העוגת שוקולד הזו היא העוגה האהובה על הבנות שלי
זו עוגה שהייתי מכינה קבוע לימי הולדת בגן /בבהס ואין הורה שלא היה מבקש ממני את המתכון.
יודעים למה ?כי העוגה גבוהה ישרה בלי בטן ! עסיסית טעימה וילדים פשוט מתעלפים עליה.
במחברת המתכונים שלי היא רשומה כעוגת שוקולד 100% הצלחה של אחותי סיגל.
וזו עוגה שכל המשפחה מכינה קבוע ואני בטוחה שאחרי שתכינו זה יהיה אצלכם ככה.
חומרים :
הכוס היא כוס מדידה אונברסלית (240מ"ל) או כוס חד פעמי שתיה חמה
יבשים :
4 כוסות קמח תופח
שקית אפיה(זה לא טעות )
2 ורבע כוסות סוכר
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו
חצי כוס שוקולית
רטובים :
8 ביצים מידהl
כוס ורבע שמן
כף תמצית רום
2 כפות תמצית וניל
2 כוסות מים רגילים מהברז
1 כוס מים רותחים (בסוף )
גנאש
300 מל שמנת מתוקה (כוס ושליש)
300 גרם שוקולד מריר
כף אבקת סוכר
כף ממרח שוקולד פרווה שאוהבים (לא חובה)
תבנית מלבנית גדולה בקוטר 32 שזה בס"מ 33 ×37
אופן ההכנה:
אם משתמשים במיקסר שמים את כל החומרים למעט כוס המים הרותחים ומערבבים כמה דק אחרי 2-3 דקות מוסיפים את כוס המים הרותחים ומערבביםהכל עוד דקה שתיים ומעבירים לתבנית משומנת
אתם בטח תוהים 1למה מים רותחים ?
פשוט מאד המים הרותחים ירככו את כל הגושים ויתנו תנו בלילה נוזלית מאד שתהיה עסיסית מאד
אם אין לכם מיקסר אפשר לערבב עם קערה וכף
אז איך עושים ?
שמים בקערה את כל היבשים ומערבבים .אחכ עושים גומה שמים את.כל הרטובים למעט הרותחים .ומערבבים היטב עד שהכל מתערבב ואז שופכים את המים הרותחים ומערבבים הכל .
ושופכים לתבנית מלבנית גדולה :
לפני שנים הייתי מכינה אותה בתבנית האלומניום הגדולה ועכשיו עם כל נושא איכות הסביבה מצאתי בחנות של נעמן את תבנית eden המושלמת שהיא 100 אחוז אלומניום ממוחזר עם ציפוי של נון סטיק ששום דבר לא נדבק כלומר קל בניקוי ממליצה לכם בחום .
אז אחרי שיצקנו את הבלילה לתבנית אנחנו מכניסים את העוגה לתנור חם 165מעלות מצב רגיל כלומר קו למעלה קו למטה למשך 40 דקות.
זמני תנור יכולים להשתנות מתנור לתנור הכי טוב תבדקו עם קיסם
אחרי שמוציאים את העוגה עוטפים בניילון נצמד כן כן שהיא חמה
הסיבה לכך אנחנו רוצים שהיא תזיע ותהיה רטובה טבעית ועסיסית.
אחרי שעה מכינים גנאש
איך מכינים ?
שמים הכל בקערה מכניסים למיקרו ל2 דקות מוציאים מערבבים היטב עד שהכל אחיד ואז שופכים מעל העוגה
שימו לב !קודם מקררים את העוגה עם הגנאש שעהבכדי שהוא יתייצב ורק אחכ חותכים ורק אחכ מפזרים סוכריות או קוקוס או כל קישוט אחר
בהצלחה
הי יונית נראה מושלם ואם רוצים רק 2 אנגליש קייקס איך מקטינים את הכמות?
היי יש לי תבנית 25×35. אם אני אכין את הכמות במתכון זה יצא גבוה מידי?
יוניתושששש הכנתי לילדה הצליאקית שלי עם קמח ללא גלוטן יצא נדיר שבנדירים !!!!
יש לי תבנית לעוגה שקניתי בה a3 האם ניתן להכין בה ולא תצא נמוכה? תודה
איך אפשר לעטוף עם ניילון נצמד כשמוציאים מהתנור? הניילון נמס במגע עם תבנית חמה… אין ברירה אלא לחכות קודם ואז לעטוף כשהעוגה פושרת.
עוגה ממש טעימה,
רק באמצע לא נאפתה עד הסוף ובצדדים כן
מה הסיבה?
165 מעלות זה נמוך מדי , העוגה יצאה לגמרי לא אפויה והיה צריך לפחות 55 דקות אפיה.