כאשר ביקשו ממני 2 מתכונים לעוגות לחוברת.
חשבתי איך אני נשארת נאמנה לבית/למתכונים שלי לפשטות ולטעם המנצח.

ויחד עם זאת איך אני מביאה מתכון חדש שאף אחד לא עשה עדיין?!
אז ישבתי עם עצמי ושאלתי אותי(יונית )איזה עוגה אני הכי אוהבת?
התשובה שלי הייתה עוגת קרמבו כמובן 🙂
עוגה שנתתי לה אין ספור גרסאות וסגנונות אצלי באתר!
ואז אמרתי רגע למה לא מילוי של קרם גבינה?כבר ניסתי מלא רק את זה עוד לא?!
מהר שיתפתי את את מיכל לוי אלחלל העורכת הקולינרית של החוברת והיא עפה על זה ביג טים.זה הזמן גם להגיד תודה מיכל נל כל סבלנות והאוזן קשבת
היא ביקשה את המתכון לטעימות ,ואחרי הטעימות היא התקשרה לספר שהם עפו על זה ברמות קשות.ושהמתכון אושר ונכנס לחוברת.
אז ככה נולד מתכון כאשר עושים הפקה גדולה 🙂
מתכון שהוא פשוט קל וטעים ברמות על חלל
המרכיבים:
4 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות (30 גרם) אינסטנט פודינג שוקולד
1 כף שטוחה קקאו
למלית:
1 כפית (5 גרם) ג׳לטין
2 כפות (30 מ"ל) מים
גביע גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
גביע שמנת חמוצה 15%
3/4 שקית (75 גרם) אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
1כוס (120 מ"ל) חלב תנובה 3%
שקית אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
אופן ההכנה:
1. הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות (מומלץ לרפד את תחתית התבניות בנייר אפייה משומן). שמים ביצים וסוכר בקערת מערבל עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה 8 דקות לקצף יציב. מוסיפים פודינג וקקאו ומקפלים לעיסה אחידה.
מעבירים מחצית עיסה לכל תבנית, אופים כ-20-25 דקות עד להתייצבות ומצננים לחלוטין. מחלצים את הבסיסים מהתבניות ומניחים בצד.שימו לב שהתבנית מאינגליש קייק היא תבנית ברזל רחבה !לא חד פעמי.
****אופציה נוספת וקלה מאד זה לצקת הכל בתבנית חד פעמי .
לאפות הכל בתבנית אחת 25 דקות תנור חם 170 מעלות.לצנן ובעזרת רינג 27×8×10 לקרוץ 2 בסיסים.
2. המלית: שמים בקערית ג'לטין ומים, מערבבים במזלג ומניחים 5 דקות לספיגה.
בינתיים שמים בקערת מערבל גבינת נפוליאון, שמנת חמוצה, אבקת סוכר ותמצית וניל וטורפים לקרם אחיד. מחממים את הג'לטין והמים במיקרו 15 שניות עד קבלת נוזל אחיד. יוצקים את הג'לטין לתערובת הגבינות ומקציפים כ-2 דקות. שמים בקערת מערבל שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב.
מצרפים את קרם הגבינות ומקפלים לקרם אחיד ואוורירי.
3. ההרכבה: מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים (לשליפה קלה של העוגה). מניחים את אחד הבסיסים בתבנית ויוצקים מעליו חצי ממלית הגבינה.
מניחים בסיס שני ויוצקים מעליו את יתרת המלית.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
4. הציפוי: שמים בסיר שוקולד ושמנת ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב אחיד. מצננים מעט. מחלצים את העוגה מהתבנית, יוצקים עליה את הציפוי ומורחים את דופנותיה בסכין.
מצננים במקרר כחצי שעה ומגישים.
בהצלחה♡♡
מתכון בשיתוף פעולה עם תנובה.
הערות:
אני חוזרת התבנית מאינגליש קייק ברזל רחבה !לא חד פעמי.שימו לב!! אפשר חד פעמי אבל ישאר לכם מהמילוי.אם אין לכם תעשו ומה שנשאר תשימו בכוסות קינוח.
אפשר אחרי שעה לפזר ציפוי מלמעלה ולא חייב לצפות את כל העוגה.ואז מתקבלת שכבה נוספת.
אפשר לחסוך קלוריות ובמקום גבינת שמנת גבינה לבנה 5 אחוז.ובמקום 38 אחוז 32 אחוז .
מהקמות הזאת יוצא עוגה אחד?
באיזה גודל תבנית חד פעמית השתמשת?
השמנת להקצפה זו שמנת מתוקה?
נשמע טוב אפשר רק שתי שכבות? ניתן להקפיא?