תסכימו איתי שאין על עוגת גבינה קלאסית של פעם
בציפוי ריבת אוכמניות וקצפת
עוגה אומנם נוסטלגית אבל עדיין ביו הטובות ביותר
ואין פעם שאני נוסעת לאירופה ולא מתפנקת בחתיכה כזו
שתמיד מזכירה לי את הבית ואת חג שבועות .
בישראל אוהבים יותר את הריבה של אוכמניות על עוגת גבינה קרה
ובאירופה על עוגת גבינה אפויה .
ויש כאלה שאוהבים לשים מעט ריבה לתוך הבלילה
מה שבטוח זה שבכל גרסה זה טעים
כי אין על עוגת גבינה אפויה שהיא כולה עננים
חומרים :
לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים טחונים
125 גרם חמאה
כף אבקת סוכר
לשכבה של הגבינה:
8 ביצים מידה l
כוס ורבע סוכר
750 גרם גבינה 9 אחוז
250 גרם גבינת שמנת
גביע שמנת חמוצה 200 מל
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
5 כפות קונפלור
כפית תמצית וניל
ציפוי:
ריבה אוכמניות
קצפת:
שמנת מתוקה 250
כף אבקת סוכר
כף אינסנט פודינג וניל
קישוט;
שברי שוקולד
אופן ההכנה :
הכנת תחתית:
שמים במעבד מזון ביסקוויטים ואבקת סוכר וטוחנים לאחר הטחינה מוסיפים חמאה מומסת
ומעבדים עד שהפירורים רטובים .
לוקחים רינג בקוטר 24 גובה עשר סמ. אני ממליצה לאפות עוגות גבינה ברינג ולא בתבנית מתפרקת עם שולים נמוכים כי כאשר העוגה עולה היא צריכה שוליים גבוהים .אם אופים בתבנית מתפרקת שימו לב לגובה השולים שיהיה מינמום 8 סמ
את תערובת הפירורים הרטובה נשפוך לתוך התבנית ובעזרת כוס נהדק היטב לתחתית
נכניס להקפאה להתייצבות עד שהמלית תהיה מוכנה
אופן הכנת מלית הגבינה :
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
בתוך קערת מיקסר נשים חלבונים ונתחיל להקציף אחרי דקה של הקצפה.אחכ נוסיף את הסוכר בזרם אחיד ונקציף עד לקבלת קצף אחידה
בקערה שנייה נערבב חלמונים גבינות שמנת תמצית וניל עד שנקבל מסה אחידה ללא גושים
את שני הקערות נאחד בתנועות קיפול עד שהכל התערבב טוב.
מוציאים את התבנית מהקפאה מניחיםעל השיש ושופכים את בלילת מלית הגבינה לתוך התבנית עם התחתית
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות .לאפיה של עשר דק.לא לשכוח לשים תבנית/ סיר עם מים רותחים בתחתית התנור .
אחרי עשר דק מורידים את היום ל160 מעלות ואופים עוד 50 דקות-60 דק תלוי בעוצמת התנור
אחרי60-50 דקות סוגרים את התנור
ומשאירים את העוגה להצטנן בתנור כבוי שלוש שעות
אחרי 3 שעות בתנור כבוי מוציאים את העוגה ומעבירים את העוגה לקירור במקרר ורק אחרי 5 שעות של קירור מחלצים את העוגה
מורחים שכבה נדיבה של ריבה ומזלפים מעל קרם קצפת אופן הכנת הקרם: שמים הכל בקערת המיקסר ובעזרת בלון הקצפה מקציפים עד לקבלת קצפת .את הקצפת מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה
אפשר לקשט בשברי שוקולד ומעט אוכמניות טריות
בהצלחה
על איזו גבינת שמנת מדובר ?