אם יש משהו שאבא שלי ז"ל אהב זה דגים !
ברוטב ,על האש,בתנור …..כבוש…..בקיצור בכל צורה.
מטוגן גם אבל מאז שהתחיל לשמור לא נגע.
לאמא שלי זה היה אתגר להתאים את עצמה לחשקים של אבא.
את המתכון של היום היא אכלה באחד האירועים המשפחתיים והיא שיחזרה לפי ראות עינייה.
זה די דומה לצ'ימצ'ורי היום שאני מבינה באוכל ויודעת מושגים אני יכולה להסביר לה מה היא אכלה בחתונה
אבל לכו תתעסקו עם מרוקאית אסלית שכל מה שמעניין אותה אם זה טעים חחחחח
אבל שתקראו את המתכון תבינו את הראש שלה
ויודעים מה ?
אני לא אמרתי לה אף פעם
אבל אני גאה בה.
היא אף פעם לא פחדה מאתגרים במטבח ותמיד הלכה אחרי הלב והרגש.
והתוצאה?
תכינו ואז נדבר חחחחחחחח
טעים טעים טעים וקל קל להכנה לא כבד משביע ואם הבת שלי הגדולה שהיא סופר בעייתית ומפונקת באוכל אמרה טעים.
אז רבותי אתם חייבים לנסות !
חומרים :
5 פילה אמנון רוזנרס פיש
רבע כוס שמן זית
3 פלפלים בצבעים שונים צהוב אדום ירוק
4 שיני שום
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
מלח פלפל פפריקה כורכום
מיץ מלימון שלם סחוט
2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה :
קוצצים את הפלפלים השום והירק קטן קטן מעבירים לקערה מוסיפים לקערה 2 כפות פירורי לחם 4\3כפית מלח גס רבע כפית פלפל.מערבבים ומניחים בצד
בקערה קטנה נוספת שמים רבע כוס שמן זית חצי כפית מלח חצי כפית כורכום חצי כפית פפריקה רבע כפית פלפל שחור מערבבים הכל.
מניחים את פילה האמנון בתבנית ומברישים אותם ברוטב את הרוטב שנשאר שופכים לקערת הפלפלים והירק.מערבבים היטב .
הערה לגבי הדג:
אני השתמשתי בפילה אמנון קפוא של רוזנרס כי הוא 90 אחוז דג להבדיל מדגים אחרים הוא מעולם לא מתכווץ לי בבישול בגלל שהוא 90 אחוז דג ולא 80 אחוז מים כמו רוב הדגים שמשווקים.וממליצה לכם בחום אני קונה בדכ באושר עד ושופרסל במקומות אחרים טרם ראיתי.
חזרה למתכון
אחרי שערבבנו היטב את התיבול של השמן שהברשנו עם הפלפלים ועשבי התיבול מניחים על כל דג מלית.
מכניסים לתנור חם שחומם מראש לפחות רבע שעה
180 מעלות 10 עד 12 דקות תלוי בעוצמת התנור
מגישים ומתעלפים !
יתאים גם עם סלמון?
היי יונית קודם כל תודה תודה על המתכונים הנפלאים אליפות
אני כבר לא מוצאת את הדגים באושר עד
יונית אין עלייך תודה רבה רבה על כל המתכונים שאת משתפת..זה לא מובן מאליו
תבורכי מפי עליון.
שבת שלום
היי לא כתוב במתכון היכן הלימון נכנס? לפני אפיה או אחרי..
תודה רבה לך על הכל!!
תודה על במתכון, אבל לא משרים את הדגים במיץ לימון ולשטוף?
תודה
תודה על המתכון, אבל לא משרים את הדגים במיץ לימון ולשטוף?
תודה
כמו כל המתכונים שלך, גם זה יצא פגז. לא הבנתי איפה נכנס מיץ מלימון שלם, אז השריתי את הדג בלימון. גם בלי לימון במתכון עצמו יצא מהמם. תודה!
זה בדיוק מה שצריך לעשות
מדהימה
כל הכבוד ושמחה מאד שיצא לך טעים
לבריאות ❤️
הכנתי כבר כמה פעמים יוצא מדהים מתכון מעולה תודה
יונית היקרה,
מתכון לפנים, הכנתי אותו אתמול עם אמנון, היום עם לברק, יצא טעים ברמות על חלל, ברכתי אותך בכל ביס.
חג שמח❤❤❤
היי.אפשר בלי פרורי לחם? מה מטרתם?
אני שמה במקום זה קמח שקדים.
שלום לך יונית
תודה על מתכון שווה במיוחד.
במצרכים כתבת לימון ובשלבי ההכנה לא כתבת באיזה שלב שמים את הלימון.
תודה !!
יש תשובות לשאלות ????לא ראיתי תשובות לשאלות.
יונית פשוט לא עונה???
אין מתכון שלך שלא הצליח לי! אין! הספר שלך עובד שעות נוספות אצלי בבית! תודה רבה!!!
האם ניתן להישתמש בקמח מצה במקום הפירורי לחם ?
היי זה הולך גם עם סלמון?
ממליצה שלא. זה יוצא חמוץ
יצא מדהיםםםםם
הרבה זמן לא אכלנו דג מושט ככ טעים!!
תודה על המתכונים המדהימים!
מתחילה להכין שבת עם האתר שלך:)
היי יונית,
את חושבת שאפשר להכין את הכל מראש, לשמור במקרר ולהעביר לתנור ממש לפני שיושבים לאכול? ואם כן – כמה זמן אפשר במקרר?
בהחלט
כמה פשוט וכמה מדהים יצא. טעמים שבאמת לא ציפיתי להם לאור המרכיבים הבנאליים, אבל השילוב של הכל – וואו אחד גדול. תודה יונית!
כשאת כותבת את אופן ההכנה. רצוי לדייק קצת יותר.האם עם טורבו האם לכסות את התבנית
טורבו, 250 מעלות ל30 דקות
כתוב במתכון: 180 מעלות 10 עד 12 דקות תלוי בעוצמת התנור
וכאן בתגובה האחרונה כתבת 250 מעלות 30 דקות
מה הנכון?