אין התלבטות יותר !
אין !
מהיום אפשר לאכל גם מהעוגה הקלאסית האהובה עלינו וגם מעוגת גבינה לא אפויה !
אני זוכרת שהכנתי את העוגה הזו לראשונה שנה שעברה ופרסמתי ברשת…איך אנשים התלהבו שסוף סוף מישהי חשבה עליהם וחיברה בין שני העוגות.
סוף סוף בפרוסה אחת של עוגה מקבלים 2 עוגות ובלי נקיפות מצפון שלא אכלנו מהשנייה?
אני לא יודעת איך לא חשבו על זה לפני אבל מטעות קטנה נולדה אצלי עוגה גדולה ,יפה,מרשימה וטעימההההההההההההה שהולכת לגנוב את ההצגה .
היא לא קשה להכנה ,הבלילה של תנובה מקצרת את הזמן.ותנובה אימצו את הבלילה ויש אותה עכשיו כל השנה בסופר.
גם אם אתם חוששים מצניחה /קריעה של האפויה אל תפחדו כי גם אם זה יקרה לא נורא כי אתם מצפים את העוגה האפויה בעוגה קרה ואף אחד לא ידע.
אז לא לחשוב פעמיים ,רוצו לקנות חומרים כי אנחנו מתחילים!
חומרים :
עוה מס 1 -עוגת גבינה אפויה .
6 חלבונים
כוס סוכר
1 גביע (850 גרם) בלילה של עוגת גבינה השף הלבן.
6 חלמונים
גביע גבינת שמנת נפוליאון 30 אחוז
גרידת לימון שלם [קטן]
כף פודינג וניל.
קרם פרש השף הלבן
5 כפות קורנפלור
בסיס פירורים :
שרוול ביסקוויטים[250 גרם ]
100 גרם חמאה
רבע כוס חלב
כף וחצי אבקת סוכר
עוגת גבינה קרה – ציפוי :
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
כף פודינג וניל
גביע של בלילה של עוגת גבינה השף הלבן.
קרם פרש
גרידת לימון קטן
14 גרם ג'לטין
70 גרם מים.
אופן ההכנה :
אני מראש אומרת אופן ההכנה לא קשה זה רק שלבים! כל שלב בפני עצמו קל מאד.
גם אם העוגה נקרעת לכם או מתפוצצת , זה הפתרון המושלם בשבילך 🙂
חוץ מזה שזו מטרת הבלילה המוכנה למנוע 🙂
אז נתחיל עם האפויה אני אישית ממליצה או להכין בבוקר מוקדם או כמוני יום לפני.מהסיבה הפשוטה שכמה שעות במקרר יגרמו לה להתייצבות וקל יותר בעבודה
אני אישית ממליצה להכין בערב, לתת לה להתקרר לילה שלם במקרר ולמחרת 7 דקות עבודה ויש לכם עוגה מדהימה 🙂
מפרידים את החלבונים והחלמונים את החלבונים והסוכר מקציפים בעזרת וו בלון עד לקבלת קצף יציב חזק אבל לא נוקשה
אל תשכחו שאנחנו צריכים לקפל לתוך זה את הגבינות. אם זה יהיה נוקשה יהיה קשה לקפל ואז נשבור את הקצף והמרקם יפגע.לכן הקצפה עד קבלת קרם יציב.
במקביל נערבב את שאר המצרכים בקערה נפרדת :חלמונים, בלילה של תנובה , קרם פרש קורנפלור, ופודינג וניל , וגרידת לימון טוב טוב עד שאין גושים ! חשוב מאד לוודא שאין כי אם יהיו אם יהיו גם בעוגה ! מי שרוצה יכול להקציף במיקסר ידני או אחרי הקצפה להחליף קערות ולהקציף.הקצפה של של הבלילות תיתן עוגה ללא חשש מגושים קטנים ומעצבנים
על מנת להקל צבעתי לכם כל רשימת של קערה, ככה תכינו מראש וילך לכם יותר מהר }{
לוקחים את הבלילה של הגבינות ומקפלים ב2 פעמיים לתוך הקצף שהקצפנו.
איך ?! בתנועות קיפול, מציירים את הספרה 8 מלמטה למעלה .
חשוב מאד אבל מאד לקפל טוב את 2 הקערות.כי אם לא יהיה ערבוב אחיד ונכון העוגה תתפרק אחרי האפיה.לכן לוודא ששני הבלילות הפכו לבלילה אחידה ומעורבבת טוב!
