המתכון של היום סוגר בגאווה את סדרת המתכונים של חוברת שבועות 2019 שעשיתי לשף הלבן.
בחרתי להציג את המנה האחרונה מזווית צילום אחרת של אישה מוכשרת בשם נעמה רן אשר הכינה וצילמה את המתכון שלי.אל דאגה גם אני הכנתי את המנה ודן פרץ צילם אותה וזו התמונה האהובה עלי מכל הפרוייקט ?
אין הפעם סטורי עם קולות…אין זדאה רעס חחחחחח
אבל יש מתכון שנולד מתוך הרצון לחבר את אהבתי לעוגות ולמאפים מלוחים וכל זה מתרחש בעוגת קנלוני עשירה במלית גבינות בצל ופטריות.ו…..עם המון רוטב וגבינות מבעבעות מעל.
בקיצור טעים ועוד הפעם טעים….מושחת והכי חשוב קל להכנה.
אז שנתחיל ?!
המרכיבים:
2 חבילות (500 גרם) קנלוני
למלית:
1 כף חמאת תנובה
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 סלסילות (400 גרם) פטריות, חתוכות לקוביות קטנות
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל שחור גרוס
2 גביעים (1 ק"ג) מלית למאפים השף הלבן
לרוטב:
1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
מלח, פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
לאפייה:
1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה שף לבן
1 כוס (100 גרם) גבע פרמזן תנובה, מגוררת
רינג/סיר ג'חנון בקוטר 22-20 ס"מ, קל, 40 דקות
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית. גוזרים מנייר אפייה עיגול שקוטרו גדול במקצת מזה של התבנית ומרפדים בו את תחתית התבנית ואת החלק התחתון של הדפנות.או שלוקחים רינג ובעזרת נייר אפיה ונייר כסף סוגרים אותו.
שמים את החמאה במחבת ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות וכמעט שלא נותרים נוזלים במחבת.
מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים את המלית למאפים ומערבבים.
3. הכנת הרוטב: יוצקים את רוטב הבשמל והשמנת המתוקה לסיר קטן, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות, עד שנוצר רוטב אחיד.
4. הרכבת המנה: מעבירים את המלית שהכנו לשקית זילוף וממלאים את הקנלוני לכל אורכם.
יוצקים מעט מרוטב הבשמל לסיר כמות שתכסה את פני הסיר.אח"כ מניחים מעל את הקנלוני כשהם צמודים זה לזה. יוצקים על הקנלוני את יתרת הרוטב ומכסים בנייר אפיה ומעל המכסה.אם זה רינג אז בנייר אפיה ונייר כסף.
5. אופים את הקנלוני 60-50 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינות ואופים כ-10 דקות, ללא מכסה, עד שהגבינות נמסות.
6.בהגשה הופכים את הקנלוני לצלחת ומגישים .
הערות :
חשוב מאד לשמן או לשים נייר אפיה מסביב לסיר /רינג על מנת שהעוגה תיצא שלמה ויפה.
אני ממליצה להכין את העוגה יום לפני או 6 שעות קודם על מנת שהטעמים יספגו ויהיה קל לחץ והיא תיהיה נוחה לחילוץ
מי שחי בחו"ל התחליף לגבינת מאפים זה חצי קילו ריקוטה וחצי קילו כנען וטיפה מלח לפי טעם.
מי שלא אוהב פטריות יכול להמיר בקוביות בטטה קטנות או רק בצל אבל אז לטגן 5 בצלים
היי, במה ניתן להחליף את קופסת הבשמל?
תודה