אם חשקה נפשכם בעוגת גבינה פאי לימון של החלומות
אז הגעתם למקום הנכון !
תקשיבו לי בעצם תקראו טוב את התיאור הזה
כל ביס זה הר געש של טעמים שמתפוצצים לכם בפה
וניצוצות של אושר עפים לכל כיוון בחיך
לא יודעת מה אתכם אבל זו בטוח תהיה עוגת החג אצלי
אומנם יש בה כמה שלבי הכנה אבל כל שלב קל
והיא סופר שווה את המאמץ מילה של בשלנית !
אז שנתחיל?
חומרים :
תבנית מתפרקת 24
בסיס:
300 גרם ביסקוויטים
150 גרם חמאה
2 כפות אבקת סוכר
מלית גבינה :
500 מל שמנת מתוקה
1 אינסטה פודינג לימון
750 גרם גבינה לבנה 9%
גביע שמנת חמוצה 15%
150 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
10 גרם ג׳לטין
50 גרם מים
קרם לימון
2ביצים שלמות
2 חלמונים
חצי כוס מיץ לימון
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
מרנג :
2 חלבונים שנשארו
3/4 כוס סוכר(מידה)
אופן ההכנה :
בסיס העוגה :
טוחנים את הביסקוויטים עם אבקת הסוכר במעבד מזון או שוברים עם מערוך עד לקבלת מרקם פירורים מוסיפים את החמאה וטוחנים שוב
אם הפירורים לא רטובים די מוסיפים מעט חלב בערך כף ומערבבים הכל היטב .
לוקחים את הפירורים משטחים בתבנית 24 עושים שביל מסביב למסגרת ומתחילים להדק אותם במסגרת העוגה
אחרי שהדקנו טוב טוב מכניסים להקפאה של חצי שעה.
אופן הכנת מלית העוגה : את הג׳לטין מניחים בקערה שופכים מעל מים קרים ומערבבים ומניחים בצד ל5 דקות עד שהכל יהיה מקשה אחת.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטה פודינג עד לקבלת קרם אחיד
בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות והשמנת ואבקת הסוכר .(לא לשכוח לסנן את הגבינות שעה קודם )עד שמתקבלת תערובת גבינות אחידה.לאותה תערובות נכניס את הג'לטין .אך לא לפני שנכניס אותו להמסה
כלומר מכניסים את הג׳לטין למיקרו ל15 שניות מוציאים מערבבים ושופכים לתערובת הגבינות
ומערבבים היטב טוב טוב שלא יהיו גושים !
את תערובות הגבינות מעבירים לקערת המיקסר שבה נמצא הקרם שהקצפנו.אחרי ששפכנו את תערובת הגבינות מערבלים במהירות נמוכה עד שהכל מתערבב
אחכ עם המרית מרימים את כל הדפנות ומוודאים שהכל התערבב היטב
מוציאים את התחתית מהמקפיא שופכים לתוכה את מלית הגבינה ומכניסים להתייצבות במקפיא עד שקרם הלימון יהיה מוכן
אופן הכנת קרם הלימון :
בקלחת שמים ביצים שלמות ,חלמונים סוכר ולימון
ומבשלים הכל עד שהכל מסמיך !
חשוב מאד שמבשלים כל הזמן לערבב
זה לוקח 5-6 דקות אז לא להלחץ
שזה מסמיך סוגרים את האש מוסיפים חמאה ומערבבים
היטב עד שאין גושים .לוקחים מסננת קטנה ומסננים את הקרם .תופתעו לראות שלמרות הערבוב יש מעט גושים ולשם כך אנחנו בעצם מסננים!
את קרם הלימונים שסיננו שופכים מעל העוגה שהכנסנו למקפיא ומזיזים את העוגה מצד לצד עד שהקרם מגיע להכל .
אחרי ששפכנו את הקרם ומכניסים להקפאה ל6 שעות
אחכ מזלפים את המרנג ומקשטים
אופן הכנת המרנג:
שמים את הסוכר והחלבונים שנשארו לנו בקערה חסינת חום ומניחים מעל סיר עם מים רותחים(בן מארי)
ועל אש קטנה מערבבים עד שהסוכר נמס.
אחכ מקציפים עם מיקסר ידני עד שמתקבל קצף יציב וחזק
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה !
בעזרת ברונר שורפים את המרנג ויש לכם עוגה מהסרטים
בהצלחה
היי יונית
הכנתי את העוגה ויצאה מושלמת קצת הסתבכתי עם המרנג בסוף ,לפעם הבאה אני אשתפר .פחות טובה בזילופים .
מאוד אוהבת את המתכונים שלך קלים להכנה וטעימים .
הכנתי, עוגה פגז!!! שילוב טעמים מטורף!
תודה רבה ????
היי, מאד רוצה להכין אבל לא מוצאת בחנויות ״אינסטנט פודינג לימון״. ????