עוגת גבינה זה החיים !!!!!
חמה /אפויה /קרה היא החיים נקודה .
אני כל שנה מכינה קבוע עוגת גבינה קלאסית העוגה שאבא שלי ז"ל אהב הכי הרבה .
ועוגת גבינה ללא אפיה .
השנה בחרתי בשילוב של עוגת גבינה עם שכבת ביסקוויטים נדירה !!בזכות הביסקוויטים של מקוויטיס והבייגלה ההורס של פליפז שיצרו תחתית
עם המלית הקלאסית ועם ציפוי של קפוצ'ינו מיוחד שגונב את ההצגה .
ואם אתם לוקחים ביס מכל השכבות אתם מתעלפים
החיבור כל כך מושלם שבא לכם לקחת עוד ועוד ביס.
אז למה להכביר במילים ?
עדיף כבר להכין כי עש דק עבודה וזה שלכם
תחתית :
200 גר ביסקוויטים של mcvities(חבילה פחות 4 יח)
120 גרם חמאה
שקית בייגלה פליפז שוקולד לבן
מלית :
2 וחצי שמנת מתוקה
400 גרם גבינת שמנת 25 אחוז שומן אפשר 30
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז שומן (200מל)
חבילה וחצי של אינסטה פודינג שוקולד לבן /וניל
100 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
ציפוי:
חצי שמנת מתוקה 120 מל
150 גרם שוקולד לבן
100 גרם שוקולד מריר
כף מייפל
כפית נס קפה
אופן ההכנה :
הכנת התחתית
במעבד מזון או בשקית עם פטיש שניצל טוחנים את הביסקוויטים של מקוויטיס והבייגלה פליפז שוקולדד לבן
עד שהכל פירורים מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים.
תקשיבו המקוויטיס גם ככה פריך ועשיר בחמאה והוא מתפורר בקלות אבל בגלל הבייגלה נטחון הכל עד אחידות .
מעבירים לרינג בקוטר 24 או תבנית ומהדקים את הפירורים לשכבה אחידה.לא לשכוח לעשות תחתית לרינג מניילון נצמד לעטוף היטב .
הכנת המלית :
מקציפים את השמנת עם אינסטה פודינג בקערה נפרדת מערבבים אתהגבינות והשמנת עם אבקת הסוכר תמצית הוניל ומערבבים היטב.
מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים במהירות איטית עד שמתקבל מסה אחידה.
מי שרוצה לחזק את המלית יכול להוסיף שקית ג'לטין 14 גרם עם 70 גרם מים קרים.לערבב לחכות עד שהג'לטין מתקשה להכניס למיקרו ל12 שניות ולהוסיף ביחד עם הגבינות .הג'לטין עוזר בייצוב העוגה כאשר חותכים ומגישים ככה החתיכה עומדת ויפה .
שופכים את המלית לתוך הרינג /תבנית עם התחתית מי שרוצה לקשט כמוני אז רגע לפני ששופכים את המלית מסדרים יפה בייגלה בדפנות הרינג תבנית ואז יוצקים את המלית.
שמים להקפאה להתייצבות שעה אחרי שעה מכינים ציפוי
שמים הכל בקערה וממיסים 2 דקות.מוציאים מערבבים ושופכים על העוגה.
מחזירים את העוגה להתייצבות של עוד שעתיים.
מחלצים את הרינג באמצעות סמרטוט חם או ברנר או מחכים כמה דק שזה יפשיר
אם יש לכם תבנית מתפרקת פשוט פותחים את התבנית.
מקשטים.
מפשירים שעה וחצי בחוץ ומתענגים
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
איפה קונים את הביסקויטים האלה והבייגלה המצופה
תודה
איזה קוטר של רינג מתאים?