העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו!
קיץ חורף סתיו אביב היא להיט….עוגה שאף פעם לא נמאס לאכול אותה.
עוגה נוסטלגית שאין בית בישראל שלא מכיר.
אני בתור ילדה מתבגרת זוכרת שהכנתי אותה ממתכון שהיה בלאישה.
ומאז עשיתי לה אין ספור גרסאות שאגב כולם בבלוג
אבל אף פעם לא נתתי את המתכון הנוסטלגי כי העדפתי לשדרג ולצאת מהקוספא.
אבל בסוכות אחותי סיגל הכינה את העוגה בצורה הפשוטה והרגילה שלה
זה היה לי מוזר כי אני מכינה את אותה עוגה שנים בשידרוג שלי
כאשר טעמתי ביס שאלתי את עצמי למה אין לי את הגרסה הישנה ?המקורית…..
והתשובה הייתה שעכשיו יהיה.
אז מהיום גם הגרסה הנוסטלגית עם שידרוג קטן בציפוי
נווווו קטן אבל שווה
שנתחיל ?
בסיס :
5 ביצים l
חצי כוס סוכר
1 אינסטה פודינג שוקולד.
קרם וניל :
2 שמנת מתוקה 38% סהכ 500 מל
2 אינסטה פודינג וניל
כף אבקת סוכר
2כוסות חלב
ציפוי :
200 גר שוקולד מריר
200 מל חלב קוקוס אני השתמשתי ב%green 26
אופן ההכנה !
את הביצים מקציפים חצי דקה כן שלמות ללא הפרדה.אחכ מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 5 דק עד שמתקבל קצף תפוח ויפה עוצרים מוסיפים את הפודינג שוקולוד ומערבלים עד שהכל מתערבב לבלילה אחידה.
משמנים תבנית 26 עגולה מתפרקת ושופכים את הבלילה לתוך התבנית.
אופים חצי שעה עשרים וחמש דקות בתנור חם שחומם מצב טורבו מראש ל170 מעלות
למי שאין טורבו(תנור ישן) ויש רק מצב אפיה רגילה אז עוד 10 –5 דק אפיה כי לוקח טיפה יותר זמן להאפות ברגיל
כאשר העוגה יוצאת היא גבוההההה ותפוחה אבל לא לדאוג היא נוחתת אחרי צינון של כמה דק
אופן הכנת קרם וניל :
שמים את כל מרכיבים בקערת המיקסר מערבבים ידנית קלות ואז מפעילים את המיקסר ככה זה מבטיח לנו הקצפה מהירה ואחידה.
מערבלים עד שמקבלים קרם יציב.
את הקרם מעבירים לתבנית עם תחתית השוקולד שהתקררה.
משטחים את הקרם בעזרת פלטה.
ומכניסים את העוגה להקפאה חצי שעה
אחרי חצי שעה מכינים את הגנש
אופן הכנת הגנאש:
לפני שתשאלו למה חלב קוקוס ולא שמנת מתוקה אז חלב קוקוס עושה טעם מיוחד לגנאש הוא קליל יותר ומתקשה מהר יותר!
וכן אפשר במקום חלב קוקוס שמנת מתוקה אני אישית אוהבת עם קרם קוקוס!
נחזור לאופן ההכנה …..
שמים הכל בקערה מכניסים למיקרו מוציאים נותנים מנוחה של דקה ואחכ מערבבים הכל עד שמקבלים גנאש זוהר אחיד ויפה
אחכ שופכים מעל הקרם מזיזים את התבנית מצד לצד שהגנאש יכסה את כל העוגה. ומקפיאים את העוגה לעוד 3 וחצי שעות.
והעוגה מוכנה.
לפני שאוכלים אני ממליצה להוציא את העוגה שעה קודם ואז להתענג.
ככה העוגה יכולה להישאר עטופה בניילון נצמד 3
בהצלחה !
פרסום בשיתוף שופרסל גרין.
אם רוצה להמיר לפרווה במקום שתיי חלב אז גם חלב קוקוס או מים השמח לתשובה שאוכל להכין לשישי
חייב ביציים l או שאפשר m? תודה
עוגה מעולה כל מי שטעם אותה פשוט התענג .תודה יונית
העוגה פשוטה להכנה וטעימה להפליא!תודה על המתכון מעולה,אכין שוב ושוב.
