פוקאצ'ה סביח זה כזה טעים !
כן טעים ?
תדמיינו לכם את הביס שמשלב טעמים ומרקמים שכל ביס לוקח אתכם לטעם אחר.
פעם הטעם המוכר של סביח שזה החציל עגבניה ביצה ומלא טחינה ופעם הטעם הממכר של פוקאצ'ה קריספית שספוגה בטעמים .
בקיצור כל ביס חלום .
עד שלא תנסו לא תבינו עד כמה זה טעים
זה מושלם לאירוח/ארוחת ערב ואפילו להביא לאיזה ערב כייפי עם חברים .
זה לא קשה להכנה.
אפשר להכניס את הכל לתנור ולא להתעסק עם טיגונים
והטחינות החדשות של בארכה ממש טעימות וחוסכות זמן וזה המקום להגיד תודה על שיתוף פעולה טעים במיוחד.
אני עפתי על הטחינה לימון עריסה ועל הטחינה
טוב חלאס פטטת בואו נתחיל :
לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
כוס ושני שליש מים
רבע כוס שמן זית
כפית גדושה מלח
למילוי:
ביצים קשות
חציל גדול חתוך לקוביות או 2 בינוניים
בצל אחד פרוס
כוס עגבניות שרי
שמן זית ,מלח גס פלפל
ביצים קשות
עלים ירוקים/פטרוזליה /רוקט ארגולה וכד
טחינה מתובלת גולמית מעודנת שום לימון של בארכה
או טחינה גולמית מעודנת של בארכה
אופן ההכנה :
הכנת הבצק:
שמים את הקמח ,שמרים סוכר מים ומתחילים ללוש בעזרת וו לישה.
כאשר נוצר גוש בצק זה הזמן להוסיף כפית מלח ורבע כוס שמן זית
ללוש הכל 7 דקות .
הבצק קצת דביק אבל זה בסדר.
להעביר לקערה משומנת ובעזרת ידיים משומנות לשמן את הבצק.ולחלק אותו ל2
להתפיח שעה ורבע
בזמן הזה אני מציעה לטגן את החצילים או להכניס לתנור
אני אפיתי את הכל.
חתכתי את הבצלים ואת החצילים ריססתי בספרי שמן והכנסתי לתנור חם 200 מעלות מצב גריל טורבו עד הזהבה.
את העגבניות שרי אני חוצה ל2.
הרכבת הפוקאצ'ה:
אפשר לפתוח כל כדור לעיגול גדול
או לחלק את הכדור ל2 ולעשות 2 פוקאצ'ות מאורכות.
לעשות עם ההאצבעות גומות .
להבריש בשמן זית מעט מלח גס ופלפל
לפזר בצל מטוגן או אפוי חצילים ועגבניות שרי
להתפיח בצורה עם הכל עשרים דק
לאפות הכל בתנור חם טורבו 180 מעלות עד הזהבה
שזה יוצא לפזר רבעי ביצה קשה עלים ירוקים או פטרוזליה קצוצה.
מלא מלא טחינה מעל.
אני חושבת שהטחינה המתובלת בלימון שום משתלבת נהדר אם אתם פחות מתחברים אפשר טחינה גולמית מעודנת.
טעים טעים טעים טעים
אופן ההכנה :
את נהדרת החן ורוחב ליבך משמחות אותי זה מזכיר את עצמי סבתא בלה ממושב בניה לחמניות הבשר זה להיט בבית משפחת וייס בזמן הקורנה ההית חלק מתעסוקה שלי תצליחי ואני איתך אם תסכימו אשטף אותך יותר כי אני אלופת הבשבושים בבישול טעים עדיין אין פורום למשבשים שכמוני