פעם כשהיינו צעירים ויפים, ולא בכל עיר הייתה מאפיה, היינו נוסעים במוצא"ש לאבולעפיה לקנות פיתות , טוסטים וכו..
היום כשיש בעל וילדים, המטבח שלך הופך להיות מאפיה. והטאבון שלך, זה סיר פלא. שעושה לך קסמים וגורם לך להראות כמו
ג'מילה המוכרת :-))) אז בלי הרבה דיבורים ודימיונות בואו נתחיל :
חומרים :
קילו קמח
9 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים
ביצה XL
כפית מלח
מים
שומשום..
אופן ההכנה :
קלי קלות זוכרים?! גם זה 🙂 אז לשים את כל המרכיבים בקערת המיקסר למעט המלח.ללוש 7 דקות.
והוסיף כפית מלח. המלח כאן זה לאיזון הטעמים. זה לאא טעות .כפית בלבד! בבצק הזה אין שמן, רק מים.
ואין טעות בכמות הנוזלים. 2.5 כוסות מים.
אחרי 7 דק לישה ,להוסיף את כפית המלח. עוד 2 דקות לישה.
כשאתם לשים במיקסר, אני ממליצה מאד לשנות דרגות מהירות. בסיום הלישה. יש לשמן את הידיים ולעטוף את הבצק עם הידיים המשומנות. לסגור בשקית ולתת לבצק לתפוח שעה. לקרוץ 20 כדורים. לפתוח כל כדור עם מערוך. לפיתה.לא עם היד.רק מערוך,אני רוצה אחידות בפיתה. ללכת להביא קערה של מים וקערה של שומשום. לטבול מים ואחכ שומשום. עצה שלי לטבול להוציא מהר להניח בקערה, להזיז את הקערה , השומשום לבד מתמלא.על פני הפיתה. וככה יש לכם מכל צד שכבה יפה של שומשום. גם אם אתם אופים בתנור חובה שבכל צד יהיה שומשום. מיד לאחר שטבלנו בשומשום אני מניחה בתוך סיר הפלא ואופה. או מכניסה לתנור
או לאפות בתנור בחום של 200 מעלות.אצלי התנור חזק מאד אז שמתי 180 מעלות. זה פיתות שימו לב, זהה דק. וזה נאפה מהר. כשאתם רואים שהשומשום אפוי להוציא.[זה בדקות !] זהירות, זה טעים כל כך, שבלי לשים לב אכלתי 3 פיתות 🙁 :-))
בתאבון <<3
בוקר טוב יונית הכנתי אתמול את הפיתות יצאו מעולות .
נשאר לי בצק מה אני יכולה להכין ממנו 😕
הי יונית
כמה מ"ל זה כל כוס בבקשה ?
תקשיבי הפיתות האלה הם הצלחה מסחררת. שמתי בפנים גבינה וסגרתי לחצי ויצא טעם של סמבוסק.
המתכונים שלך נהדרים
חבל שאי אפשר להוסיף תמונות בגללך אני עוד אעלה במשקל שוב