השבת הייתי קצרה בזמן, מה גם שהבטחתי לאחי עוגה , השבת, לרגל חופשתו של בנו .
רציתי נורא להכין לו יום חמישי , ולהתפטר, אבל לא יצא לי.
חשבתי לעצמי, איזה עוגות אני יכולה לשלב,תוך כדי הבישולים.
השעה הייתה 5 לפנות בוקר, וידעתי שב12 העוגה צריכה להיות בדרך לאחי .פתחתי מהר את מגירת ההפתעות.
וחיפשתי רעיון,ואמרתי , עוגת מוס, עוגה קלה להכנה, כל שלב לוקח עשר דקות, ורוב הזמן זה הקפאה.בדקתי במגירה מה יש לי ומה אין.
לעוגה של אחי היו לי את כל חומרי הגלם. עוגת רבע לשבע.
לשלי לא. השעה 5 בבוקר, אני מזכירה לעצמי, שזו לא התקופה שגרתי בלוד, ויכולתי לקפוץ למכולת של עומאר.לקנות מה שחסר לי.
אמרתי לעצמי, יונה,מה שיש, אני מרוצה. מקסימום יגידו, אמא, לא טעים. בעלי יקח את מה שנישאר לעבודה.
שם תמיד הכל טעים ומתחסל. חחחחחח
החלטתי ללכת על אותה תחתית שוקולד, המצרכים שהיו לי פודינג ריבת חלב 2 שוקולדים של מילקה והרבה עוגיות אוראו.
אמרתי עוגת מילקה אוראו. ושכנעתי את עצמי שיהיה בסדר. למרות שנורא חששתי איך ריבת החלב והשוקולד יתחברו.
וחברות /חברים, כשטעמתי את הביס הראשון, אמרתי WOW זה טעים !!!!
המילקה שהוא שוקולד חלב, עדיין בטעמו, העניק לריבת חלב גוון שוקולדי מפנק שמעצים את הטעמים.
לקחתי עוד ביס, לטעום ולוודא שזה אכן טעים.ואמרתי בלב שלי, ישששששש, יש לו עוד עוגה טעימה לבלוג.ולכם קוראים יקרים שלי.
אז מספיק חפרתי, אני והסיפורים שלי, אז בואו נתחיל.
חומרים :
תחתית :
3 בצים XL
2 כפות קקאו.
4 כפות שקדים טחונים.
3/4 כוס חד פעמי פלסטיק סוכר.
סוכר וניל.
מוס :
2 מיכלי שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מילקה בטעם חלב.
פודינג ריבת חלב.
כוס וחצי חלב.
6 גרם אבקת ג'לטין.
30 גרם מים.
50 גרם חמאה
ציפוי :
100 גרם שוקולד מריר.
חצי מיכל שמנת מתוקה.
אופן ההכנה :
קלי קלות. מילה של יונית ! שבועה של סלונה 🙂
תחילה יש להפריד ביצים, להתחיל להקציף את החלבונים, עד שמתחיל להיווצר קצף, זה לוקח בערך,30 שניות.
להוסיף, את הסוכר והסוכר וניל בהדרגה, מה זה אומר?! שפכו את תכולת שקית סוכר הוניל לתוך כוס הסוכר , וכל עשר שניות תוסיפו רבע כוס.
עד ש……יווצר לכם קצף לבן ויפה. לא צריך להקשיח אותו .זה לא מרנג, ברגע שהוא לבן ויציב, לעצור.
להוסיף את החלמונים , ואת השקדים הטחונים. ולהמשיך לערבל,
עוד עשר שניות, ואז,להוסיף 2 כפות קקאו, טובות לא בקמצנות חח. ולהמשיך לערבל עוד 10 שניות.
לא יותר מידי, לא נורא אם הקצף נשבר, זה בסיס לעוגה, לא עוגה.
זה גם לא נורא שהיא צונחת לא בקו ישר, היא מציירת לכם גבולות, אם תסכלו היטב בתמונה תראו גלים של בסיס.
עוד משהו, אם אין לכם את המידה של הביצים הזו, אז 4 חלבונים של L ו3 חלמונים [כלומר נשאר לכם חלמון מיותר]
להכניס לתבנית 24 מתפרקת או לרינג.
אני אישית מעדיפה רינג. השימוש ברינג מאד קל ומניב תוצאות יפות ומרשימות. אבל בהחלט לא חובה, העוגה טעימה גם בתבנית קפיצית.
אז למי שלא יודע, את אופן השימוש, אז אני חוזרת :לקחת, נייר כסף. בגודל תבנית שחורה, לשים מעל נייר אפיה. מעל את הרינג.
