אם חשבתם שלא אדאג לכם למתכון לעוגה מושלמת לחג 🙂 אז טעיתם !
נכון אני עוברת תקופה לא קלה בעקבות האבל על מות אבי, ולכן נעלמתי לתקופה .
אבל אתם תמיד בלב שלי , והיכולת שלי לעזור וללמד תמיד ממלא את ליבי ומעלה חיוך בפני.
אז את העוגה של היום, המצאתי עוד בסופר,ראיתי במדפים מה כשר מה לא ואמרתי לעצמי יאללללה נלך על זה !
מה יש להפסיד? מקסימום לא יצא ואתן שוב כרגיל את המתכון לעוגת הקרמבו שהיא תמיד מצליחה .
אבל ! הפעם הפתעתי את עצמי והכנתי עוגה שכל שכבה מתחברת לטעם המושלם !
אם אתם מתארחים זו המתנה המושלמת 🙂
ואם תרצו גרסה פרווה גם אתן לכם באהבה רק תזכרו תמיד שחלבי יותר תמיד 🙂
אז קדימה בואו נתחיל כי יש לי עוד עוגה בחושה מ ע ל פ ת להעלת לכם , מתכון של אמא היקרה שלי.
חומרים :
בסיס :
6 ביצים XL ]7 מידה L]
כוס וחצי סוכר [אפשר כוס אבל זה הנפח שלנו ]
2 כוסות שקדים טחונים.
פודינג שוקולד
2 כפות קקאו.
שכבת אמצע קוקוס :
כוס חלב קוקוס/שמנת מתוקה / שמנת צמחית
3 כפות אבקת סוכר
25 גר חמאה [רבע חמאה קטנה ]/מחמאה או רבע כוס שמן
200 גרם קוקוס [2 שקיות קטנות של 100]
שכבת קרם
שמנת מתוקה / שמנת צמחית
כוס חלב /כוס חלב קוקוס
פודינג שוקולד
כף קקאו
גנאש :
כוס חלב קוקוס /שמנת מתוקה/שמנת צמחית
שוקולד מריר 60 אחוז
כף אבקת סוכר.
גדר וקישוט [לא חובה] :
שוקולד מריר וכף וחצי קוקוס
כריות קליק כשר לפסח
אופן ההכנה !!!
קלי קלות זה רק שלבים אבל שזה שטויותתתתתת לא להתעצל, הטעם שווה !
שכבה ראשונה עושים ככה :
לשים 6 ביצים לא להפריד זה לא טעות ! להקציף דקה בלי סוכר. אחרי דקה להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף במשך 5-6 דק
כמות הסוכר כאן חשובה לנו כי זה למעשה הנפח אפשר להוריד לכוס אבל אז היא תהיה נמוכה יותר.
עד להקציף כמה דק טובות עד שנוצר לנו קצף יפה ונפוח .להוסיף את הפודינג שוקולד והקקאו ולהקציף עוד דקה. אחרי דקה להוסיף את השקדים הטחונים .
לערבל במהירות נמוכה על מנת לא לשבור את הקצף. לשפוך לתבנית בקוטר 24 אפשר תבנית חד פעמי מרובעת ואפשר רינג כמוני.ואפשר 26 אבל אז היא יוצאת נמוכה יותר. אני השתמשתי ברינג 24.
אז אחרי ששפכנו לתבנית נכניס את העוגה לתנור שחומם מראש ל170 מעלות. לחצי שעה אפיה .
להוציא , לקרר .
בזמן הזה להכין את שכבת הקוקוס בקלי קלות להכניס את חלב הקוקוס והחמאה ואבקת הסוכר למיקרו למשך דקה וחצי
להוציא לערבב להכניס את הקוקוס, לערבב את הקוקוס עם החלב . ולמרוח על העוגה.
קל קל אמרתי לכם העיקר נלחצתם 🙂
את שכבת הקרם עוד יותר קל להכין נכניס לקערה את כל המצרכים ונקציף עד שנקבל קרם נשפוך על הקוקוס. וניישר.
עכשיו נכניס את כל רכיבי הציפי /גנאש למיקרו למשך 2 דק נערבב טוב טוב עד שאין גושים והכל יפה ומבריק נשפוך על העוגה
נכניס להקפאה של 5 שעות.
זהו פה אתם יכולים לסיים את העוגה ולנוח מכלום עבודה 🙂
מי שרוצה להשקיע אז קלי קלות לקנות שקף בגובה של 6 סמ לסמן את המידה של העוגה. לקחת 100 גרם שוקולד מריר להכניס לשקית זילוף לסגור ולהניח בתוך קערה עם מים רותחים מהתמי 4. עד שזה נמס.
למרוח על השקף קוקוס ומעל את השוקולד המומס. לערבב ואז למרוח על השקף את השוקולד לחבר לעוגה ולהכניס למקפיא.
זהירות הגדר טעימה מאד לא להתפתות לאכול ככה רק ממה שנשאר על השיש חחח
לקשט מעל בקליק כריות תותים שוקולד מגורד ושלום על ישראל
קל קל קל קל קל קל להכנה והכי חשוב טעים רצח וים של מחמאותתתתתתתתתתתת
אל תשכחו לספר לי איך יצא
אוהבת }{
חג שמח מלא באור שמחה ואהבה ושכל החיים נחייך ולא נעבוד קשה
שלכם
יונית
כפרה עליך, התפריט שלי לחג כבר גמור אבל מעכשיו לא סגור, כלומר: מה זה הולכת להכין את הבר רפאלי הזאת. …
וחוץ מזה – שרופה עליך. ???
מתה עליך…..אני על זה….אין כמוך.
היי יונית,
במה אפשר להחליף את השקדים? (אלרגיה)
מה יכול להחליף את הקוקוס? כי השאר מהמם!
בריאה עלייך! חג שמח מבריטניה
ישששששש לי מעריצה מבריטניה ….כייף גדול
יונית העוגה יצאה מושלמתתתת. תודה על מתכון נפלא. הרבה מחמאות התקבלו בשולחן.
יששששששששששש הצלחה שלך הצלחה שלי!
העוגה נראת מעולה.
בבסיס ובשכבת הקרם רשום פודינג שוקולד. הכוונה היא לשתי קופסאות סהכ? אחת בכל שכבה?
ידוע לך כמה גרם זה 2 כוסות שקדים טחונים?
היי יונית, מה את מציעה לעשות כשאין מיקרוגל? מה לעשות במקום?
אפשר הסגר על השקף? קוקוס , שוקולד, ואז עערבוב ושוב שוקולד??
פודינג שוקולד הכוונה לאינסטנט?
כן
שלום אני גרה בחו״ל ואין פה פודינג…. במה ניתן להחליף?
תודה
זה אינסטה פודינג
אחרי שהעוגה היתה בהקפאה וקישטתי אותה להוציא מהקפאה ולשמור בקרור עד הערב להגשה? או שתשאר במקפיא ולהוציא אותה רק קרוב יותר לזמן ההגשה? תודה על המתכון הנהדר
הכי טוב שעה וחצי לני הגשה להוציא מהמקפיא
הי יונית נראה מעולה אבל בבקשה אם תוכלי לרשום את הכמויות המדויקות… לגבי הפודינג, כמה בכל שלב וגם לגבי השמנת והחלה קוקוס. תודה מראש אלופה שלנו
היי יונית!
במה אפשר להחליף את הקוקוס????
שקדים /אגוזי מקדמיה/פקאנים טחונים
נדירה! הכנתי חלבית וללא הגאנש (לחסוך קלוריות). 5 ביצים וכוס סוכר…..עוגה נ ד י ר ה!!!!!!! ולא רק לפסח! אין על המתכונים שלך יונית. הכל מוצלח!! הכל מדוייק! תבורכי את ובני ביתך❤
היי יונית אני אוהבת כל מה שאת מכינה .וכאשר מכינה את המתכונים קוצרת מחמאות. העוגה הזו אביא בפסח הזה כמתארחת. לא הבנתי מה זה חלה קוקוס. בקרטון כמו חלב אין בשום מקום. האם הכוונה לפחית ? ואם כן למי קוקוס או הקרם קוקוס?
בבקשה תעני לי לפני החג