בכיס הראשון שטעמתי את העוגה אמרתי לעצמי ואוווווו זה יותר טעים ממה שדמיינתי !
בביס השני התענגתי על השילוב ההורס של הפיסטוק שוקולד
בביס השלישי צרחתי טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
ואז בני הבית באו לטעום והם אמרו אמא שיחקת אותה יצא לך מה זה טעים
את זה אמא אל תחלקי לאף אחד תשאירי לנו
פה הבנתי שיש לנו מתכון שחובה לצלם ולחלוק אתכם אז רצתי הכנתי צילמתי
והנה המתכון לעוגה הכי קלה להכנה ואחת הטעימות שאכלתי לאחרונה והיא גם בלי קמח מה שאומר שהיא ללא גלוטן.
שנתחיל ?!
בסיס :
5 ביצים
חצי כוס סוכר
1 אינסטה פודינג שוקולד.
קרם פיסטוק :
2 שמנת להקצפה 38% השף הלבן סהכ 500 מל
2 אינסטה פודינג פיסטוק או 2 וניל פלוס כף מחית פיסטוק
כף אבקת סוכר
2כוסות חלב
ציפוי :
200 גר שוקולד מריר
כף אבקת סוכר
שמנת להקצפה 38 % השף הלבן
אופן ההכנה !
את הביצים מקציפים חצי דקה כן שלמות ללא הפרדה.אחכ מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 5 דק עד שמתקבל קצף תפוח ויפה עוצרים מוסיפים את הפודינג שוקולוד ומערבלים עד שהכל מתערבב לבלילה אחידה.
משמנים תבנית 26 עגולה מתפרקת ושופכים את הבלילה לתוך התבנית.
אופים חצי שעה עשרים וחמש דקות בתנור חם שחומם מצב טורבו מראש ל170 מעלות
למי שאין טורבו(תנור ישן) ויש רק מצב אפיה רגילה אז עוד 10 –5 דק אפיה כי לוקח טיפה יותר זמן להאפות ברגיל
כאשר העוגה יוצאת היא גבוההההה ותפוחה אבל לא לדאוג היא נוחתת אחרי צינון של כמה דק
אופן הכנת קרם פיסטו:
שמים את כל מרכיבים בקערת המיקסר מערבבים ידנית קלות ואז מפעילים את המיקסר ככה זה מבטיח לנו הקצפה מהירה ואחידה.
מערבלים עד שמקבלים קרם יציב.
את הקרם מעבירים לתבנית עם תחתית השוקולד שהתקררה.
משטחים את הקרם בעזרת פלטה.
הערה לגבי המרכיבים:
אני מצאתי בסופר אינסטה פודינג בטעם פיסטוק אם אין כי יכול להיות שזה מהדורה מיוחדת
אז מקציפים עם אינסטה פודינג וניל ומוסיפים כף גדושה של מחית פיסטוק ומכניסים את העוגה להקפאה חצי שעה אחרי חצי שעה מכינים את הגנש ושופכים מעל
אופן הכנת הגנאש:
שמים הכל בקערה מכניסים למיקרו מוציאים נותנים מנוחה של דקה ואחכ מערבבים הכל עד שמקבלים גנאש זוהר אחיד ויפה
אחרי שזה מוכן שופכים את הגנאש על העוגה מזיזים מצד לצד שהכל יכסה את פני העוגה
מקפיאים לשלוש שעות .
אפשר להכין יום לפני אפשר גם שלושה שבועות כל עוד העוגה בקופסא אטומה היא יכולה להישמר בהקפאה
אבל גג שלוש שבועות!!
שעה וחצי לפני הגשה מוציאים ומתענגיםםםםם
במקרר היא נשמרת עד 5 ימים .
בהצלחה
פירסום בשיתוף תנובה
איפה אפשר להשיג אינסטנד פיסטוק? או קרם פיסטוק
אפשר גם לקנות בחנות תבלינים 50 גרם פיסטוק קלוף ולבקש שיטחנו דק, ולהוסיף אחרי שהשמנת מוקצפת. זה יותר בריא והרבה יותר זול ממחית פיסטוק
כמה פודינג בשמנת?
זה לא ברור.
ומה עדיף, פודינג פיסטוק או מחית פיסטוק?
תודה