אופים ברינג גבוה ! קוטר 22 או בסיר ג'חנון קטן .אם אין לכם אז בתבנית 24 וזכרו שהקוטר לגבינה הקרה יהיה 26
ואז העוגה תצא נמוכה ב2 סמ 🙂
לא לשכוח לשים ניר אפיה /שקף נייר פרגמט מסביב על מנת שיהיה לעוגה יציבות בזמן האפיה שהיא מתרוממת.
לחמם תנור ל200 טורבו .מומלץ לשים סיר קטן עם מים רותחים שיעניק לעוגה לחות.
להכניס את העוגה לעשר דק רבע שעה על מצב טורבו 200 מעלות.
אח"כ לשנות למצב אפיה רגיל שזה אומר קו למעלה קו למטה בלי ונטה באמצע. ולהוריד ל150 מעלות.להמשיך אפיה בטמפ נמוכה זו עוד שעה ו5 דקות.(65 דקות)
אני חוזרת סהכ אנחנו אופים עשר דק אפיה ראשונית בחום גבוה תוכנית טורבו. פלוס אפיה של שעה של ו5 דק בחום נמוך 150 בתוכנית אפיה רגילה.
לסגור את התנור. להשאיר את העוגה שעה.
להוציא , לצנן ולהכניס למקרר להתייצבות.
חשוב מאד שהיא תהיה במקרר לפחות 6 שעות על מנת שיהיה קל להרים אותה ולהניח על תחתית הפירורים.
כי רק אחרי קירור של כמה שעות אפשר להרים אותה עם היד כמוני או למי שחוששת יש את מרים עוגות ולהניח על תחתית פירורי הביסקוויט.
אופן הכנת התחתית :
לטחון את הביסקוויטים או לקנות פירורים ביסקוויט .להמיס חמאה ואבקת סוכר במיקרו למשך דקה. לערבב עם פירורי הביסקוויט
להוסיף את החלב ולערבב היטב. לשטח בתבנית בקוטר 24 או 26 מה שהחלטתם.
להניח מעל את העוגה גבינה .
לא לשכוח לקרר עשר דק במקרר את התחתית לפני.
לא חייב אבל זה מייצב יותר את התחתית הקירור.
בלילה של הגבינה :
לקחת צלוחית קטנה להניח שקית ג'לטין ולשפוך מעל את המים . זה בערך 2/3 כוס חד פעמי מים. ולהניח בצד
להקציף 2 שמנת מתוקה עם הסוכר וכף פודינג וניל עד לקבלת קרם.
לערבב את תערובת הגבינות של תנובה עם קרם פרש .
להכניס את הג'לטין למיקרו ל15 שניות, לערבב, להוסיף כף מהגבינות על מנת לקרר את הג'לטין השוואה טמפ זה נקרא
לערבב טוב ולשפוך לתערובת הגבינות, לערבב שוב טוב עד שהכל מתערבב כהלכה ואין שום גושון
לשפוך את הבלילה של הגבינות למיקסר ולהקציף דקה .
לצקת מעל העוגה האפויה. לשטח את תערבות הגבינות בעזרת מרית עד שהכל נכנס מסביב.
ליישר 🙂
להקפיא 🙂
וזהו
יש לכם את העוגה הכי מושלמת שיש }{
בהצלחה!
אם בא לכם עוד מתכונים מדליקים וקלים הצטרפו אלי לעמוד הפייסבוק של מלכת המטבח מכינה לכם חגיגה לשבועות
לחיצה כאן ואתם שם
איך לדעתך ייצא אם במקום גרידת לימון ופודינג וניל אני אשתמש בפודינג לימון חדש שיצא
סתאם כי בא לי לנסות
לא ידעתי שיצא….נקרא מעולה
מה יש בעצם בתוך הבלילה לעוגת גבינה של השף הלבן? אני חיה בחול ולא ניתן להשיג את זה פה. במה אפשר להתשמש במקום?
הם יצרו בלילה מיוחדת עם הפודינג הכל
יונית המקסימה, ממה מורכב הקישוט. אני רוצה להכין את העוגה לתחרות עוגות גבינה בעבודה ורוצה לקשט אותה אותו הדבר
שבת מבורכת יקירה
מלי
יונית שבוע טוב
את בלילת הגבינה אי אפשר להשיג בשום סופר חיפשתי בכל מקום
מה יש בבלילה שאני אכין בלילה ביתית
תודה