טוב תקשיבו לי טוב טוב !!!
העוגה הזו מושלמת .
נכון יש לי גרסה דומה עם קמח רגיל בבלוג.
אבל עם התוצאה שווה והיא ללא גלוטן ואני יכולה לעשות לימי הולדת חופשי בלי לחשוש שילד /ילדה לא יוכלו להתכבד.
אז שווה ביותר!!!
וגם טובה יותר לעיכול חחח
בקיצור 3 דק עבודה הכנת עוגה עוד 2 דק הכנת הציפוי
ויש לכם עוגת שוקולד מהסרטים.
אם אתם מכירים אנשין שאוכלים ללא גלוטן תהיו חברים טובים ותשלחו להם את המתכון הזה
כי הם הולכים לברך אותכם!!!!!
חומרים :
יבשים:
2 וחצי כוסות מידה של קמח ללא גלוטן שופרסל
2 שקית אבקת אפיה(זה לא טעות )
1 וחצי כוס מידה סוכר
כפית סודה לשתיה.
3/4 כוס מידה קקאו איכותי(שתיה חמה חד פעמי)
רטובים :
6 ביצים l
3/4 כוס מידה שמן.
2 כוסות חלב חם (מידה שחומם דקה במיקרו)
2 כפות רום
2 כפות תמצית וניל או 2 שקית סוכר וניל
כוס קוקוס.
ציפוי:
100 גרם חמאה /מחמאה /חצי כוס שמן
4 כפות קקאו גדושות
כוס סוכר
חצי כוס מים רותחים
3 כפות תמצית וניל
2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
אופן ההכנה:
קלי קלות !!!!משחק ילדים זה פה
בקערה אחת שמים את כל היבשים ומערבבים
בקערה מס 2 שמים את כל הרטובים אני ממליצה לשים קודם את החלב להכניס למיקרו להוציא ולהוסיף את שאר החומרים .
מטרת חימום החלב זה שהוא עוזר לנו בערבוב החומרים ופותר לנו את נושא הגושים.
לאחד את שני הקערות כלומר לעשות גומה ביבשים ולהוסיף את הרטובים ולערבב טוב עד שיש לנו עיסה אחידה וללא גושים.
להעביר לתבנית 26 מתפרקת משומנת
לאפות בתנור חם 170 מעלות למשך 42 דקות קו למעלה קו למטה.
(תראו זמנים משתנים מתנור לתנור יכול להיות גם 45 דק בתנור חלש)
להוציא לעטוף בניילון נצמד שזה חם
למה?
בכדי שהעוגה תזיע ותהיה רטובה באופן טבעי
להכין ציפוי ולשפוך ולקשט
אופן הכנת הציפוי
שמים הכל בקלחל ומבשלים 3 דקות על הגז עד שהכל נמס ואז מערבבים טוב טוב
טיפ יונית
בעזרתת קיסם שיפודים מעץ תעשו חורים בעוגה ואז שפכו את הציפוי ואז העוגה מקבלת ציפוי ורטיבות שוקולדית (לא חובה )
קישוטים זה מה שבא לכם קוקוס או סוכריות או ממתקים
הערה :
אני השתמשתי בקמח ללא גלוטן של שופרסל מניסיון לא כל הקמחים ללא גלוטן אותו הדבר.לכן אני מציינת את זה
כי אני לא יודעת איך זה עם קמח אחר.
המתכון פורסם בשיתוף שופרסל גרין
היי יונית, תודה על מתכון מושלם ?
אם אני מעוניינת להכין לילדים את העוגה אפשר לוותר על רום וקוקוס? והאם צריך משהו במקום?
אפשר לוותר אין צורך בכלום
אפשר את אותו הדבר פשוט עם קמח רגיל במידה ורוצים עם גלוטן? או שיש מתכון שונה?
בהחלט יש באתר שלי את הגרסה עוגה שוקולד ב2 דקות
לפרווה במה ניתן להחליף את החלב ?
מים רותחים
המתכון נראה נהדר.
אני מאוד רוצה להכין את העוגה. אז תוכלי בבקשה לציין כמה מ"ל זה כוס משקה חם חד פעמי?
אני גרה בארה"ב לכן אי אפשר לדעת על איזה כמות מדובר.
כוס מדידה כאן זה 250 מ"ל.
יונית את אלופת עולם וכל מתכון שלך פיצוץ
אפשר להחליף לקמח שקדים?
אסור ניילון בחום זה רעלים
מגניב!!! כל המתכון
במקום חלב
מיץ או מים?
שיהיה עוגת.פרווה? אפשרי?
היי יונית
תודה רבה על המתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן.
מאוד רוצה להכין
רק לא ברור לי לגבי הקוקוס בחלק של הרטובים
אל איזה סוג קוקוס מדובר
חלב ,נוזל, שמן ?
תודה מראש
רעיה
ניתן להקפיא את העוגה? תודה
היי יונית,
במסגרת האפליקציה שפיתחנו אנחנו מחפשים אחר מתכונים המלווים בתמונות את תהליך ההכנה.
מתכון זה מתאים כמו כפפה ליד לאפליקציה – ערוך ומונגש בצורה יפה וברורה. נשמח להכניס את המתכון
לאפליקציה, כמובן ברשותך. נשמח למענה 🙂
היי יונית האם צריך להכפיל כמות לתבנית מרובעת גדולה ? מעוניינת להכין לגן של הילדה
תודה
היי,
ברטובים מתויין קוקוס.
איזה קוקוס?
שבבים? שמן? חלב?
פעם ראשונה שיצאה לי עוגה פצצה!!!!!
כמו שהילדים שלי אוהבים.רטובה
טעימה!!
וזה אחרי אין סוף ניסיונות
תודהההההה??????????
היי האם אפשר לעשות את העוגה עם קמח תפוחי אדמה ?
היי יונית,
אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדת של הבת שלי,יש ילדה צליאקית בכיתה,האם להוסיף 6 ביצים גם אם הביצים גדולות?לארג' לדוגמא?
היי
אני רוצה להכין לגן עוגה גדולה
האם צריך להכפיל כמויות? ועדין תצא לי עוגה טעימה?
הי יונית,
העוגה נראת טוב, אשמח לדעת אם רוצה עוגה מלבנית תבנית גדולה האם להכפיל?
ומה הכמויות לתבנית ענקית?
שלום יונית,
ברטובים – הקוקוס, מהו : שמן, חלב, אולי קוקוס טחון ?
אפשר לוותר עליו ? לשים משהו במקום ?