אני רוצה להתחילאת הפוסט עם התיאור של הביס המושלם של מנת הפסטה הזו!
אני רוצה לפני שאתם קוראים את אופן ההכנה אני רוצה שתדמיינו את השילוב המדהים של פסטה בתוך שלולית של רוטב שמנת לצד פרחי כרובית שהקרסיפיות בתנור נתנה להם טעם וגוון זהוב ואם זה לא מספיק אז גם הקראנציות והמתיקות והמליחות של שקדים קלוים ובסיום סיומות מעל גבינת מנצגו שנותנת את האיזון המושלם.
חלום תקשיבו ליונית !!!!!!
נכון זה חלום אבל כן תמיד יש אבל :-)אם בא לכם לשדרג לגן עדןפזרו מעל מלח כמהין אוכמה טיפות של שמן כמהין ותבינו מה זה חלום שמתממש בגן עדן 🙂
המתכון קל להכנה מורכב מכמה שלבים שזה משחק ילדים.
נו באמת להרתיח פסטה ולשים כרובית בתנור או להכין רוטב בשני שניות ?
תחשבו על הביס שמחבר בין כולם ויוצר את החלום האין סופי של טעמים שמתפוצצים בפה
טוב חאלס פטפטת בואו נתחיל :
חומרים:
חבילה פסטה מכל סוג שאוהבים
כרובית מחולקת לתפרחות קטנות קטנות או שקית כרובית קפואה .
3 שמנת בישול 15%השף הלבן
2 שיני שום כתושות
50 גרם חמאה של תנובה
מלח פלפל אגוז מוסקט
קישוט
עלי בזילקום
50 גרם גבינת מנצגו COLLECTION
אופן ההכנה :
מתחילים עם הכנת הפסטה לפי הוראות היצרן שמים את הפסטה בתוך סיר עם מים רותחים כף מלח וכף שמן למשך כמה דקות עד שהפסטה מתבשלת.
בזמן הזה לוקחים את פרחי הכרובית הטריה או הקפואה חולטים במים רותחים.
איך?
פשוט מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים עם מעט מלח בערך 7-5דקות.אחכ מסננים מעבירים לתבנית של תנור מרססים מעל כל תפרחת כרובית ספרי שמן או מזלפים שמן זית מפזרים מעל מלח פלפל לטעם ככה מלמעלה
ואופים בתנור שחומם מראש ב 200 מעלות מצב גריל טורבו.האפיה של פרחי הכרובית עד הזהבה מלאה.ממליצה לשים את התבנית בשלב הגבוה שקרוב לגריל התנור כלומר אם יש לכם 5 שלבים אז בשלב הראשון של התנור.ולשים לב שלא ישרף !!!!!ולא לטעום אחרי שזה מוכן כי זה טעים בטירוף ולא ישאר לנו לפסטה וזה חלק בלתי נפרד מהפסטה, ברור??????חחחחחח
בזמן שפרחי הכרובית בתנור הזה מכינים
את הפסטה לפי הוראות היצרן (מבשלים במים עם מלח וכף שמן עד שזה מוכן )
הכנת הרוטב :
שמים בסיר את 50 גרם החמאה 3 שמנת לבישול ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים 2 שיני שום כתושות תבלינים כפית מחוקה של מלח חצי כפית פלפל וחצי כפית אגוז מוסקט מערבבים היטב עד רתיחה.
הרכבת המנה:
מערבבים את הפסטה עם הרוטב שמנת טוב טוב .
בהגשה מפזרים שכבה של פסטה מעל פרחי כרובית מעל שקדים קלויים וכמה פלחים של מנצגו וכמה עלי בזילוקום עוד שכבה של פסטה ברוטב ושוב פרחי כרובית שקדים קלויים,עלי בזילקום ואם יש לכם שמן כמהין אז כמה טיפות שמן כמהין מעל וזה חלוםםםםלםם.
חובה חובה חובה ! לקחת כף שיש בה הכל פסטה עם רוטב שקדים וכרובית ולהגיד ואווווו יונית צדקה זה באמת חלום !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
המתכון פורסם בחוברת תנובה שבועות 2021 בשיתוף השף הלבן