למתכון של היום אני קוראת הפיצה של יונית.
אם תתארחו אצלי לערב פיצות זו תהיה הפיצה שתככב בארוחה.
השילוב שלה כל כך מושלם והטעמים שלה כל כך אני .
ככה שמותר לי לקרוא לה ככה
בחודשים האחרונים אני משחקת עם הטאבון החדש שלי ולמדתי המון על בצקים קמחים
ככה שהייתי חייבת לעשות סדר לעצור ולהעלות פוסט מדריך על פיצה
אז שנתחיל ?!
לבצק:
1 ק"ג קמח פיצה- חובה קמח פיצה !!!
כף שמרים להתפחה מעל 12 שעות/2 כפות שמרים להתפחה מהירה
3 כוסות ( 720 מ"ל) מים
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1כף מלח
לרוטב ולהרכבת הפיצה:
50 גרם חמאה
1 כף קמח
כוס ורבע חלב
מלח, פלפל שחור גרוס,אגוז מוסקט
1 כפית שמן לבישול ולתיבול כמהין
500 גר מוצרלה מגורדת
תוספות:
זיתים שחורים,ארטישוק ,פטריות בצל סגול עלי בזילקום
או מה שאוהבים הגבול הוא השמיים
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר ולשים עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק וגמיש. מכסים בניילון ומתפיחים במקרר במשך 12-8 שעות.אם אנחנו רוצים פיצה מהירה אז שמים 2 כפות שמרים וזמן ההתפחה היא כשעה (התפחה בחוץ) בחורף שעה וחצי
הערה :
קמח פיצה היא קמח עשיר בגלוטן והוא שונה מקמח רגיל התוצאות אחרות לגמרי לכן ממליצה לקנות קמח פיצה תוצרת איטליה איכותי לא חובה אפשר גם ישראלי אני אישית אוהבת קמח איטלקי
הרוטב:
הרוטב הוא רוטב בשמל קלאסי עם תיבול עדיין ושימוש בשמן כמהין.
שמים את החמאה בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה, תוך ערבוב. מוסיפים את החלב ומבשלים, תוך בחישה מוסיפעם חצי כפית מלח רבע כפית פלפל גרוס כפית שמן כמהין ורבע כפית אגוז מוסקט(לא חובה )וממשיכים לבשל ולבחוש עד שהרוטב מתחיל לרתוח ומסמיך
זה הזמן להוריד מהגז.
הערה :
השמן כמהין החדש של זיתא מעולה זה שמן זית בטעם כמהין שנותן את הטעם האגדי של פטריות כמהין.
יש להם בסדרה גם שמן בזילקום מהמם שגם יכול להתאים.
הכנת הפיצה:
אחרי שעה התפחה או 14 שעות תלוי מה בחרתם מחלקים את הבצק ל6 כדורים כל כדור טובלים היטב בקמח סמולינה מכסים ומתפיחים התפחה
קמח סמולינה הוא קמח מעולה שעוזר לי למנוע הידבקות אם אין לכם אפשר גם סולת או קמח תירס .משתמשים בזה בגלל שהוא עבה ומונע הידבקות של הבצק
אפיה בטאבון או תנור:
תנור:
שעה לפני מחממים את התנור ל250 מעלות מצב טורבו ומניחים תבנית באמצי שתתחמם עם התנור
טאבון
אם יש לכם טאבון לחמם אותו ל450 מעלות חצי שעה לפני הכנסת הפיצה
עיצוב הפיצות והאפייה:
מקמחים קלות את משטח העבודה. פותחים את הבצק באמצעות הידיים .בצורת תפיחה עם האצבעות מרדדים אותם לעיגול (בינתיים שומרים את שאר החלקים מכוסים).
מניחים רוטב לבן בטעם כמהין מפזרים מעל מוצרלה איזה תוספות שאוהבים
מניחים בתנור או בטאבון עד אפיה מלאה
אפשר לפזר מעל כמה טיפות שמן כמהין או בזילקום יוצא שוס.
מוציאים ומתענגים.
פרסום בשיתוף זיתא
למה הבצק יצא ממש ממש רך?
אין אפשרות לעבד אותו בכלל
כמה זמן צריך בלישה ידנית?
באמריקה אין לי קמח פיצה כשר,מה אני יכולה במקום?
כמות הנוזלים גדולה מידי. סה"כ כמות הנוזלים, מים + שמן לא צריכה לעלות על 600 גרם
כמה זמן התפחה שניה אחרי חלוקה לכדורים?
מתכון לא תקין, לדעתי יש לך טעות בכמות המים.
יצא לי בצק מיימי בטירוף וכשהשוויתי עם מתכונים אחרים ראיתי שעל ק״ג קמח צריך לשים במקסימום 600 מ״ל ולא 720 כמו שאת מציינת.