אצלי יש רינג מתכוונן אז אני מכוונת אותו ל24, ומקפלת את נייר הכסף לכיוון התבנית וככה עוטפת את הרינג ויוצרת תחתית לרינג.
משמנת עם ספרי שמן, ויוצקת את העיסה, משטחת את העיסה עם פלטה /מרית.
מכניסה לתנור שחומם מראש ב180 מעלות, למשך עשרים דקות.
לכל אחת תנור ועוצמות חום משלה, שימו לב עם היד שהתחתית מוכנה , אן עם קיסם, שימו לב! אין כאן קמח, האפיה קצרה יותר.
מצננים את העוגה, בקור של היום,מניחים את העוגה על החלון, עשר דק והיא קרה לגמרי חח.
שמים שקף מסביב[לא חובה אבל זה שומר על העוגה שמפרקים את הרינג או התבנית ]
בזמן הזה הכנתי את המוס :
שלב2- מוס
תחילה נשים את אבקת הג’לטין בקערה קטנה, וניצוק מעליה 30 גרם מים, זה בערך חצי כוס פלסטיק.
למה בהתחלה? כי אנחנו צריכים שהאבקה תתגבש ואז נמיס אותה במיקרו.
וזה לוקח לפחות עשר דקות.
לוקחים קערה נוספת, ושמים בה 200 גרם שוקולד.
שמים 50 גרם חמאה וחצי כוס חלב, ומכניסים למיקרו למשך דקה וחצי.
מוציאים ומערבבים, עד שהכל נמס, אם צריך עוד המסה אז עוד פעם ל15 שניות. עד שמתקבלת תערובת נוזלית.
אחרי שהמסנו את השוקולד נניח לו בצד. ונתחיל להקציף את הקרם.
ניקח 2 שמנת מתוקה , כוס חלב, פודינג ריבת חלב, ונערבל במיקסר עד לקבלת קרם יציב.
נחזור לג’לטין, נמיס אותו במיקרו למשך 20 שניות. הוא יוצא נוזלי. ניקח כף מהשוקולד המומס, נוסיף לג’לטין, נערבב.
ואז נשפוך את כל תכולת הג’לטין לקערת השוקולד המומס, ונערבב טוב טוב, שלא יהיו לא גושי ג’לטין.
וככה גם עם קערת קרם ריבת החלב, ניקח , כף טובה של קרם נערבב עם תערובת השוקולד המומס, ואז נקפל את זה לקרם ריבת החלב.
הפעולה הזו נועדה להקל על פעול הקיפול ובכדי שהקרם לא ישבר.
פעולת הקיפול תעשה בצורה שמונה ,סבלנות, בסוף הכל מתקפל ואנחנו מקבלים מוס חלק ואחיד.
חשוב מאד לא לשכוח לשים שקף מסביב. השקף יעזור לנו בעת פירוק העוגה וישמור לנו על תוצאה אסתטית ויפה.
את המוס אנחנו שופכים לתחתית העוגה שהכנו.אבל בשלבים.
מה הכוונה?!
בגלל שאנחנו רוצים לקשט את העוגה בעוגיות אוראו מסביב,אז נמרח שכבה דקה של מוס, בערך, 3 כפות, נשטח. הפעולה הזו תעזור לנו "לתקוע "
את העוגיה. אגב אין צורך לשים עוגיה שלמה, אלא לפרק כל עוגיה ל2 . אני פירקתי 4 עוגיות וקיבלתי 8. ושמתי את כל ה8 מסביב.
חשוב מאד לשים את העוגיה קרוב לשקף. וליצוק מעל את שארית המוס.לשטח את המוס בעזרת מרית /פלטה.
ולהכניס לחצי שעה להקפאה.
שלב הציפוי :
להמיס במיקרו למשך 2 דק 200 גרם שוקולד מריר שמנת מתוקה, לערבב טוב להוסיף כפית שמן, לברק.ואח”כ להכניס ל30 שניות למיקרו
שוב,ו …ערבוב אחרון ולצקת על העוגה.
למי שרוצה לחסוך בשמנת: לקחת חמאה קטנה 4 כפות מים 4 כפות קקאו,4 כפות סוכר, כפית תמצית וניל .
להמיס בקלחת את כל הרכיבים עד לקבלת תערבות יפה ואחידה וזוהרת. לצקת על העוגה .
להכניס את העוגה לשלוש שעות במקפיא להתייצבות.
בגלל שיש בעוגה ג'לטין אז היא לא צריכה להיות במקפיא.
בהצלחה
איך אפשר להמיר פודנינג רחבת חלב ..
לא חושבת שעדיין קיים 🙁
האם אפשר פודנינג רגיל ולכמה כמות ריבת חלב?
אשמח ליחס המרה .
תודה