לפעמיים בא לי משהו טעים ?
כן לפעמיים ?
נכון שלפעמיים אצלי זה פעמיים ביום לפחות חחחחח
אבל עזבו אותי? מה שחשוב זה שאתם מרוויחים עם החשקים שלי
ולא לא לא
אני לא בהריון !
אולי רק נראית מרוב חשקים חחחח?
בקיצור אחרי שבת של מנוחה מהתרגשות אין סופית של
הוצאת הספר שלי מלכת המטבח !
כןןןןןןן למי שלא עוקב אחרי באינסטוש אז כן סוף סוף הספר שלי הגיח לעולם ואם בא לכם להתחדש לחצו על המילה פה
על הספר אני עוד ארחיב בפוסט נפרד אבל משפט אחרון זה ספר שחובה בכל בית כי הוא סופר שימושי במתכונים שלו.יש בו הכל מהכל ובמקום אחד.
טוב אמרתי משפט אחד חחחחח
חוזרת חוזרת למתכון של היום .
אז המתכון הזה הוא בעצם בצק של פרעצלך בצק פשוט להכנה וכייף לשימוש.
ובמקום לטבול את הבצק במים עם סודה לשתיה וסילאן.
אנחנו מתפיחים ואופים ואחכ טובלים בחמאה ומצפים בסוכר וקינמון
וזה תעלפת של הלייף.
אבל לא רק אפשר לפזר מעל ממרחי שוקולד מושחתים
או אפילו גרסה של חמאה שום וגבינה .
בקיצור כמו בדוכנים שאתם רואים בקניונים בארץ
אבל גם בכל אירופה תמצאו את זה ואף אחד לא ממש
המציא את הגלגל.
אבל מה שכן ?!
זה טעים בטירוף ,מתחסל בשניות ,ממכר והכי חשוב קל קל להכנה ותראו מה יוצא מחצי קילו?כמה אושר:-)
אז שנתחיל ?!
חומרים :
חצי קילו קמח
כף שמרים
2 כפות סוכר
כוס ורבע מים (300 מל)
רבע כוס שמן (60מל )
כפית מלח
ציפוי סוכר וקינמון
100 גרם חמאה
כוס סוכר
כף קינמון
ציפוי מושחת ושוקלדי
כל ממרח שאוהבים מעל אפשר כמה טעמים
פקאנים /אגוזים/קוקוס (לא חובה)
קצפת מוכנה
ציפוי מלוח
100 גרם חמאה מומסת
כפית שום כתוש
100 גרם פרמז׳ן מגורד
אופן ההכנה :
קלי קלות אמרנו ?!
כן כן זה קל ובלי לקטר במקום זה להכין דברים חחחח
שמים בקערת מיקסר את הקמח שמרים והסוכר והמים
מערבלים קצת ואז מוסיפים את השמן וכאשר נוצר גוש
בצק מוסיפים כפית מלח
ונותנים למיקסר להמשיך ללוש את הבצק 7 דק.
אחרי 7 דק מעבירים את הבצק לקערה משומנת להתפחה למשך שעה
בחורף קצת יותר שעה שעה וחצי
קורצים מהבצק כדור ומגלגלים אותו לנחש ארוך
חותכים את הנחש למרובעים קטנים כמו ניוקי ראו תמונה
מניחים בתבנית מברישים במים כן זה לא טעות אפשר ביצה אבל במקרה הזה אין צורך מים מספיק
אופים בתנור מצב טורבו 180 מעלות עד הזהבה
שזה יוצא טובלים בחמאה מומסת ואחכ בסוכר וקינמון
זה טעים זה ממכר תעשו טובה לעצמכם חלקו מהר
את האוצר אחרת אתם עלולים לאכול הכל חחח
ואל תגידו לי זה לא יקרה חחחחח
הערות
לגרסה פרווה /טבעונית
לטבול במים חמימים ואז בסוכר וקינמון
מי שרוצה טעם של פרנצל ממש אז לפני אפיה לטבול במים עם סודה לשתיה ופרעצל.
אני אישית חושבת שאין צורך וזה מושלם ככה.
היי, נראה מטורף!!!
