כאשר פנו אלי מסוכרזית שאכין מתכון שווה בבלוג מתחליף הסוכר שלהם כפית לכפית.
לא חשבתי פעמיים וישר הסכמתי.
אמא שלי חולת סכרת שמזריקה אינסולין ככה שאת הנושא לצערי אני מכירה מקרוב
בעיקר את החולשות ואת הגעגועים למשהו מתוק וטעים .
אז חשבתי לעצמי ואמרתי עוגת גבינה קלאסית זה משהו שכולם אוהבים .
זה הולך כל השנה ולא רק בחג שבועות .
זה בלי גלוטן ואחרי 2-3 ניסיונות הצלחתי להגיע לתוצאה פשוט מושלמת .היה חשוב לי מאד להגיע למרקם עננים וטעם זהה לעוגת גבינה קלאסית.
אז אם אתם קוראים את הפוסט הזה ויש לכם קרובים חולי סכרת או סתם כאלה שמעדיפים להימנע מסוכר מטעמי שמירה או מה שלא יהיה .זה הזמן לשלוח את המתכון או להכיו ולהפתיע!
כי התחליף של סוכרזית כפית לכפית והטעמים עושים את שלהם והעוגה ממש טעימה ורגע גם נימוחה!
אז למה לברבר בואו נתחיל !
חומרים :
6 ביצים xl או 7 lגדול
כוס כפית לכפית סוכרזית
קילו גבינה לבנה 5%
2 גביעי שמנת חמוצה 9%
4 כפות קונפלור
4 כפות אינסטה פודינג וניל (יש גם ללא סוכר )
כף מיץ לימון
גרידת לימון קטנה
כף תמצית וניל איכותית.
אופן ההכנה:
את הביצים יש להקציף שלמות !!כן זה לא טעות .אין פה הפרדה.רק הקצפה של 8-10 דק בש2 חלקים.ואני אסביר:
בגלל תחליף הסוכר אני מעדיפה להקציף אותם שלמות 5 דקות ואז להוסיף כוס של תחליף הסוכר כפית לכפית להמשיך להקציף.עוד 3 דקות.מה שיפה בכפית לכפית שזה תחליף אחד לאחד.כלומר כל מתכון שיש סוכר הוא מחליף באותה מידה באותה כמות !
בזמן הזה לוקחים קערה נוספת שבה מערבבים את שאר החומרים(גבינות שמנות קונפלור,פודינג,גרידת לימון ,מיץ לימון תמצית וניל) עד קבלת תערובת אחידה.ואז מוסיפים מוסיפים את תערובת הגבינות לקערה מס 1 שבה הקצפנו את הביצים ומערבלים חצי דקה עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה.
אחכ מעבירים את הבלילה לרינג בקוטר 20 אפשר גם
בתבנית מתפרקת קוטר 20 ואפשר גם בסיר ג'חנון קוטר 20.חשוב מאד לשים נייר אפיה מסביב.
אני שמה נייר אפיה מסביב לרינג/תבנית פשוט גוזרת ושמה מסביב הסיבה לכך היא לתת לעוגה תמיכה.בזמן האפיה העוגה בגלל שאין בה קמח וכמות הביצים נוטה לעלות גבוהה
וכאשר היא תרד יהיה לה מסגרת /תמיכה לרדת לגובה הרגיל שלה.
אחרי העברת הבלילה לתבנית /רינג מכניסים את העוגה לאפיה בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך עשר דקות.הסיבה לכך שאני רוצה שהעוגה תהיה חומה ויפה מלמעלה.
גם כאן כמו בכל עוגת גבינה קלאסית אני מציעה לשים תבנית עם מים בתחתית התנור שתיתן לנו אדים .זה תורם למרקם הנפלא של העוגה.
אחרי עשר דקות מורידים את החום ל150 מעלות וממשיכה לאפות למשך שעה.
אחרי שעה יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור כבוי לפחות שעתיים שלוש.
להוציא,לצנן ,להכניס למקרר ללילה להתייצבות (5 שעות )
אופציות לקישוט;
**אפשר לפזר מעל אבקת סוכרלוז וזהו
****ואפשר להקציף במיקסר ידני גביע שמנת חמוצה עם כף אבקת סוכרלוז ו2 כפות ריבת אוכמניות /תותים.
ולמרוח מעל.
ואפשר מעל זה שכבה של קצפת .מקציפים שמנת מתוקה עם כף אינסטה ופודינג ומזלפים מעל.
**אופציה נוספת בסיום האפיה לשפוך שני שמנת חמוצה שערבבנו עם כף אבקת סוכרלוז עד שהכל אחיד והמרקם חלק ולהמשיך לאפות עוד 5 דק.ואז לכבות את התנור.
הערות :
ניתן לאפות בתבנית 24/26 אבל גובה העוגה יהיה נמוך.
