הבת שלי אמרה לי אחרי הביס הראשון ואואוווו אמא את חייבת להעלות מתכון.ואת חייבת לעשות את זה למשלוחי המנות השנה.
ככה זה שאת בלוגרית אוכל כל כך הרבה שנים,שום דבר לא ישנה את המציאות שעליה גדלו בני משפחתי.וברור שכל מה שטעים חייב להיכנס לאתר!
הקיצור השבוע הקטנה שלי שהיא כבר בת 16 שלחה לי צילום מסך של עוגיה בצורת פרח מחו"ל ורשמה לי אמא תעשי לי ככה.
כאשר ראיתי את הצילום של העוגיה ישר נזכרתי בעוגיות של רחל הגרוזינית חברה של אמא שלי.
ישר הרמתי טלפון למאמו שלי ושאלתי אותה איך עושים את העוגיות של רחל ?
אמא שלי שהיא האישה הכי מצחיקה בעולם…ישר שואלת?למה?למי את עושה? עוד מוקדם להכין לפורים…..מעין שבכ ס' נשבעת לכם חחח
ואני עונה לה כיאה למרוקאית עצבנית….מה למה?בא לי…אז אני עושה…
ואז היא מתחילה לדקלם…ואחרי שרשמתי הכל.היא נזכרת ואומרת לי רגע אני אסתכל במחברת…יש לה יומן של שנת תרפפפפפפוח עם מתכונים וקודים סודים שרק היא יודעת לפענח.
ואז היא מקריאה הכל מחדש ומתחילה בהסברים הכי אבל הכי מפורטים שיש.ככה שאפילו גרגיר של סוכר וניל לא יכול להעלם :-)))
ואחרי שעתיים היא לא שוכחת להתקשר ולשאול….נו?עשית????איך יצא לך ?????
ואם בטעות לא יוצא לי….הנאום הקבוע …אני לא מבינה מה הסיפור?ומתחילה להסביר מהתחלה.
אבל בדכ המתכונים שלה כל כך מדוייקים שאין מצב שזה לא מצליח.
המתכון הזה אצלי מעל 20 אצלה לפחות עשר שנים.ועכשיו הוא בגרסה בריאה יותר בזכות הנטורינה שזה מרגרינה על בסיס שמן קוקוס.אין שומן טראנס יש שומן אבל טוב♡
בקיצור רוצו להכין כי זה מתכון נדיר!!!
חומרים :
קילו קמח
2 נטורינה קוקוס
2 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
2 אבקת אפיה
4 ביצים מידה l
לבצק חום:
2 כפות קקאו
כף שוקלית.
אופן ההכנה :
ראשית המתכון המקורי עם מרגרינה אפשר להמיר לחמאה.אבל מהיום שנחשפתי למרגרינה נטורינה קוקוס.אני משתמשת רק עם הנטורינה קוקוס כי היא הרבה יותר בריאה מהחמאה קל וחומר מהמרגרינה הרגילה.מאד ממליצה לעבור לנטורינה קוקוס בכל מתכון שיש בו מרגרינה !
את הנטורינה אני ממליצה לשים בחוץ כמה שעות .לפני הכנת המתכון .ככה היא תתרכך טבעי ותהיה מוכנה לשימוש.אפשר במיקרו דקה אחת לא יותר לאלו שממהרים!
אז בקערת המיקסר נשים את כל החומרים שברשימת החומרים .מלבד הקקאו והשוקלית.את זה נצטרך בסוף על מנת לצבוע את מחצית הבצק.
את כל החומרים מלבד הקקאו והשוקלית אנחנו מערבלים בעזרת וו גיטרה עד שנוצר גוש בצק אחיד.
חוצים את גוש הבצק ל2.חצי עוטפים בניילון נצמד.
ולחצי הנותר מוסיפים קקאו ושוקולית ומחזירים לערבול עד שהבצק נצבע כולו בצבע חום אחיד.
מכניסים למקרר לחצי שעה.אחרי חצי שעה מוציאים את 2 החצאים.מחלקים כל חצי ל2.
כלומר 4 רבעים.2 רבעים מרדדים בין שני ניירות.
2 רבעים נכנסים למקרר.
קורצים בעזרת כוס קטנה או קורצן עיגולים מכל צבע
שמים עיגול אחד על השני.
חוצים ל2 כל עיגול.
מקפלים את החצי ל2 ומקבלים צורה של עלי פרח
מניחים בתבנית וממשיכים ליצור עוד 4 עלים.
כל פרח מורכב מ5 עלים.
ככה משיכים עד שהעיסה נגמרת.
מכמות כזו יוצא 40- 45 פרחים גדולים.
את הפרחים אופים בתנור חם 170 מעלות 11 דקות.
אין צורך להבריש בביצה
מצננים…וזהו מוכן.
היי יונית , העוגיות נראות משגע … וגם משמחות .
אשמח לדעת כמה חמאה בגרמים במתכון .
תודה ?
400 גרם
את מסבירה באופן הכי ברור שיש.
עוד לא ראיתי בשום מקום הסברים מפורטים ומצולמים כמו שאת עושה .
תודה רבה
היי יונית,
נראה מדהים!
כמה עוגיות יוצאות? והאם ניתן לעשות חצי קילו קמח?
עוגיות כה מיוחדות ויפות!
לא בטוח שאצליח לעשות מהבצק כאלה פרחים יפים אבל את העוגיות האלה אני ממש רוצה להכין.
מתכון נהדר, תודה.
יונית,יצא ממש טעים,
אבל למה הבצק נסדק לי כשעשיתי את עלי הכותרת?
תודה על תשובתך
אולי המסה השנייה לא עורבבה טוב
היי אני באמצע העבודה ומנסה לפתוח את הסרטון "איך עושים את הצורה" והוא לא נפח…. מה הסיבה ?
האם במקום נטורינה אפשר לשים חמאה?
במידה וכן כמה בגרמים חמאה?
רציתי לשאל כמה עוגיות יוצא בסה"כ
אני רוצה להכין עם הילדות בגן…..
תודה
אפשרי להקפיא?
אפשרי לאפות עם שיפוד שיהיה נוח לתקוע בעציץ?