השנה הייתי חייבת לתת מתכון גם לפיצה לבנה
בדיוק!
כזו עם רוטב שמנת….תפוא,בצל ירוק…קצת בזילקום לבישום ,קצת רוקפור והמון אהבה ….
כזו שלא קונים באף מקום….
כזו שמי שאוכל אותה יודע שבכל ביס חשבו עליו?
והפתעה!אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בקיצור !פיצה טעימה עם בצק עשיר קרנתי מבחוץ,ספוגי מבפנים.
טוב לפני שאני מזילה ריר בואו נתחיל.
לבצק:
1 ק"ג קמח
2כפיות שמרים יבשים
3 כוסות ( 720 מ"ל) מים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1 כף סוכר 1כף מלח
לרוטב ולהרכבת הפיצה:
50 גרם חמאת תנובה
1 כף קמח
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1 כוס חלב
מלח, פלפל שחור גרוס,אגוז מוסקט
שקית תפוחי אדמה קטנים למיקרו
1 בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
2 פלחים (280 גרם) גליל רוקפור תנובה, מגורר
1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
עלים של בזילקום/רוזמרין
אופן ההכנה:
1. הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. מכסים בניילון ומתפיחים במקרר במשך 12-8 שעות.
2. הרוטב: שמים את החמאה בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את השמנת ואגוז המוסקט ומבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מתחיל לרתוח ומסמיך מעט. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
3. מבשלים את תפוחי האדמה במשך כ-6 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מצננים מעט מועכים עם היד או באמצעות תחתית כוס או לפרוס עם סכין .מה שבא לכם.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
5. עיצוב הפיצות והאפייה: מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים אחד מהם לעיגול (בינתיים שומרים את שאר החלקים מכוסים).
6. מורחים על הבצק רוטב (משאירים שוליים נקיים של 1.5 ס"מ), מניחים פרוסות תפוחי אדמה ובצל ומפזרים רוקפור, מוצרלה ועלי רוזמרין.או כל דבר אחר שאוהבים.
7. אופים 15-10 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינות נמסות. מכינים באותו אופן עוד 2 פיצות
הערות :
אם לא רוצים התפחה ארוכה ובמקרר אז לשים 2 כפות שמרים יבשים להתפיח שעה ולהכין את הפיצה רגיל כמו בהוראות.
אם רוצים יומיים (48 שעות)במקרא אז לשים כמות כפית שמרים בלבד.
וכן אפשר להכין רוטב פיצה אדום ולפזר גבינה.
השהיה במקרר גורמת לבצק
היי יונית, אם רוצים לשים את הבצק לילה במקרר מה ההנחייה? לא הצלחתי להבין..