כאשר תנובה בחרו בי גם השנה (השלישית)להיות חלק מחוברת המתכונים של חג שבועות שמחתי מאד .
יש לכך לא מעט סיבות ,אבל אחת הסיבות שהכי הרבה שימחו אותי זה היכולת להביא את הבית שלי ,לבית שלכם.
להביא את הפשטות,את האוכל האהוב,המוכר והידוע בגרסה קצת יותר מתקדמת ועכשווית אבל עדיין הכי פשוטה להכנה והכי טעים שיש.(נשבעת בספר חיים נחמן ביאליק)
המתכון הראשון שיפתח את סדרת המתכונים שלי לחג זה מתכון שאני ממש אוהבת ובטוח יככב אצלי בארוחת החג ועוד הרבה בבית (כבר הכנתי 3 פעמיים מאז יום הצילומים )
אפרופו יום צילומים זו המנה הכנתי ביום הצילומים:
וחוץ מזה רק שתדעו שאני חושבת שפסטה מוקרמת בשבועות זה מאסט.ולא רק אני גם אמא שלי!!!
שאחרי שנים שהייתה מכינה בשרי בשבועות(ככה היה נהוג אצלנו)היא השתדרגה והיא מכינה ארוחה חלבית ושתמיד אבל תמיד יהיה בה פסטה מוקרמת .
אז מבחינתי פסטה זה must !!
והמנה של היום היא שילוב של טעמים של אושר!
למה אושר?!
כי הרוטב של השמנת עם השום והעדינות של הדלעת לצד הטעם האגוזי של הערמונים יוצרים את המנה המושלמת לחיך מאושר .
ולפני שאני כותבת לכם את המתכון תבטיחו לי שאתם לוקחים כף טובה שיש בה: פסטה ,דלעת ,ערמונים והרבה רוטב עוצמים את העיניים ומרגישים מה זה שמחה של טעמים שגורמים לאושר.
המרכיבים:
500 גרם דלעת או דלורית קלופה, חתוכה לקוביות באורך 2 ס"מ
2 כפות שמן זית
כפית מלח,רבע כפית פלפל גרוס
50 גרם חמאת תנובה
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כף קמח
2 מיכלים (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
כוס חלב 3% תנובה
1 שקית (100 גרם) ערמונים חצויים
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי גאודה COLLECTION
1 חבילה (400-500 גרם) פסטה קצרה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומסוננת
1/2 כוס (50 גרם) פתיתי פרמזן COLLECTION
להגשה:
עלי בזיליקום/נענע
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את קוביות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן, בוזקים מלח ואופים כ-30 דקות עד שהדלעת רכה.בזמן הזה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (מים רותחים,שמן, מלח )
הערת ביניים:אפשר לבשל בסיר עם מים וקצת מלח עד ריכוך קל .בדגש על קל כי אם זה יהיה רך רך לא נוכל להשתמש בזה כי זה יתפרק.
3. שמים חמאה, שום ותבלינים בסיר וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים כדקה תוך כדי ערבוב.עד שאין גושים .
4. יוצקים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמנות והחלב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות עד שמסמיך מעט.
5. מוסיפים את קוביות הדלעת, הערמונים והגאודה ומבשלים דקה נוספת.
מוסיפים את הפסטה, מערבבים, מוסיפים פרמזן, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
ואם לא בא לכם לחכות עד שאעלה את כל המתכונים ןבא לכם לראות את חוברת שבועות המדהימה קבלו לינק לחוברת פה
(תלחצו על המילה פה ואתם בחוברת)
ששששש לא לצעוק החוברת מהממת אני יודעת ??
הערות :
**אפשר להשתמש בכל סוג של פסטה שאוהבים
***רצוי לאכול את הפסטה סמוך להכנה.אחרת הפסטה תספוג את נוזלי הרוטב תתנפח ותהיה חסרה ברוטב.
לכן אם אתם צריכים להכין מראש אז תכינו פסטה לחוד רוטב לחוד.וכאשר אתם מגישים אז תחדשו את הפסטה על ידי כך שתשימו אותה במים רותחים לחצי דקה ותסננו.ואת הרוטב ניתן לחמם במיקרו או על הגז באמצעות סיר שאליו הפסטה תיכנס.ואז לפזר את גבינת הגבע.
****ניתן לחסוך בקלוריות השתמשו במקום שמנת 38 אחוז בשמנת לבישול 15 אחוז.
לעוד מתכונים שווים באו לאינסטוש שלי yonit_z רק מה אל תבואו רעבים כי אתם עלולים למצוא את עצמכם אוכלים 🙂
#מתכון בשיתוף פעולה עם תנובה
טעיםםם
לצד הדיאטטי של שבועות.. תוכלי לפרט מה יש בסלט בתמונה מהחוברת? הוא נראה טעים ברמות
נפלאה שאת! יבורכו ידייך!
שתי שאלות:
1. בחוברת המתכונים לשבועות מציינים 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול ו-1/2 כוס חלב.
במתכון כאן רשמת 2 מיכלים שמנת לבישול ו-1 כוס חלב. יש טעות במתכון?
2. פתיתי הפרמז'ן והגאודה – מה לדעתך הכי מוסיף למנה ומה ניתן להשמיט? פשוט נראה לי ש-2 סוגי גבינות יחד עם כל השמנת זה כבר ממש כבד ומוגזם.
אפשר להכין אותו רוטב אבל עם רביולי??