זה לא סוד שהעוגות שלי נולדות ביום שישי בצהרים.
אחרי שנ"צ …..אני יורדת למטבח, הכל נקי. [זמני , כן?]ומתחילה לשחק.
שבוע שעבר, הכנתי עוגה פשוטה ,לפי בקשתו של בעלי .טורט קרם וג'לי…
רציתי להכין את העוגה הזו.אבל הוא התעקש , שבא לו עוגה פשוטה כמו פעם.
וכשהוא מתחיל עם הנאומים וההסברים, תאמינו לי, שווה להגיד לו מראש, כן, אין בעיות מאמי. ולחסוך שימוש מיותר במשכך כאבי ראש.
בשישי הזה ….הוא שאל…..איזה עוגה אני עושה?!
את זו ששבוע שעבר לא הכנתי !
הוא צחק, ואמר לי, פעם ב…מותר לי לבחור…..
פעם ב……………..חזרתי אחריו בטון נחרץ.
הוא צחק…..
אני לא 🙂
העוגה של השבת….היא עוגה קלה מאד, החיסרון שלה שהיא בשלבים, כל שלב קל, והתוצאה פשוט מושלמת.
אז בלי הרבה דיבורים, פורים בפתח, ולא חסר מה לעשות !
אהההההההההההה והיא מושלמת לחג פסח כי אין בה טיפה של גלוטן !!
חומרים :
בסיס :
3 חלבונים.
חצי כוס חד פעמי סוכר.
3/4 כוס חד פעמי פיסטוק טחון
1/4 כוס שקדים טחונים.
כפית תמצית וניל.
ממרח אגוזים עשיר
שוקולד מריר
כף גדושה ממרח אגוזים
חצי שמנת מתוקה.
המוס :
200 גרם שוקולד חלב נוגט
10 גר ג'לטין
2 שמנת מתוקה
כוס חלב.
כף אבקת סוכר.
ציפוי :
חצי שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר.
תבנית 24 או רינג בקוטר 24.
אופן ההכנה :
קלי קלות ! ואני סתם לא אומרת, מי שמכיר את המתכונים שלי יודע שאני לא אומרת סתם !!
אז לא להתעצל להגיד קראתי שלבים ולהתייאש, להפך, לאתגר את עצמכם ולהגיד אני יכול/ה
אז קדימה בקערה שמים 3 חלבונים ומתחילים להקציף אותם, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף חצי כוס חד פעמי סוכר.
חשוב מאד לתת לחלבונים לעבור הקצפה ואז להכניס את הסוכר בהדרגה.
כאשר מתחיל להיות קצף קשה [כמו מרנג ] להוסיף כפית תמצית וניל. ולערבל עוד דקה.
בכוס חד פעמי לשים 1/4 כוס שקדים טחונים,3/4 כוס פיסטוק טחון
ומעבירים לתוך הקצף הלבן שלנו, מערבלים על מהירות נמוכה,נכון הנפח משתנה, זה בסדר, אנחנו צריכים את זה כבסיס ולא כמרנג.
מעבירים לרינג בקוטר 24 או תבנית אפיה בגודל 24 המלצה שלי לרינג !
לשמן ניר אפיה.לשמן את הרינג , להניח את הרינג על נייר האפיה. ולצקת את התערובת שלנו. לשטח בעזרת מרית.
להכניס לתנור חם שחומם עשר דק לפחות בחום של 170 מעלות. על השעון 20 דק !!!
איך שהוא מקבל גוון זהוב,להוציא ! אסור ליבש אותו. יותר מידי , אני רוצה את המרקם הספוגי העסיסי.
אחרי שהוצאנו מהתנור ,לצנן.
נשחרר את הרינג.נשים שקף מסביב ,לא חובה אבל זה לגימור מושלם.
ונתחיל עם הכנות השכבות.
להכניס למיקרו למשך 2 דקות מאה גרם שוקולד מריר וכף גדושה של ממרח אגוזים[בכל סופר יש, לא להלחץ ]
להוסיף חצי שמנת מתוקה לערבב טוב, להכניס למיקרו לעוד 30 שניות, לערבב עד שיש משחה יפה ואחידה.
למרוח על התחתית, ולהכניס להקפאה חצי שעה !
זה הכל, עכשיו רבע שעה תנקו כלים:-)
אחרי רבע שעה קחו 10 גרם ג'לטין טהור תניחו בקערה, למזוג 50 מיל מים. זה בערך כף ג'לטין ורבע כוס מים.
אחרי רבע שעה המים והאבקה הופכים לכדורי ג'לי להכניס למיקרו ל15שניות להמסה.
לא להמיס את הג'לטין .לפני שאנחנו ממיסים את השוקולד נוגט שלנו.במיקרו למשך 2 דק בהתחלה.
ואחר כך להוסיף שמנת מתוקה ולערבב טוב. ועוד 30 שניות במיקרו , עד להמסה ולאחידות מושלמת.
אז נמיס את הג'לטין ונוסיף לשוקולד המומס , נערבב טוב.
במקביל אפשר להקציף שמנת מתוקה חלב ואבקת סוכר עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את שתי הקערות.
הקצב נשבר, לא נורא , אחרי שעה זה מתייצב.
להוציא את העוגה מהמקפיא, לשפוך את התכולה. ולהכניס להקפאה רבע שעה.
אחרי רבע שעה .
להמיס 100 גרם שוקולד במיקרו עם חצי שמנת מתוקה עד קבלת גנאש אחיד.
לצקת מעל.
לקשט איך שבא לכם
ובתאבון !
נראה מעולה!!
שאלה, כשאת כותבת 2 שמנת מתוקה, הכוונה ל500 מ"ל?
ועוד שאלה, ניתן להשתמש בממרח נוגט במקום בשוקולד?
האם מדובר בפיסטוקים קלויים או טריים?