"עוגת" קנלוני עם פטריות וגבינות - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » "עוגת" קנלוני עם פטריות וגבינות
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
"עוגת" קנלוני עם פטריות וגבינות

"עוגת" קנלוני עם פטריות וגבינות

יונית צוקרמן יוני 3, 2019 תגובה אחת

המתכון של היום סוגר בגאווה את סדרת המתכונים של חוברת שבועות 2019 שעשיתי לשף הלבן.

צילום דן פרץ הכינה יונית צוקרמן

בחרתי להציג את המנה האחרונה מזווית צילום אחרת של אישה מוכשרת בשם נעמה רן אשר הכינה וצילמה את המתכון שלי.אל דאגה גם אני הכנתי את המנה ודן פרץ צילם אותה וזו התמונה האהובה עלי מכל הפרוייקט ?

אין הפעם סטורי עם קולות…אין זדאה רעס חחחחחח

אבל יש מתכון  שנולד מתוך הרצון לחבר את אהבתי לעוגות ולמאפים מלוחים וכל זה מתרחש בעוגת קנלוני עשירה במלית גבינות בצל ופטריות.ו…..עם המון רוטב וגבינות מבעבעות מעל.

בקיצור טעים ועוד הפעם טעים….מושחת והכי חשוב קל להכנה.

אז שנתחיל ?!

המרכיבים:
2 חבילות (500 גרם) קנלוני

למלית:
1 כף חמאת תנובה
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 סלסילות (400 גרם) פטריות, חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור גרוס
2 גביעים (1 ק"ג) מלית למאפים השף הלבן

לרוטב:
1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט

לאפייה:
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן תנובה, מגוררת

רינג/סיר ג'חנון בקוטר 22-20 ס"מ, קל, 40 דקות

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית. גוזרים מנייר אפייה עיגול שקוטרו גדול במקצת מזה של התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית ואת החלק התחתון של הדפנות.או שלוקחים רינג ובעזרת נייר אפיה ונייר כסף סוגרים אותו.


2. המלית:

שמים את החמאה במחבת ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות וכמעט שלא נותרים נוזלים במחבת.

 

מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים את המלית למאפים ומערבבים.

 

 

 

 

 

 

 

3. הכנת הרוטב: יוצקים את רוטב הבשמל והשמנת המתוקה לסיר קטן, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות, עד שנוצר רוטב אחיד.

קרדיט לנעמה רן
צילום:לנעמה רן

4. הרכבת המנה: מעבירים את המלית שהכנו לשקית זילוף וממלאים את הקנלוני לכל אורכם.

קרדיט לנעמה רן
צילום:נעמה רן

יוצקים מעט מרוטב הבשמל לסיר כמות שתכסה את פני הסיר.אח"כ מניחים מעל את  הקנלוני כשהם צמודים זה לזה. יוצקים על הקנלוני את יתרת הרוטב ומכסים בנייר אפיה ומעל המכסה.אם זה רינג אז בנייר אפיה ונייר כסף.

צילום נעמה רן

5. אופים את הקנלוני 60-50 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינות ואופים כ-10 דקות, ללא מכסה, עד שהגבינות נמסות.

קרדיט לנעמה רן
צילום: נעמה רן

6.בהגשה הופכים את הקנלוני לצלחת  ומגישים .

הערות :

חשוב מאד לשמן או לשים נייר אפיה מסביב לסיר /רינג על מנת שהעוגה תיצא שלמה ויפה.

אני ממליצה להכין את העוגה יום לפני או 6 שעות קודם על מנת שהטעמים יספגו ויהיה קל לחץ והיא תיהיה נוחה לחילוץ

מי שחי בחו"ל התחליף לגבינת מאפים זה חצי קילו ריקוטה וחצי קילו כנען וטיפה מלח לפי טעם.

 

מי שלא אוהב פטריות יכול להמיר בקוביות בטטה קטנות או רק בצל אבל אז לטגן 5 בצלים

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. רנה הגב ינואר 9, 2020 בשעה 5:51 pm

    היי, במה ניתן להחליף את קופסת הבשמל?
    תודה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • סלט ביצים הכי טעים שיש סלט ביצים הכי טעים שיש אם תקשיבו ליונית (בעצם תקראו ותפנימו )אז המתכון של היום...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס