יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
דף הבית » עוגיות שוקו וניל של רחל
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוגיות שוקו וניל של רחל

עוגיות שוקו וניל של רחל

יונית צוקרמן מרץ 13, 2019 11 תגובות

 

הבת שלי אמרה לי אחרי הביס הראשון ואואוווו אמא את חייבת להעלות מתכון.ואת חייבת לעשות את זה למשלוחי המנות השנה.

 

ככה זה שאת בלוגרית אוכל כל כך הרבה שנים,שום דבר לא ישנה את המציאות שעליה גדלו בני משפחתי.וברור שכל מה שטעים חייב להיכנס לאתר!

הקיצור השבוע הקטנה שלי שהיא כבר בת 16 שלחה לי צילום מסך של עוגיה בצורת פרח מחו”ל ורשמה לי אמא תעשי לי ככה.

כאשר ראיתי את הצילום של העוגיה ישר נזכרתי בעוגיות של רחל הגרוזינית חברה של אמא שלי.

ישר הרמתי טלפון למאמו שלי ושאלתי אותה איך עושים את העוגיות של רחל ?

אמא שלי שהיא האישה הכי מצחיקה בעולם…ישר שואלת?למה?למי את עושה? עוד מוקדם להכין לפורים…..מעין שבכ ס’ נשבעת לכם חחח

ואני עונה לה כיאה למרוקאית עצבנית….מה למה?בא לי…אז אני עושה…

ואז היא מתחילה לדקלם…ואחרי שרשמתי הכל.היא נזכרת ואומרת לי רגע אני אסתכל במחברת…יש לה יומן של שנת תרפפפפפפוח עם מתכונים וקודים סודים שרק היא יודעת לפענח.

ואז היא מקריאה הכל מחדש ומתחילה בהסברים הכי אבל הכי מפורטים שיש.ככה שאפילו גרגיר של סוכר וניל לא יכול להעלם :-)))

ואחרי שעתיים היא לא שוכחת להתקשר ולשאול….נו?עשית????איך יצא לך ?????

ואם בטעות לא יוצא לי….הנאום הקבוע …אני לא מבינה מה הסיפור?ומתחילה להסביר מהתחלה.

אבל בדכ המתכונים שלה כל כך מדוייקים שאין מצב שזה לא מצליח.

המתכון הזה אצלי מעל 20 אצלה לפחות עשר שנים.ועכשיו הוא בגרסה בריאה יותר בזכות הנטורינה שזה מרגרינה על בסיס שמן קוקוס.אין שומן טראנס יש שומן אבל טוב♡

בקיצור רוצו להכין כי זה מתכון נדיר!!!

חומרים :

קילו קמח

2 נטורינה קוקוס

2 כוסות סוכר

2 סוכר וניל

2 אבקת אפיה

4 ביצים מידה l

לבצק חום:

2 כפות קקאו

כף שוקלית.

אופן ההכנה :

ראשית המתכון המקורי עם מרגרינה אפשר להמיר לחמאה.אבל מהיום שנחשפתי למרגרינה נטורינה קוקוס.אני משתמשת רק עם הנטורינה קוקוס כי היא הרבה יותר בריאה  מהחמאה קל וחומר מהמרגרינה הרגילה.מאד ממליצה לעבור לנטורינה קוקוס בכל מתכון שיש בו מרגרינה !

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_151200201_164050_649.mp4

את הנטורינה אני ממליצה לשים בחוץ כמה שעות .לפני הכנת המתכון .ככה היא תתרכך טבעי ותהיה מוכנה לשימוש.אפשר במיקרו דקה אחת לא יותר לאלו שממהרים!

אז בקערת המיקסר נשים את כל החומרים שברשימת החומרים .מלבד הקקאו והשוקלית.את זה נצטרך בסוף על מנת לצבוע את מחצית הבצק.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_91611229_035552_606.mp4

את כל החומרים מלבד הקקאו והשוקלית אנחנו מערבלים בעזרת וו גיטרה עד שנוצר גוש בצק אחיד.

חוצים את גוש הבצק ל2.חצי עוטפים בניילון נצמד.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_91680611_221806_576.mp4

ולחצי הנותר מוסיפים קקאו ושוקולית ומחזירים לערבול עד שהבצק נצבע כולו בצבע חום אחיד.

