העוגה הזו היא למעשה הגרסה המעודכנת למתכון של עוגת שוקולד משוקולד שיש לי בבלוג
האמת?
היא רק עברה שידרוג קל שהפך אותה לעוגה מושלמת יותר ויפיפיה יותר בלי שקע קטן או קרע או סדק
טעימה ברמות על חלל! רכה ועסיסית בדיוק כמו שאני אוהבת ונשמרת מעולה כמה ימים במקרר וכל מה שאתם צריכים לחתוך חתיכה ולהכניס למיקרו לכמה שניות בודדות במיקרו (גג 15-20)
ואם תשדכו לה כדור גלידה ליד תקבלו זיווג משמיים שבכל ביס אתם בגן עדן .
תעשו לי טובה אל תשנו שום דבר מהמתכון תסמכו עלייי
ותכינו כמו שאני כותבת ואני מבטיחה לכם את אחת העוגות שוקולד הכי טעימות שהכנתם ואכלתם
אז שנתחיל ?!
חומרים:
200 גרם מחמאה או חמאה
200 גרם שוקולד מריר 60 אחוז
כוס קרם קוקוס (240 מל )
5 ביצים גדולות xl
כוס ורבע סוכר
2 כפות ממרח שוקולד פרווה(או ממרח חלבי )
כוס אבקת שקדים
כוס קמח לבן רגיל לא תופח!
גנאש
כוס קרם קוקוס /שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
כף אבקת סוכר
כף ממרח שוקולד פרווה/חלבי
אופן ההכנה :
הכי קל בעולם !
מקציפים ביצים שלמות דקה שתיים אחרי דקה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 5 דקות .
בזמן הזה אתם שמים בקערה את החמאה והשוקולד ומכניסים את הקערה למיקרו למשך 2 דקות .
אחרי 2 דקות מוציאים מוסיפים 2 כפות ממרח שוקולד פרווה ומערבבים הכל היטב.
מוסיפים כוס קרם קוקוס(240 מל )ומערבבים היטב עד שיש מסה שוקלדית אחידה.
אחכ מורידים את מהירות המיקסר למהירות הכי נמוכה
ומוסיפים בעדינות את מסת השוקולד וממשיכים לערבל במהירות נמוכה
אחכ מוסיפים את אבקת השקדים והקמח ומערבלים במהירות נמוכה עד שרואים שהכל התערבב היטב .
לבדוק עם מרית אחרי שמוציאים את הקערה מהמיקסר.
כי זה חשוב שהמסה תהיה אחידה.
מעבירים את המסה לתבנית בקוטר 22 ככה היא יוצאת גבוההההה ויפה
אופים אפיה רגילה קו למעלה קו למטה 170 מעלות 40 דק.לא לפחד להוציא כן אפויה לא אפויה .
להוציא !
אחרי שמוציאים את העוגה מצננים 5 דק עוטפים בניילון נצמד ואיך שהיא עדיין חמה מהתנור מעבירים למקפיא לשעתיים -שלוש.
למה למקפיא?
כי בפעולה הזו אנחנו למעשה עוצרים את המשך האפיה שלה מהחום של עצמה וככה מקבלים עוגה רכה ועסיסית.
למה ניילון נצמד?
כי זה יגרום לעוגה להזיע ולהיות רטובה ועסיסית טבעי.
אחרי שעתיים מכינים את הגאנש
איך ?!
שמים את כל מרכיבי הגנאש בקערה ומכניסים למיקרו למשך 2 דקות .
מציאים מערבבבים היטב ושופכים מעל העוגה
ומכניסים להתייצבות של עוד שעה במקפיא .
הערות :
*** בכל סופר היום מוכרים שוקולד מריר 60 אחוז זה איכותי יותר משוקולד מריר שהוא באחוז 48
*****אפשר לאפות את העוגה בתבנית בקוטר 24 או 26 אבל היא תיצא נמוכה וזמן האפיה מתקצר ב3 דקות .
******העוגה יכולה להישמר בחוץ יום
****העוגה יכולה להישמר במקפיא בקופסא 3 שבועות
תזכרו רק שאם רוצים לאכול ממנה אז שעה וחצי לפני הגשה מוציאים מהמקפיא
****במקרר היא נשמרת עד 4 ימים .
אפשר לחמם כל פעם חתיכה 15 שניות ויש לכם עוגה סופר טריה.
****בגרסת פרווה אני לא אוהבת שמנת צמחית מעדיפה קרם קוקוס.אם במידה ואתם אוהבים אז בלי אבקת סוכר כי השמנת הצמחית מגיעה ממותקת .
בהצלחה
תודהנרבה .אנסה בכייף
אם לא רוצים קרם קוקוס מה אפשר לשים?? אני רוצה חלבית, אז שמנת מתוקה?? או ריויון, חלב
יונית עוגת שוקולד פרווה היא טעימה מאוד והגנש חבל על הזמן לא מהעולם הזה . תודה רבה לך
האם יש אפשרות להשתמש בשמנת מתוקה במקום הקרם קוקוס?
נראה מהמם אנסה.אין אבקת אפיה? תוכלי לצלם את הקרם קוקוס?
תודה לך עבור המתכון.
נכדיי אינם אוהבים שוקולד מריר?.האם השינויים לשוקולד חלבי משמעותי?
תודה?
תודה על התכון
אין אבקת אפיה?
שרופה עליך ועל המתכונים שלך.
את מעבירה מתכונים בצורה מושלמת ומצחיקה והכי חשוב טעימים למות .
תודה רבה ❤️
הי!! נראה מוש
אם אני רוצה לעשות אותה כעוגות אישיות, כמו מאפינס, מה משך האפיה?
תודה מראש
העוגה מעלפת יצאה רכה וטעימה בטרוף!!!!!