אמאאאאאאלה ואבאללללללללה איזה עוגה מושלמת !
השבוע הכנתי אותה 3 פעמיים
פעם אחת מתכון שעשיתי רילס באינסטגרם בשיתוף עם המיקסר האגדי של קיצאינד
ואחרי שכולם התעלפו אז הכנתי מתנה למארחת לליל הסדר
ופעם נוספת הכנתי לבעלי ולבנות ותקשיבו ביג ביג ביג הצלחה
טוב זה לא סוד ששנים אני לוקחת את גרסת עוגת הקרמבו ונותנת לה שידרוג רציני וכל שנה כותבת גרסה שנת ככה וככה….
אז השנה העוגה פשוט חלומית אני אנסה להסביר מה קורה בחלל הפה ,אז ככה :
השכבה השוקולדית הרכה קיבלה תוספת של קוקוס ששידרג אותה ברמות על חלל
תוסיפו לזה את הקרם וניל והריבת חלב פשוט פיצוץ של טעמים שאי אפשר לעצור
אחת העוגות הנדירות שהכנתי ככה הבת שלי ליאור אמרה
היא אמרה עוד כמה ביטויים אבל אני כבר התרגלתי לשחק אותה מבינה
את הסלנג שלה והדיבור שלה .
שבפועל למעשה אני צריכה לפתוח מילון בכדי להבין וגם שם אני לא בטוחה שאמצא
מה שכן אני יכולה להבטיח לכם שהעוגה טעימה מאד קלה להכנה ,מתחסלת במהירות
ואני מבקשת לא לשנות שום רכיב כי החיבור של הטעמים ואוווווווווו
זו עוגה מושלמת לכל השנה והיא מעולה לחולי צאליק כי אין בה טיפה של גלוטן
אז מה אתם עוד פה ?!
רוצו להכין ולהתעלף כמוני
חומרים :
בסיס:
6 ביצים xl או 7 k
שקית אינסטנט פודינג שוקולד
3/4 כוס קוקוס
חצי כוס סוכר
קרם :
2 שמנת מתוקה 38%(500 מל) /צמחית לגרסה פרווה
2 כוסות חלב /חלב קוקוס /סויה /שקדים
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
ציפוי;
צנצנת ריבת חלב /פרווה
אופן ההכנה :
קלי קלות!!!!
לוקחים תבנית עגולה מתפרקת קוטר 26 משמנים אותה ומניחים על תבנית של תנור
מקציפים את הביצים שלמות .
כןןןןןןןןןןןןןןבלי הפרדה
מקציפים דקה ללא סוכר אחרי דקה מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 5 דק
אחכ עוצרים מוסיפים את הפודינג שוקולד והקוקוס
ומערבלים עוד דקה עד שהכל התערבב היטב
מעבירים את המסה לתבנית ששימנו
ומכניסים לתנור חם !מצב טורבו 170 מעלות למשך 25-30 דק .
מוציאים מצננים שעה
הכנת הקרם:
שמים את כל המרכיבים של הקרם בקערת המיקסר ומקציפים עד קבלת קרם יציב
את הקרם הזה שופכים על תחתית השוקולד שצונן .
מכניסים לשעה הקפאה ,אחרי שעה מוציאים שופכים מעל ריבת חלב ובעזרת מרית משטחים את ריבת החלב
מפזרים מעל קוקוס ומקשטים בתותים (לא חובה )
מכניסים למקרר להתייצבות של כמה שעות טובות לפחות 6
או להקפאה העוגה יכולה להישמר 3 שבועות בהקפאה ושעה וחצי לפני הגשה מוציאים אותה
בהצלחה
הערות :
למי שלא אוהב ריבת חלב אפשר לעשות גנאש שוקולד אבל אז זו תהיה עוגת קרמבו גרסה רגילה
לגרסת פרווה כתבתי לכם בכתום את ההמרה
למי שלא אוהב קוקוס יכול לשנות לשקדים או אגוזי המלך לדעתי השילוב עם הקוקוס זה שוס
ומה המתכון לגנאש?
אין גנאש
בתפקיד הציפוי משמשת ריבת החלב 🙂
אם רוצים ציפוי גנאש –
גנאש שוקולד מריר: 200 גר' שוקולד מריר + מיכל שמנת מתוקה
גנאש שוקולד חלב/לבן: 200 גרם שוקולד חלב/לבן + 1/2 מיכל שמנת מתוקה
ממיסים בבן מארי או במיקרוגל בעוצמה נמוכה שלא ישרף!
מועדים לשמחה אלופה !!
איפה נכנס הקוקוס ?
הקוקוס נכנס בעוגת הבסיס לאחר הקצפת הביצים
תקראי טוב את הוראות ההכנה – הכל רשום בפירוט
האם אפשר לשים קקאו במקום אינטנט פודינג שוקולד? אם כן כמה?
אם אין בנמצא אינסטנט פודינג שוקולד כשר לפסח במה ניתן להמיר?
אפשר פודינג וניל בתוספת 2 כפות קקאו
אבל לא להשמיט לגמרי כי בין היתר הפודינג משמש כחומר מייצב וממתיק
כשאת אומרת להוציא את העוגה שעה וחצי לפני הגשה. מתכוננת להוציא למקרר או טפרטורת חדר
למקרר
רשמת שאפשר אגוזים במקום קוקוס, פקאן מסוכר טחון גם יכול להתאים?
לקרם בבקשה , 2 מיכלים של 500, או סך הכל 500?
תודה
סהכ 500מל 2 מיכלים של 250
איפה ניתן להשיג ריבת חלב פרווה? לא מוצא בשום מקום
תודה
לא הבנתי מה זה ביצים k
אם יש לי ביצים גודל L
כמה צריך למתכון – 6 או 7?…
האם ניתן לאפות בחום עליון ותחתון אם אין לי טורבו בתנור?
איך זה יהיה אם במקום ריבת חלב למרוח קרם לוטוס?
אני מוסיפה לקצפת כף נס קפה של עלית זה משדרג ברמות!