אחרי שהבת הקטנה שלי שיגעה אותי ! אבל שיגעה שיגעה חח על הטרנד החדש של עוגת המספרים, נכנעתי והכנתי לה עוגת לב !
וזה רק על מנת להשתיק אותה, כי כבר נמאס לי לשמוע , "את לא יודעת להכין אז את אומרת לי ככה", או המשפט האהוב עלי "אני אקנה מהכסף שלי ואזמין לי ליום הולדת עוגה כזו",והכי מצחיק היה "אפילו אמא של הכינה ויצא לה ….. ועוד….."
אז הג'ננה המרוקאית שלי יצאה החוצה , ולכבוד שבועות אמרתי אכין את העוגה הטרנדית הזו עם קרם גבינה משגע וזו תיהיה המתנה המושלמת למארחת !
העוגה כל כך קלה להכנה, לא יקרה בחומרי הגלם !לעומת המחיר שמוכרים אותה, לא חייב לקשט בכל מיני ממתקים יקרים, אפשר לקנות במשקל אחד או שתיים מכל דבר , לא חייב לקנות פרחים אכילים, לא קורה כלום אם קונים מנייר ושאוכלים מוציאים.
בואו לא נגזים בממתקים יקרים, כי מה שקובע זה הטעם של העוגיה והקרם.
וכל קישוט שתשימו מעל יהיה יפה.
אז בלי הרבה ברברת, אלמד אתכם את כל הטיפים את כל הסודות שאף ילדה מעצבנת לא תגיד לכם, אתם לא יודעים להכין חחחחח
רשימת חומרים :
לבצק :
200 גרם חמאה קרה
שקית אבקת סוכר של 100 גרם.
2 סוכר וניל או כפית תמצית וניל טהורה
חצי כפית גרידת לימון
כוס חד פעמי של שקדים טחונים.
ביצה אחת מידה L
2 כוסות מידה של קמח.
קרם גבינה :
גביע גבינת שמנת 30 אחוז/ מסקרפונה [225 מל ]
2 שמנת מתוקה 38 אחוז
כוס חלב וניל /אפשר רגיל
פודינג וניל עם גרגירי וניל של מאסטר שף [הכי טוב שיש ]
לב מודפס וגזור בקוטר 22.
אופן ההכנה :
לפני הכל אנחנו צריכים , שבלונה של לב או יש אפשרות להדפיס לב מהאינטרנט לעוגה כזו, או כמוני לקחת רינג לב בקוטר 22להניח על נייר שקף לעבור מסביב,, הדפסתי לב קטן בוגדל 10 ס"מ גזרתי אותו, הנחתי אותו באמצע הלב, עברתי עם טוש. ואז גזרתי והגעתי לשבלונה תוצרת יונית חחחח.
כמו כן אפשר להדפיס ספרות לגזור ולעשות מספרים.
הכנת הבצק :
זה בצק פריך אז החמאה חייבת להיות קרה, אני חותכת אותה מראש לקוביות ושמה במקרר עד אני שמה את כל המרכיבים בתוך הנינג'אה מעבד המזון שלי.שאני מאןהבת בו .אני מדגישה :רק אחרי שהכל בפנים אני מוציאה את החמאה מהמקרר מניחהה בתוך המעבד עם שאר החומרים ונותנת למעבד בערך 45 שניות עד דקה ערבוב.
אני מוציאה את הכל מניחה על ניילון נצמד, עוטפת ושמה במקרר לשעה להתייצבות.
****למי שקצר בזמן וקצת מתעצל אפשר לקנות בצק פריך מוכן ,להפשיר ולהכין את העוגה לפי השלבים הבאים:
מוציאה את הבצק מהמקרר ,מרדדת את הבצק על נייר אפיה ! לא על השיש, על נייר אפיה !ובעזרת מערוך מרדדת למלבן רחב בעובי ס"מ.
את הבצק מרדדים על נייר אפיה ומעליו עוד נייר אפיה בגלל שהוא בצק עדין.אם לא תשימו נייר הוא עלול להיקרע לכם.כמו אלפחורס.מרדדים בין שני דפי נייר אפיה.
שמה את השבלונה שלי על המלבן ובעזרת סכין חדה עוברת, מוציאה את העודפים לוקחת את נייר האפיה ומניחה בתבנית.
