יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » פסטה ברוטב דלעת וערמונים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פסטה ברוטב דלעת וערמונים

פסטה ברוטב דלעת וערמונים

יונית צוקרמן מאי 9, 2020 3 תגובות

 

כאשר תנובה בחרו בי גם השנה (השלישית)להיות חלק מחוברת המתכונים של חג שבועות  שמחתי מאד .

יש לכך לא מעט סיבות ,אבל אחת הסיבות שהכי הרבה שימחו אותי זה היכולת להביא את הבית שלי ,לבית שלכם.

להביא את הפשטות,את האוכל האהוב,המוכר והידוע בגרסה קצת יותר מתקדמת ועכשווית  אבל עדיין הכי פשוטה להכנה והכי טעים שיש.(נשבעת בספר חיים נחמן ביאליק)

המתכון הראשון שיפתח את סדרת המתכונים שלי לחג זה מתכון שאני ממש אוהבת ובטוח יככב אצלי בארוחת החג ועוד הרבה בבית (כבר הכנתי 3 פעמיים מאז יום הצילומים )

אפרופו יום צילומים זו המנה הכנתי ביום הצילומים:

צילם דן פרץ
צילום:דן פרץ סטיילינג נורית קריב

וחוץ מזה רק שתדעו שאני חושבת שפסטה מוקרמת בשבועות זה מאסט.ולא רק אני גם אמא שלי!!!

שאחרי שנים שהייתה מכינה בשרי בשבועות(ככה היה נהוג אצלנו)היא השתדרגה והיא מכינה ארוחה חלבית ושתמיד אבל תמיד יהיה בה פסטה מוקרמת .

אז מבחינתי פסטה זה must !!

והמנה של היום היא שילוב של טעמים של אושר!

למה אושר?!

כי הרוטב של השמנת עם השום והעדינות של הדלעת לצד הטעם האגוזי של הערמונים יוצרים את המנה המושלמת לחיך מאושר .

ולפני שאני כותבת לכם את המתכון תבטיחו לי שאתם לוקחים כף טובה שיש בה: פסטה ,דלעת ,ערמונים והרבה רוטב עוצמים את העיניים ומרגישים מה זה שמחה של טעמים שגורמים לאושר.

המרכיבים:

500 גרם דלעת או דלורית קלופה, חתוכה לקוביות באורך 2 ס”מ

2 כפות שמן זית

כפית מלח,רבע כפית פלפל גרוס

50 גרם חמאת תנובה

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כף קמח

2 מיכלים (250 מ”ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן

כוס חלב 3% תנובה

1 שקית (100 גרם) ערמונים חצויים

1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה COLLECTION

1 חבילה (400-500 גרם) פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת

1/2 כוס (50 גרם) פתיתי פרמזן COLLECTION

להגשה:

עלי בזיליקום/נענע

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן, בוזקים מלח ואופים כ-30 דקות עד שהדלעת רכה.בזמן הזה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (מים רותחים,שמן, מלח )

הערת ביניים:אפשר לבשל בסיר עם מים וקצת מלח עד ריכוך קל .בדגש על קל כי אם זה יהיה רך רך לא נוכל להשתמש בזה כי זה יתפרק.

 

3. שמים חמאה, שום ותבלינים בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.עד שאין גושים .

4. יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנות והחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שמסמיך מעט.

5. מוסיפים את קוביות הדלעת, הערמונים והגאודה ומבשלים דקה נוספת.

 

מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

ואם לא בא לכם לחכות עד שאעלה את כל המתכונים ןבא לכם לראות את חוברת שבועות המדהימה קבלו לינק לחוברת פה

(תלחצו על המילה פה ואתם בחוברת)

 

ששששש לא לצעוק החוברת מהממת  אני יודעת 🤗😚

הערות :

**אפשר להשתמש בכל סוג של פסטה שאוהבים

***רצוי לאכול את הפסטה סמוך להכנה.אחרת הפסטה תספוג את נוזלי הרוטב תתנפח ותהיה חסרה ברוטב.

לכן אם אתם צריכים להכין מראש אז תכינו פסטה לחוד רוטב לחוד.וכאשר אתם מגישים אז תחדשו את הפסטה על ידי כך שתשימו אותה במים רותחים לחצי דקה ותסננו.ואת הרוטב ניתן לחמם במיקרו או על הגז באמצעות סיר שאליו הפסטה תיכנס.ואז לפזר את גבינת הגבע.

****ניתן לחסוך בקלוריות השתמשו במקום שמנת 38 אחוז בשמנת לבישול 15 אחוז.

לעוד מתכונים שווים באו לאינסטוש שלי  yonit_z רק מה אל תבואו רעבים כי אתם עלולים למצוא את עצמכם אוכלים 🙂

#מתכון בשיתוף פעולה עם תנובה

 

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. כנרת הגב מאי 10, 2020 בשעה 8:22 am

    טעיםםם
    לצד הדיאטטי של שבועות.. תוכלי לפרט מה יש בסלט בתמונה מהחוברת? הוא נראה טעים ברמות

  2. orio הגב מאי 24, 2020 בשעה 10:57 am

    נפלאה שאת! יבורכו ידייך!
    שתי שאלות:
    1. בחוברת המתכונים לשבועות מציינים 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול ו-1/2 כוס חלב.
    במתכון כאן רשמת 2 מיכלים שמנת לבישול ו-1 כוס חלב. יש טעות במתכון?
    2. פתיתי הפרמז’ן והגאודה – מה לדעתך הכי מוסיף למנה ומה ניתן להשמיט? פשוט נראה לי ש-2 סוגי גבינות יחד עם כל השמנת זה כבר ממש כבד ומוגזם.

  3. דבורה הגב מאי 26, 2020 בשעה 8:36 pm

    אפשר להכין אותו רוטב אבל עם רביולי??

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • דבלה =שושנה בדבש דבלה =שושנה בדבש     אוטוטוטו חג פורים, משלוחי מנות...
  • עוגיות שושנים עוגיות שושנים העוגיה עם הקצף הלבן שבכל ביס מרגישים זיכרון ילדות...
  • סיגרים מרוקאים מתוקים סיגרים מרוקאים מתוקים סיגר מתוק עשיר בטעם מהפיצוחים, מתפצח בעונג בחיך, קינוח...
  • יו יו יו יו   יו יו היא אחת העוגיות הטעימות שיש במטבח ה...
  • שבקיה שבקיה עוגיה מהמטבח המרוקאי שכל ביס שלה מרגישים את הבצק הקריספ...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס