אין חג פסח שאני לא מכינה את המתכון הזה לילדות שלי.
לאחיינים שלי ואפילו לשכנים .
השנה בגלל הקורונה זה בעיקר למשפחה הגרעינית .
ובגלל הקורונה דווקא הייתי ממליצה לתת לילדים להיות אתכם במטבח ולבשל איתם ולשרוף עוד קצת זמן.
הבצק של הפיצה עשוי מקמח מצות וקמח תופח ומים רותחים מהתמי 4 שהם לא רק מקצרים לי את הזמן במטבח הם גם טעימים.
בקיצור אתם תכינו את הבצק תנו לילדים לקשט.
תשאלו אותם איזה תוספות הם אוהבים לאכול ותנו להם להכין .
אז שנתחיל ?!
חומרים :
הכמות לפיצה אחת בתבנית שחורה של התנור :
3 כוסות מים רותחים מהתמי 4
כפית סוכר
כפית מלח
שליש כוס שמן (80מל)
כוס וחצי קמח תופח כשר לפסח (שקית שלמה או כוס וחצי מידה 240 מל )
כוס וחצי קמח מצות (כוס מידה 240)
3ביצים מידה l
רוטב:
שמן זית(2-3 כפות)
בצל בינוני
2 שיני שום
קופסא עגבניות מרוסקות או 3 עגבניות מגורדות
3 כפות רסק עגבניות
תבלינים: מלח,פלפל, תבלין לפיצה, פפריקה אדומה.סוכר
תוספות :
זיתים /פטריות/בזילקום/תירס
אופן הכנה :
הכנת הבסיס:
מוזגים 3 כוסות מים רותחים מהתמי 4 מוסיפים שליש כוס שמן כפית מלח כפית סוכר ומערבבים.
מוסיפים את קמח התופח וקמח המצות ומערבבים.
מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה.
נותנים לעיסה מנוחה של 5 דקות.
משמנים את התבנית השחורה של התנור שמים את העיסה של הבצק.ובעזרת ידיים רטובות משטחים את העיסה לתבנית באופן שווה.
מכניסים את העיסה בתבנית לאפיה בתנור מצב טורבו 180 מעלות למשך עשרים דקות.
המטרה באפיה של העיסה זה לייצב את בסיס הפיצה לאפות אותו חצי אפיה ובשביל שהגבינה הצהובה לא תישרף.כי לוקח לבסיס הזה יותר זמן להיאפות מבצק שמרים.
לכן זו הסיבה שאנחנו אופים תחילה את הבסיס.
בזמן הזה שהבסיס בתנור מכינים את הרוטב:
לגרד את הבצל והשום בפופיה וישר לתוך מחבת לוהט עם שמן זית, להזהיב טיפה, אחכ להוסיף קופסא של עגבניות מגורדות או לגרד עגבניות ולהוסיף למחבת.
אחרי דקה שתיים להוסיף את רסק העגבניות כפית סוכר ולערבב טוב
כשהרוטב מתחיל להראות סימני בועות להוסיף כפית מלח רבע כפית פלפל שחור כף תבלין פיצה חצי כפית פפריקה
לערבב טוב טוב, ויש לנו רוטב לפיצה .אם אין תבלין פיצה שימו כף אבקת מרק בצל.
אחרי שהבסיס יוצא מורחים את הרוטב מפזרים גבינה צהובה.ואיזה תוספות שאוהבים.
ואופים את הפיצה עוד עשרים דקות מצב טורבו והפעם 170 מעלות .
מוציאים מגישים
ונהנים .
הערות
אם אין קמח תופח כשר לפסח אז 3/4 כוס קמח מצה ו3/4 קמח תפוא.ושקית אבקת אפיה.
ואם אסור לכם בעדה חומרי התפחה אז אפשר לוותר על האבקת אפיה
ואם אין לכם קמח תפוא אז 3 כוסות קמח מצה.
מי שלא רוצה להכין רוטב יכול למרוח רסק עגבניות בריכוז של 28 ומעל גבינה ותוספות.
חשוב מאד לשטח עם ידיים רטובות .
אפשר רוטב פיצה מוכן .
בהצלחה ותודה תמי 4 שטראוס מים על שיתוף הפעולה בימים אלו.
אלופה! ???
היי אשמח לדעת אם אפשר להכין גם ללא הקמח מצות? בעזרת קמח אחר?
אני צריכה ללא גלוטן????
מתכון מצויין. עשינו, אכלנו נהננו. אלופה
אפשר להמיר לקמח אחר במקום קמח תופח כמו קמח תפוח אדמה עם אבקת אפייה?
יצא מושלםםםם
אין עליך
הי יונית תודה על המתכונים את אלופה אני עושה רק מתכונים שלך!!
הבצק פיצה יצא לי צמיגי .. מה יכולה להיות הסיבה?
למי שאין תמי 4? באיזה כוס מדובר? כוס מידה או חד״פ קר?
בערות רשמת שאפשר 3 כוסות קצח מצה במידה ואין תפוח אדמה.
הכוונה היא שאפשר לעשות רק עם קמח מצה גם? ללא קצח תופח או תפוח אדמה?
תודה ❤️
היי, הכמות מספיקה רק לתבנית אחת של התנור?
אין לי תנור טורבו מה עושים? תודה על המתכון וחג שמח בריאות ואושר.
יצא מדהים!! בהחלט יכנס לספר המתכונים של פסח (יחד עם הפרגיות ופטריות שלך ?). תודה רבה ???
היי יונית הכנתי את הפיצה לפי ההסברים שלך והיא לא התבשלה ויצאה רכה.
מה יכולה להיות הסיבה?
הכנתי את המתכון באופן מדויק לפי המתכון וזה יצא ממש ממש לא טעים בלשון מעטה…חבל על המצרכים והאכזבה…
יצא לי עיסה נוזלית מאוד מה אפשר לעשות לא היה לי קמח שמתי קמח תפוח אדמה וקמח מצה לפי הכמות שרשמת יצא ממש נוזלי הוספתי קמח מצה ועדין נוזלי מה עושים?????