את הפשטידה הזו טעמתי כאשר הייתי חיילץ אני זוכרת שלקחתי ביס ואמרתי יא איזה טעים זה חבל שאמא שלי לא מכינה אוכל כזה.
היום אני יודעת שיש לא מעט אנשים שאומרים את זה על האוכל של אמא שלי
אבל אז שהייתי מתבגרת והכל היה חדש לי רציתי גם שיהיה לי כזה .כי בבית היה אוכל מרוקאי אוכל מסורתי ואוכל שאמא למדה מהשכנות ככה או חברות.
אוכל חלבי פחות היה בבית שלי אולי היום שאני אמא ועוסקת באוכל אני דואגת שהבנות שלי יהנו ממגוון רחב של מטבחים וסוגי אוכל אבל בטוח שהן יגדלו יותר ויעזבו את הקן ויראו אוכל שלא היה אצלי הן ירצו גם.
אבל עד אז בואו נלמד להכין את הפשטידת תירס הכי טעימה בעולם !!! תשכחו מכל מתכון שיש לכם כי המתכון בזה הולך להיות קבוע אצלכם .
בזכות שכבת הבצק השמנת שסופג את הטעמים של הפשטידה וכאשר אתם אוכלים ביס עולם שלם בתוך הביס מאפה ספוגי מלא גבינות מתיקות מהתירס שמתחבר לביס מושלם
אני יודעת שחלק שיקרא את זה יגיד בואנה היא חיה בסרט.אבל לא אני לא .
אני אוהבת לאכול ואוכל משמח אותי בעיקר שהוא טעים
אז יצאתי מהסרט ברשותכם וקבלו מתכון :
חומרים לשכבת הבצק
גביע שמנת חמוצה 15
כוס וחצי קמח
100 גרם חמאה
חצי כפית מלח
חומרים למלית :
שקית תירס סנספורט קפוא מופשרת
בצל גדול או 2 בינוני
רבע כפית מלח ,רבע כפית פלפל
150 גרם פתיתי טריו השף הלבן
חומרים לרוטב רויאל :
2 שמנת מתוקה 38 השף הלבן סהכ 500 מל
5 ביציםl
חצי כפית מלח רבע כפית פלפל חצי כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה :
שמים במעבד מזון את החמאה הקמח והשמנת חמוצה
אם אין לכם מעבד מזון אז תשאירו את החמאה שעתיים בחוץ שימו הכל בקערת מיקסר ובעזרת וו גיטרה תערבלו עד שתקבלו גוש בצק אותו הדבר לגבי מי שלש ידנית ואין לו מיקסר.
את הבצק משטחים בתבנית מלבנית בינונית משומנת או עגולה קוטר 26.
הכנת מילוי :
מטגנים את הבצל עד הזהבה קלה מוסיפים את התירס שהפשרנו מפזרים מעל מלח פלפל ומערבבים הכל ומטגנים 2 דק.
אחכ שופכים את התכולה לתבנית עם שכבת הבצק.
ומעל מפזרים את פתיתי הטריו אני אוהבת את פתיתי הטריו כי הם משלבים 3 סוגי גבינות וככה מעשירים לי את הפשטידה.
הכנת הרויאל:
מערבבים את חומרי הרויאל ושופכים מעל הפשטידה
מכניסים לאפיה לתנור חם 170 מעלול ואופים 45 דק או עד הזהבה.
זמני האפיה מתנור לתנור עלולים להשתנות לכן שימו לב בתנור אחד זה יקח 40 דק באחר 50 דק.
הערות :
לגרסה לייט ניתן להמיר את השמנת החמוצה לשמנת 9 אחוז או ליוגורט 3 אחוז או גבינה לבנה אבל הכי טעים שמנת !!!ובמקום שמנת מתוקה ברויאל שמנת לבישול.
למי שגר בחו"ל אפשר במקום טריו מוצרלה /צהובה
לגרסה ללא גלוטן פשוט להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן.
כמו כן אפשר לוותר על שכבת הבצק אבל אז הפשטידה נמוכה וקצת משעממת אבל עדיין טעימה !!!
אם אתם רוצים תחליף לתירס אז זה 2 קופסאות פטריות חתוכות .
בהצלחה !
הפרסום בשיתוף תנובה
שלום, האם אפשר להשתמש בתירס מקופסאת שימורים במקום תירס קפוא?
תודה
בוודאי 2 קופסאות
כמה גרם זה יוצא סה"כ? כי יש קופסאות בכל מיני גדלים.
והאם אופן ההכנה זהה? מוסיפים לטיגון כמו במתכון?
היי
בבקשה מה זה הרויאל?? ואיך מכינים??
תבורכי
תודה לך על המתכון.
איני טובה כלל וכלל באינטרנט לחלקיו השונים…יתרה מכך, אפילו קשה לי.
ע'כ אבקש, לו ניתן, לשלוח לי בבקשה את מתכונים לוואטסאפ
לגבי באיזה אתר אני?
ממש איני יודעת, רק שהייתי בגוגל וזה בא מולי.
אפילו שנתתי את המייל, איני יודעת היכן האפליקציה שלו ולא נכנסתי לשם פעם אחת…
תודה מראש, 0505651545
ניתן להכין ללא מעבד מזון?
אפשר להקפיא?