אפשר להמיר את אחוזי השומן של הגבינות והשמנות לגבוה יותר ואפשר לנמוך יותר זה לא קריטי.
אפשר להכין תחתית משרוול ביסקוויט טחון מעורבב עם מאה גרם חמאה ו2 כפות חלב.ואז העוגה גבוהה יותר ולא נטולת גלוטן.
זה בסדר שהעוגה רוטטת באמצע היא תתייצב במקרר לא לפחד.
בהצלחה.
תודה עבור עוגת הגבינה אשמח אם תוכלי לשלוח אלי למייל וכן אם יש לך גם עוגיות ללא סוכר.
יום ניפלא
יונית יקרה את גדולה מהחיים..
תודה שחשבת על הסוכרתיים.
אשמח לעוד מתכונים
גם לעוגיות…
נהנית ומבינה גם את מתכונים האוכל הטעימים
אפשר לוותר על הסוכרלוז?
כחולת סכרת בעצמי, רציתי רק להגיד לך שגם קורנפלור וגם אבקת פודינג וניל ממש לא טובים לנו. קורנפלור עשוי מתירס שעמוס בסוכר ואסור על סכרתיים וגם באבקת פודינג יש המון סוכר, גם הסוכרלוז עצמו לא הכי בריא, יש תחליפים טובים לנו יותר ממנו כגון סוויטנגו או סטיביה
שלום יונית, האם הפונדינג ווניל משאיר טעם חזק ? אם כן ״, אפשר לוותר עליו ? תודה
תודה רבה על המתכון 🙂
שאלה, לרוב תחליפי הסוכר עושים טעם לוואי ממש חזק. האם הסוכרלוז נטול טעם לוואי?
אפשר לשים כוס סוכר רגיל במקום ?
את אופה בטורבו או גריל רגיל ?
מה זה כוס כפית לכפית סוכרזית?
אתחיל בלהודות לך על המתכון
אבל הוא ממש לא מתאים לסוכרתיים
לא הקורנפלור ולא הממתיקים שאת מציינת
לא הפודינג ובטח לא הסוכרלוז.
אני יודעת ומבינה שהכל נעשה מרצון טוב
במקום כל הממתיקים שאסורים בתחליט האיסור לחולי סכרת
קיים
SWEETANGO שמאד מאד מומלץ נכון להיום
ברור שלמי שמתאים יאפה ויהנה מאד
נשמע טעים אבל עוגה זו אסורה לסוכרתיים בשל הסיבות הבאות
1. אחוזי שומן נמוכים
2. השימוש בקורנפלור ואינסטנט פודינג הוא עתיר פחמימות ואינו מותר למזריקי איסולין
3. לא כל תחליף סוכר מתאים למזריקי אינסולין, רובם הם פחמימות זמינות באחריות מזריק האינסולין לוודא שזה אכן תחליף מותר. לצערנו הרבה חולי סכרת אינם מודעים לנושא זה וצורכים תחליפי סוכר שמשפיעים על הגוף בדיוק כמו סוכר בצורה מסוכנת.
לא מכירה את התחליף המוצע כאן ולא יכולה להעיד על יעילותו לחולי סכרת.
לכן העוגה הזו אולי מתאימה למי שרוצה לצרוך פחות קלוריות אבל לא לחולי סכרת.
היי יונית,
הכנתי את העוגה והיא ממש נחתה לי לגובה חצי מתבנית הגחנון.
את יכולה להגיד לי מה יכולה להיות הסיבה?
אולי הקציפת ביצים לא הייתה יציבה מספיק?
עשיתי אותה כבר כמה פעמים והיא יצאה מעולה
יש לך רק טעות אחת קריטית- בפודינג וניל יש סוכר!
(אלא אם השתמשת בפודינג ללא סוכר של חברת טוסו)
ואם לא אז העוגה מכילה סוכר
וזה מבטל את כל הענין של ה"ללא סוכר"
אני אופה עוגת גבינה ללא פודינג וניל, רק גבינה לבנה, שמנת להקצפה לא מתוקה (שלא מכילה סוכר) , ביצים, גרידת לימון, תמצית וניל, כמו סוכר וקורנפלור
לתשומת לבך, העוגה לא מתאימה לסכרתיים ובכלל בפודינג היא מכילה סוכר, אפשר להגדיר אותה כעוגה ללא תוספת סוכר
מה אני עושה לגבי שאסור לי סוכר בכלל יש מתכון ללא סוכר אסור לי סוכר בכלל שאלה שלי עם יש מתכון ללא סוכר כי זה לא טוב לנו בכלל ?
יונית ,תודה והולכת להכין את העוגת -גבינה , אבל אין לי קורנפלור ולא סוכרזית…..מקווה שייצא לי….מקסימום אני אהנה…