אם לא תשימו מראש על נייר אפיה הבצק עלול להתעוות בהעברה ולהיקרע ! לכן חשוב לרדד על הבצק על נייר
עם הבצק העודף חוזרים על הפעולה עוד 2 פעמיים. עד שיש לנו 3 בסיס לב .
מכנסים 2 תבניות לתנור חם 170 מעלות ל8 דקות גג 9 דקות ! לא יותר. לא לפחד שזה יוצא מהתנור לבן ורך, כי שזה מתקרר זה מתייצב.
את השלישית גם אופים 8 דק .
הכנת הקרם !
לפני שאסביר על ההכנה הפשוטה אני חייבת לציין לטובה את הפודינג החדש של מאסטר שף עם גרגירי הוניל, תקשיבו הרעיון גאוני
חוסך לי שימוש בתמצית טהורה שעולה המון בימנו. האריזה גם נוחה מאד לפתיחה להבדיל מאריזות אחרות. ומבחינתי עברתי להיות צרכנית שלהם.
תנסו ואז תודו לי 🙂
אז את כל חומרים הקרם מכניסים למעט הגבינה, את הגבינה אני מוסיפה בסוף.
מעבירה את התכולה של הקרם לשקית צינתור עם צנתר כוכב או איזה צנתר שאתם אוהבים כל צנתר יוצא יפה !!
הערה :כמות הקרם מספיקה לעוגה בקוטר 22.
אם אתם עושים עוגה גדולה יותר מומלץ להכפיל את כמות הקרם.
הרכבה :
לוקחים מגש יפה של עוגה או נייר יפה, לוקחים את הלב, שמים קצת מהקרם על הלב ומדביקים אותו לנייר או לתחתית, ככה העוגה לא תזוז ויהיה קל לחתוך אותה.
ומתחילים לזלף את הקומה הראשונה, אחרי הזילוף מניחים את התחתית השנייה ומזלפים עוד קומה מניחים את הבסיס השלישי
וממשיכים לזלף את כל הקומה.
אחרי הזילוף זה הזמן שלכם כפרי דמיונכם לקשט איך שבא לכם, פירות, ממתקים, פירורי ביסקוויט,עוגיות, פרחים.
מה שבא לכם ויפה לכם !
בהצלחה }{
ואם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה ולהכיר אותי, בואו לאינסטוש, כייף וטעים שם 🙂 YONIT_Z
רק מה לא לבעלי לב חלש ולרעבים כרונים 🙂 חחחח
מה אם אין לי יכולת להשיג פודינג וניל של מאסטר שף..? מה תחליף טוב..?
כל מתכון שלך מפורט מדוייק אני נהנת מאוד ועוקבת תמיד ועושה את המתכונים מוסרת לך נשיקות ואהבה❤️
ואני מוסרת תודה וחיבוק ענק♡
אז פודינג רגיל וכפית תמצית וניל טהורה.
המתכונים שלך פשוט מהממים. אני מכינה בקביעות את קציצות אבוחצירא שלך שהפכו לחובה!
המתכונים שלך מפורטים היטב וכמובן מוצלחים.
תודה רבה לך.
שאלה: האם כמות הבצק מספיקה לשלושת השכבות?
מספיק ל3 בסיס לב כפי שכתוב במתכון בקוטר 22.שימי לב לקוטר ♡♡♡♡♡♡תודה ויום מדהים
מה הכוונה ב- 225 מ״ל מסקרפונה?
גביע שנמכר בסופר ולאלה שבחו"ל רשמתי את הכמות
תודה על המתכון, רק מציינת שפעם הבאה אשים פחות חלב בקרם או לא בכלל, לדעתי הקרם לא היה מספיק יציב. הקרם הספיק לי ל2 שכבות של עוגה דו ספרתית בגודל A4.
בס"ד
תודה רבה על הסבר מפורט:)פעם ראשונה באתר שלך
מה אני עושה שהצורה שהכנתי לא תגלוש ותתנפח בתנור לא יצאה צורה כל כך מוצלחת:(
תודה רבה
האם אפשר להכין את הבסיס של העוגה מעוגת שוקולד או עוגת טורט?
האם מקציפים את הקרם או רק מערבבים לא כל כך הבנתי
יש מצב שתשלחי לי את השבלונות שלך העוגות שלך מושלמותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת