חג פסח בפתח…..כולם מנקים, טוב לא כולם, חלק…..
ואני מהחלק שמנקה , מה לעשות, גדלתי בבית שחודש לפני פסח, אמא הייתה מרימה את כל הבית.
אני אומנם פחות "משוגעת " ממנה.
אבל בכל זאת נדבק בי משהו.
מאחר וכל השבוע אני עובדת ,והלוז שלי צפוף. ביום שישי, במקום לבשל, הפ הפ הפ,תרגעו, בישלתי !
אבל לא הכמויות שאני רגילה, ככה בקטנה…
הפעם ,חפפתי בכל מה שקשור במטבח.
ואז שהגיע הזמן להכין עוגה,אמרתי לעצמי, יונה, עוגה מהירה טעימה והקלה !
ישר נזכרתי בעוגת מוס ריבת חלב שלי. שקוטפת אין ספור פעמיים מחמאות ולא הייתה פעם אחת שלא ביקשו ממני מתכון.
התחתית שלה עם שוקולד מריר מגורד ושקדים טחונים שמעניק לה טעם מיוחד ועם הקרם מעל,חגיגה לחיך !
החלטתי לשנות אותה, לשחק איתה.
וזו התוצאה :
זה לא הרבה עבודה,זה רק נראה !
אז שנתחיל?!
החומרים :
6 בצים XL [למי שאין שתוסיף עוד חלבון ]
100 גר שוקולד מריר מגורד בפומפיה,
חצי כוס קוקוס
חצי כוס שקדים טחונים
4 כפות קמח מצה / או פירורי לחם
1/4 כוס שמן
1 אפיה
1סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
סירופ לתחתית
חצי כוס מים
סוכר וניל
2 כפות סוכר
חומרים למוס :
2 שמנת מתוקה/שמנת צמחית
אינסטנט פודינג וניל /או קפה אבל פודינג קפה לא כשר בחג, ממליצה פעם להכין עם זה,זה יוצא סוף הדרך.
כף אבקת סוכר
1 כוס חלב/ חלב קוקוס.
ציפוי:
1 שמנת מתוקה /צמחית
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה :
במיקסר מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס הסוכר….עד לקבלת קצף יציב….אני ממליצה להקציף תחילה את הלבן,חצי דקה , ואז להוסיף סוכר בהדרגה.
לאחר ההקצפה נוסיף את כל הנוזלים(נוזלים זה שמן וחלמונים)האבקות ולבסוף השוקולד.
אגב למי שרוצה נטול גלוטן מארי בן הרוש חברתי האלופה ממליצה להמיר בקמח תמי, 4 כפות קמח תמי.
ההוספה נעשית ע"י הקצפה עדינה, על הכי נמוך.
אח"כ משמנים תבנית 26 ומעבירים את העיסה לתנור בחום של 170[כל אחת והתנור שלה]למשך 35 עד 30 דקות.
אגב אפשר גם בתבנית חד פעמי מרובעת A4.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ. סירופ קר מומלץ לשפוך על עוגה חמה. וסירופ חם על עוגה קרה.
אז כשהעוגה חמה שופכים סירופ קר שמורכב חצי כוס מים 2 כפות סוכר וסוכר וניל,שעורבב והומס כהלכה.
מצננים חצי שעה את העוגה , כשהעוגה קרה מכינים את המוס
בקערה 1 שמים שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר מקציפים לבד עד קבלת הקרם.בקערה נוספת שמנת מתוקה כוס חלב אינסטנט פודינג וניל עד קבלת הקרם
אחכ מקפלים קרם בקרם ומורחים על העוגה.
אני בטוחה שחלק שואל/ת למה לא להקציף הכל ביחד, אז ראשית אפשר , הקרם יוצא גם טעים, אבל הערבוב של הקצפת והקרם מעניק אווריריות
למוס והוא יוצא טעים אוורירי .אתם חייבים לנסות בכדי שתבינו אותי. ואת ההבדל.
אפשר לעצור כאן ולקשט את העוגה באבקת קקאו או שוקולד חלב מגורד
אני אישית אוהבת לצפות את העוגה בציפוי שוקלדי ומעל לקשט , לכן עוד מאמץ קטן לביס מגן עדן.
זה בסה"כ להמיס את שוקולד המריר במיקרו למשך 2 וחצי דקות אח"כ להוסיף שמנת ולערבב טוב אח"כ שוב 30 שניות במיקרו, ערבוב טוב ויש לנו גנאש מושלם.
פשוט ,,ולשפוך על הקרם. לקרר מס דקות ואז להתחיל ולקשט
בהצלחה !
הי יונית , אשמח לדעת איך מקררים את העוגה , במקרר , במקפיא? ואם כן לכמה זמן עד שניתן לאכול?
תודה על מתכונים נפלאים ??