את חושבת שניתן למלא את הכדורים בשוקולד (לאחר ההכנה עם מזרק)? מחפשת תחליף לכדורי שוקולד הרגילים לעוגה שאני מכינה וזה נראה לי יכול להיות מעניין…
מיטל
היום עשתה את זה הבת של חברה שלי. אפיתי והבאתי להם שיצפו במה שמתחשק להם והיא החליטה להזריק להם שוקולד. יצא טעים מאוד. רק קחי בחשבון שמעט מהשוקולד חוזר החוצה.
רעיון מעולה.
בהחלט המתכון הוא בסיס והגבול הוא השמיים
אם רוצים מרקם פרעצל אז לטבול במים עם לשתיה וסילאן לפני אפיה? או רק מים עם סודה לשתיה? מה הכמויות והאם אפשר אחרי זה להוסיף תוספת ציפוי אחרי האפיה כמו קינמון או גבינה מגורדת.
בהחלט שמים 4-5 ליטר רותחים
כף סודה לשתייה
רבע כוס סילאן
האם אפשר להכין את זה עם קמח כוסמין?
בהחלט יחס אחד לאחד
היי, אם אין לי שמרים? אפשר קמח תופח ובאיזו כמות?
קמח תופח עובד אחרת מקמח עם שמרים לכן לצערי התשובה היא לא
הי יונית שאלה לגבי הספר( הזמנתי…)
כמה עמודים יש בו?
178 עמודים
גם אני מחכה לספררררר
למה הפרעצלים יוצאים לי במעטפת קצת קשים? צריך לכסות אותם כשיוצאים מהתנור?
היי יונית, באיזה שמרים את משתמשת, יבשים או טריים?
לתודה
יונית יקרה, אני חייבת לומר לך שהאנרגיות שלך מדהימות. נהנית מכל סטורי ופוסט. עשית לי חשק לפרי לפרעצל. לכמות כפולה האם אפשר להכפיל כמויות? תודה?
היי יונית נראה מצוין תודה על המתכון..
איך מצפים בשום? ומה זה התבלין הירוק?
הי יונית יקרה
ראשית הפוסטים שלך קורעים. תעלפת.
האם הסילאן ששמים במים לטבילה זה רק אם רוצים פרצעל מתוק או גם במלוח.
לטבול את הריבועים ממש או רק מצד אחד?
היי מה הכמות שיוצאת מחצי קילו??
מה הכוונה בסוף כתבת מי שרוצה ממש טעם פרעצל לטבול בסודה ופרצל?
הכמויות לציפויים הם לכל הכמות (כלומר ל-1/2 קג קמח,..). אם אני רוצה להכין חצי מתוק וחצי מלוח אז להפחית לחצי את הכמות של מרכיבי הציפוי?
שלום! לכמה מעלות לשים את התנור?
הבצק יצא לי כמו קרם , דביק מדי ולא ניתן היה לעבוד איתו .. מעניין למה זה קרה הלכתי בדיוק לפי הכמויות וחיכיתי שעה שיתפח
עשיתי בדיוק לפי המתכון הכל יצא פצצה חוץ מאחרי האפיה יצא קצת קשה מבחוץ.. יש סיבה שזה יצא לי ככהה? ?
הו יונית. אם אני רוצה לפזר על הפרצעל זעתר. צריך לטבול/להבריש בחמאה או שמן לפני?
אפשר לעשות מהמתכון הזה גם לחמניות?
היי יונית , האם ניתן לאפות בתנור , ולהקפיא ורק לפני שמגישים לצפות בחמאה ובסוכר וקינמון? או כדאי הכל לעשות ביום אחד?
הי יונית. פתאום אתמול נזכרת בפרצעל הטעימים שאכלנו לפני כמה שבועות בקניון ובא לי להכין. אז חיפשתי מתכון והמתכון שלך ראשון שקפץ לי לעין. ובלי להתמהמה בדיוק ברגע זה אני מכינה אותם. ממש מקווה שיצאו טעימים כמו בתמונה אצלך. רק רציתי לשאול: אולי אפשר להקפיא את הבצק או עדיף להקפיא מוכנים? מה אומרת?
יש עוד דרכים להרוויח כמה שקלים באתר חוץ מהמודעות הטיפשיות האלו שעושים מהם עשרה שקלים בחודש והופכים את האתר לחוויות קריאה וגלישה גרועים