יצאה לי עוגה וואוו… תודה יונית יקרה
אינסטנט פודינג….לא אינסטה…
ולמה להקפיא??? עדיף לצנן במקרר למרקם הרבה יותר טוב
לכמה זמן העוגה טובה בהקפאה?
היי!
האם בהכנת הבסיס אמורים להכין את הפודינג, או רק להוסיף את אבקת הפודינג לתערובת הביצים והסוכר?
תודה מראש
תודה רבה שפרסמת.
הבן שלי כבר הרבה זמן מבקש שאכין כי זוכר מהילדות ואני איבדתי את המתכון…
יצאה מעולה!
תודה רבה!!
אם אין לי חלב קוקוס
מה אני ישים במקום???
שמנת מתוקה או צמחית
אפשר להחליף את החלב בחלב סויה?
אם אני מכינה את העוגה וצריכה אותה ליום למחרת.. אפשר לשים במקרר בלילה?
מה אפשר במקום פודינג שוקולד?
אני שמתי פודינג וניל וכף קקאו, שיהיה חום
באיזה כוס להשתמש?חד"פ או כוס מדידה?
היי יונית
מה ניתן לשים במקום פודינג שוקולד?
יש חוסר??
אין על העוגת קרמבו הזו מאז שהכנתי אותה לראשונה כל שבת מבקשים אותה שוב ושוב. .תודה על המתכון
את הגנאש לכמה דקות להכניס למיקרו?
יונית יקרה!
תודה על מתכון קליל שהניבה עוגה טעימהההה.
כתבת חלב קוקוס 26% ואז כמה שורות למטה קרם קוקוס. יש הבדל בין חלב קוקוס, מי קוקוס, נוזל קוקוס וקרם קוקוס באחוזי השומן. אשמח אם תבהירי באיזה מהם מדובר
קרם קוקוס הוא באחוזים כאלה
תודה על המתכון!
רכשתי במיוחד חלב קוקוס ועכשיו מגלה שמדובר בקרם קוקוס כי לא הסתדר לי הכמויות וראיתי בהנחיות את המילה קרם.
יש אפשרות לדעתך להשתמש בחלב קוקוס בכמות קטנה יותר או שאאלץ ללכת לקנות קרם קוקוס?
אשמח אם תשני מה שכתוב במתכון ברשימת המרכיבים לפעמים הבאות ????.
אני רוצה להשתמש בעוגה בתור עןגת יום הולדת אני אוכל לשים מעל דף סוכר?
היי, מדוע צריך הקפאה? האם אפשר לשים בקירור?.. פעם ראשונה שאני רואה שצריך להקפיא…
האם להכין את נפודינג או להשאיר כאבקה
היי
נתקעתי עם אינסטנט וניל 1 מה עושים?
היי
אני רוצה להכין עוגת קרמבו גדולה. 40×34
בכמה להכפיל כמויות? 2? 1.5?
היי יונית (:
במידה ונשים פתי בר מתחת בתחתית העוגה (ועליהם נאפה את התחתית עם האינסטנט שוקולד( לדעתך זה יצליח? נראלי שעם פתי בר בתחתית זה יהיה ממש קרוב לקרמבו
שלום! האם אפשר להכין את העוגה יום קודם? תודה!??
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום חלב קוקוס?
היי!
האם בהכנת הבסיס אמורים להכין את הפודינג, או רק להוסיף את אבקת הפודינג לתערובת הביצים והסוכר?
תודה מראש
היי
כמה זמן אפשר להשאיר בהקפאה?
תודה
במה להחליף את 2 שמנת מתוקה אם רוצים את העוגה פרווה?
כמה זמן ציפוי השוקולד צריך להיות במיקרו?
היי יונית העוגה במקרר יצאה לי מאד נוזלית . אי אפשר לחתוך כי כל הקרם נוזל. אולי 2 כוסות חלב זה יותר מידי. ? האם היא צריכה להיות בהקפאה
כל הזמן ?
הי
באינסטה הכוונה כף? חבילה? שתי שמנת מתוקה ושתי חבילות שלמות פודינג וניל לקרם זו הכוונה?
תודה
חבילה אינסטן פודינג שוקולד
היי, תודה על המתכון. הכוונה בקרם לשים 2 חבילות שלמות של אינסטנט פודינג וניל?