השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי .
גוגל הזכיר לי תמונות מהשוק המקומי ואת הפיתה של התרד וכוס איירן שקניתי וצילמתי והעלתי לאינסטגרם.
התמונה הציפה לי געגועים והחלטתי להכין לעצמי פיתה כזו.
בגלל שאין לי את המערוך הדק עשיתי גרסה משלי
גרסה מעלפת טעימה כזו שבלי לשים לב מצאתי את עצמי בפיתה ה……תרשו לי לשמור בסוד חחחח
בקיצור קלי קלות !!!
אם בא לכם מאפה קליל וטעים זה הפתרון !
אז שנתחיל ?!
אני בבלוג הכוונה כאן מעלה לכם מתכון של כמות שמספיקה ל8-9 פיתות אם רוצים יותר פשוט הכפילו את הכמות.
חומרים :
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כוס ושליש מים
רבע כוס שמן
כפית מלח
מילוי;
תרד טרי חלוט או תרד קפוא מופשר
150 גרם מוצרלה מגורדת
150 גרם בולגרית
אופן ההכנה :
את חומרי הבצק למעט המלח שמים בקערה
ומתחילים ללוש/לערבל כאשר נוצר התחלת גוש בצק מוסיפים כפית מלח וממשיכים ללוש /לערבל עוד 7 דקות.אחרי הלישה מעבירים לקערה משומנת. מכסים או עוטפים בניילון נצמד.ומתפיחים במשך שעה -שעה ורבע
אחרי שעה ורבע מחלקים ל9-8 כדורים ומשמנים את השיש.
כל כדור פותחים לעיגול
מניחים במרכז תרד סחוט מפזרים מעל קורט מלח גבינה מוצרלה בולגרית/צהובה.
סוגרים בצורת שק
מרדדים לעיגול רחב בקוטר מחבת 26 או בגודל לאפה
מניחים על מחבת טובה שהתחממה.
הופכים את הפיתה אחרי שהיא זהובה מצד אחד
ומוציאים את הפיתה כאשר היא זהובה משני צדדים.
מורחים חמאה מעל
ומתעלפים !!!!
טעים טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים.
סוגרים בצורת שק.
היי יונית, הכנתי אתמול יצא טעים מאוד אבל לא כמו שלך, גדול ודק אלא נפוחות וקטנות, יותר דומה לסמבוסק.השאלה לגבי שלב הרידוד, כשמרדדים, הגבינה והתרד יוצאים/מתפוצצים ?מתוך הבצק, כך צריך להיות? אני סגרתי לכדור קטן לכן יצאו לי שונות. בכל מקרה, היה מאוד טעים, תודה, ענת
יונית שלום
בכמה תרד מדובר
לא צוינה כמות
תודה
אני חושש שכמות השמן המבוקשת (רבע כוס) במתכון זה מונעת התפחה של הבצק.
ניסיתי להכין פעמיים.
טמפרטורת בצק בשלב הלישה 26 מעלות.
אך עושה רושם שכמות השמן שמוגדרת במתכון זה תתאים למסה כפולה של בצק.
עודף השמן מונע התפחה.. אבל אולי זו הייתה כוונת המשורר כי הבצק – טעים מאד גם ללא שינוי בנפח שלומאחרי שעה ורבע של התפחה.
יונית
יצא מעולה ומדויק כמו במתכון.
תודה רבה!
מתכון מעולה, הכנתי פעמיים ב 3 ימים ואני מניח שהלך לי על הדיאטה.
עשיתי את המתכון ויצא פיגוז.
תודה..:)