה ומעל נייר האפיה שמיםנייר כסף  סוגרים היטב ואופים כמו שציינתי למעלה.
מגישים לצד אורז לבן ומתענגים.

צלעות כבש בטנזיה מרוקאית

ואל תשכחו לספר מי לימדה אתכם !מה יש מה קרה??תחשפו אותי לעוד אנשים….למה שרק אתם תסבלו חחחחחחחח

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

26 תגובות

  1. נילי הגב אפריל 4, 2019 בשעה 7:13 am

    במה מכסים את הסיר במכסה או נייר אפייה?

  2. לישי בכר הגב אפריל 4, 2019 בשעה 7:16 pm

    כרגיל מתכון מושלם .
    תודה אהובה

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 5, 2019 בשעה 3:29 am

      תודה ♡♡♡♡

  3. כלה הגב אפריל 5, 2019 בשעה 12:06 am

    2 כוסות סוכר???

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 5, 2019 בשעה 3:29 am

      כן זה טנזיה מתוקה כמו ריבה אבל מיוחד יותר

  4. אירית הגב אפריל 5, 2019 בשעה 4:20 pm

    מעוניינת במתכון בבקשה

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 6, 2019 בשעה 5:53 am

      זה המתכון

  5. סמדר ארביב הגב אפריל 7, 2019 בשעה 7:44 am

    האם ניתן להכין את התבשיל המושלם הזה עם אסדו ? הבת שלי לא יכולה לסבול כבש

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 8, 2019 בשעה 3:49 am

      כן בהחלט תבקשי מהקצב חתיכות בגודל 4-5 סמ

  6. קארן הגב אפריל 9, 2019 בשעה 7:10 pm

    האם ניתן עם בשר כבש? לא צלעות? ואם כן איך ?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:08 pm

      תלוי בעובי פרוסות צוואר בהחלט

  7. ענת הגב אפריל 15, 2019 בשעה 9:02 am

    היי יונית…
    אפשר להשתמש בבשר מס 5 או 8
    או כל דבר שתאמרי חוץ מצלעות?
    אודה לתשובתך.

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:02 pm

      בהחלט

  8. ענת הגב אפריל 16, 2019 בשעה 8:42 pm

    היי יונית
    פליזזזזז המלצה לבשר חלופי, צלעות לא הולך אצלינו?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 2:58 pm

      נשנושי אסאדו

  9. מיכל הגב מאי 24, 2019 בשעה 4:20 am

    היי, זה נראה פשוט מושלם! כמו כל המתכונים שלך…
    האם זה בסדר להשאיר את הסיר בסביבות השעתיים בתנור על 100 מעלות?? או שזה עלול לייבש את הבשר?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 3:02 am

      בטח

  10. לאה טולדנו הגב אוקטובר 18, 2019 בשעה 7:09 pm

    מתכון נהדר וחגיגי.תודה וחג שמח

  11. חני הגב אפריל 5, 2020 בשעה 7:32 am

    אשמח לדעת האם ניתן לבשל ולא להשתמש בתנור? והאם ניתן להמיר את הצלעות ברבע כבש? תודה מראש

  12. דניס הגב אוגוסט 3, 2020 בשעה 8:16 am

    היי רציתי להכין את המתכון אבל אנחנו 2 אנשים
    איך אני עושה את זה מבחינת הכמויות…

  13. שרי הגב אוגוסט 26, 2020 בשעה 11:45 am

    הי יונית,
    הבן לא אוהב פירות יבשים
    מהי המלצתך בנדון?
    תודה שרי

  14. אפרת הגב ספטמבר 13, 2020 בשעה 4:48 pm

    האם אפשר להכין את המתכון עם גוש של צלעות כבש? ולא לחתוך לצלעות בודדות

  15. יהודית הגב ספטמבר 17, 2020 בשעה 2:41 pm

    האם אפשר את המתכון של הצלעות כבש רק לבשל פשוט התקלקל התנור?

  16. דני הגב מרץ 24, 2021 בשעה 7:34 am

    מתכון אליפות
    יש לך רעיון במקום האורז?
    תודה

  17. אדל הגב אוגוסט 31, 2021 בשעה 9:18 am

    נשמע מהמם,,
    האם במקום צלעות אפשר להשתמש בקבבוני טלה על מקלות קינמון? ולהמשיך לבשל על סיר בגז במקום בתנור?

  18. מורן הגב ספטמבר 14, 2023 בשעה 8:32 am

    מתכון מעולנ , האם ניתן להחליף את הצלעות בבשר כבש ? קוביות?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר טבחה כמוניה שעועית ובשר את המתכון של היום למדתי מאסתר ממושב זיתן חמותי השכירה ב...
  • פרגית במחבת פרגית במחבת אין כמו מנה של פרגית עסיסית ועשירה לצהרים !!! ואם נודה...
  • הקציצות של סבתא סולטנה הקציצות של סבתא סולטנה הקציצות האלה מעדן יש להם קסם. בכל תבשיל הם מקבלים טעם א...
  • הקציצות של טוני הקציצות של טוני את טוני הכרתי בלוד!תוניסאית גזעית ברמות על חלל,היא היית...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס