חג הטיגונים בפתח ועברתי על המתכונים שאפרסם במהלך שבוע הבא ולהפתעתי אין לי באתר מתכון לצ'ורס
וזה כמובן הדבר הכי קל להכנה,טעים מאד…יכול אגב לשמש כל השנה לקינוח פרווה
אפשר למלא אותו בריבת חלב /נוטלה/השחר או ממרחים פרווה כמו לוטוס,אגוזי לוז .
ואפשר לאכול אותו ככה רק עם סוכר וקינמון או להגיש עם גנאש שוקולד
אז שנתחיל?
חומרים :
2 כוסות מים (מידה)
200 גרם חמאה
2 כפות סוכר.
חצי כפית מלח
2 וחצי כוסות קמח.
7 ביצים מידה l
אופן ההכנה:
זהה מאד להכנת פחזניות למעשה זה בצק רבוך
אז בסיר שמים 2 כוסות מים רותחים וחמאה מלח וסוכר ומערבבים הכל עד שהכל נמס.
ברגע שזה רותח להוסיף את הקמח.
ולא לסגור את הגז רק להנמיך את האש.
ולערבב את הבצק.
נוצר לנו סוג של בצק במרקם פירה.להמשיך לבשל עוד דקה שתיים ניתן לרשת הגלוטן להיפתח.ואז
לסגור את הגז ולהעביר את העיסה לקערה המיקסר.
בקערה המיקסר נערבב את העיסה 2-3 דקות עם וו גיטרה על מנת לתת לה להתקרר בעדי שנוסיף ביצים.
אחרי שהיא מתקררת יש להתחיל להוסיף ביצים.ביצה אחר ביצה.עד שהכל התערבב.
לזלף לשקית זילוף .במידה ורוצים למלא אז עם צנתר גדול.במידה ורק עם סוכר וקינמון אז עם צנתר קטן.
צנתר גדול יתן צ'ורס רחבים אשר אוטמטית יהיה בהם חלל .ואולי קטן לא.
לטגן בשמן עמוק
עם מספרים לחתוך את העיסה אחרי שזילפנו לשמן.
לקרר .
לזלף.
ולגלגל בסוכר.
קל טעים ….ובהצלחה
תודה רבה על המתכונים המדהימים שלך!! התחלתי לבדוק מתכונים לחנוכה וכמובן שקודם כל אני מסתכלת על המתכונים שלך:)
יש משו שלא הצלחתי ממש להבין באיזה שלב צריך לגזור עם מספרים? ואייך אני ממלא אותם? תודה 🙂
את מהממת, תודה רבה על המילים היפות ! גוזרת מיד אחרי שקיבלת את הצורה הרצויה. ובעזרת צנתר אני מזלפת זה של הריבה של סופגניה
היי מה שמים במקום החמאה לקינוח פרווה
אלופת האלופות!! שמחה שגיליתי אותך, בחיי! תודה על מתכונים טעימיםםם ותודה על שאת מדוייקת . רק כך זה מצליח!
מצטרפת לשאלה של הפיכת הקינוח לפרווה.. האם נטורינה זה תחליף טוב לחמאה?
תודה עליך, את מדהימה
אם אני עושה עם ביצים xl כמה ביצים צריך?
היי יונית מה שלומך:)
טם אין לי מיקסר, יש אופציה אחרת ?
תודהה ענקית ?