מכניסים למקרר לחצי שעה.אחרי חצי שעה מוציאים את 2 החצאים.מחלקים כל חצי ל2.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_92490602_022917_825.mp4

כלומר 4 רבעים.2 רבעים מרדדים בין שני ניירות.

2 רבעים נכנסים למקרר.

קורצים בעזרת כוס קטנה או קורצן עיגולים מכל צבע

שמים עיגול אחד על השני.

חוצים ל2 כל עיגול.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_92511012_211603_310.mp4

מקפלים את החצי ל2 ומקבלים צורה של עלי פרח

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_92580928_045416_922.mp4

מניחים בתבנית וממשיכים ליצור עוד 4 עלים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_92590714_031422_558.mp4

כל פרח מורכב מ5 עלים.

ככה משיכים עד שהעיסה נגמרת.

מכמות כזו יוצא 40- 45 פרחים גדולים.

את הפרחים אופים בתנור חם 170 מעלות 11 דקות.

אין צורך להבריש בביצה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/03/VID_59330930_215840_027.mp4

מצננים…וזהו מוכן.

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

11 תגובות

  1. אווה מלכה הגב מרץ 14, 2019 בשעה 9:09 am

    היי יונית , העוגיות נראות משגע … וגם משמחות .
    אשמח לדעת כמה חמאה בגרמים במתכון .

    תודה 💜

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2019 בשעה 9:17 am

      400 גרם

  2. לורן הגב מרץ 14, 2019 בשעה 9:39 am

    את מסבירה באופן הכי ברור שיש.
    עוד לא ראיתי בשום מקום הסברים מפורטים ומצולמים כמו שאת עושה .
    תודה רבה

  3. שיר הגב מרץ 14, 2019 בשעה 9:45 am

    היי יונית,
    נראה מדהים!
    כמה עוגיות יוצאות? והאם ניתן לעשות חצי קילו קמח?

  4. דינה הגב מרץ 15, 2019 בשעה 11:21 am

    עוגיות כה מיוחדות ויפות!
    לא בטוח שאצליח לעשות מהבצק כאלה פרחים יפים אבל את העוגיות האלה אני ממש רוצה להכין.
    מתכון נהדר, תודה.

    • חדוה הגב אוגוסט 19, 2021 בשעה 8:14 pm

      יונית,יצא ממש טעים,
      אבל למה הבצק נסדק לי כשעשיתי את עלי הכותרת?
      תודה על תשובתך

      • יונית צוקרמן הגב אוגוסט 25, 2021 בשעה 7:24 am

        אולי המסה השנייה לא עורבבה טוב

  5. מירי הגב מרץ 20, 2019 בשעה 3:38 pm

    היי אני באמצע העבודה ומנסה לפתוח את הסרטון “איך עושים את הצורה” והוא לא נפח…. מה הסיבה ?

  6. אורטל הגב דצמבר 11, 2019 בשעה 6:06 pm

    האם במקום נטורינה אפשר לשים חמאה?
    במידה וכן כמה בגרמים חמאה?

  7. גילה קאופמן הגב אוקטובר 26, 2021 בשעה 5:33 pm

    רציתי לשאל כמה עוגיות יוצא בסה”כ
    אני רוצה להכין עם הילדות בגן…..
    תודה

  8. מיכל הגב מרץ 2, 2022 בשעה 9:13 pm

    אפשרי להקפיא?
    אפשרי לאפות עם שיפוד שיהיה נוח לתקוע בעציץ?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת גבינה יפנית עוגת גבינה יפנית שבוע שעבר דפיקה בדלת והגיע שליח וקיבלתי ארגז עם שלל מוצ...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא...
  • קאדה קאדה את המתכון של היום קיבלתי משרה אזולאי אמא של יוסי . ...
  • עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה עוגת שוקולד ללא גלוטן ב5 דק עבודה טוב תקשיבו לי טוב טוב !!! העוגה הזו מושלמת . ...
  • מלבי שמנת מלבי שמנת מלבי שמנת זה אחד הקינוחים הכי אהובים על בעלי . ה...
מתכונים חדשים

קובניות בטעם חמאה ושום

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס