עוגה של אמא לפסח ככה היא כתובה לי במחברת 🙂 אני קוראת וצוחקת , אבל מה עבר לי בראש לפני יותר מעשרים שנה אני
בטח לא אזכור, מה כן אני זוכרת , זה את אבא ז "ל מוזג את התה מהברד [קנקנן התה הכסוף, הזהב היה כל השנה והכסוף בפסח]
מגובה גבוה ואת אמא אומרת לי יונית את רוצה גם חתיכה עם התה שלך , והייתי יושבת עם אמא ואבא ואוכלת בשולחן בגינה ליד הדלת הכניסה .
אחים שלי תמיד היו קמים מאוחר ואני מילדות משכימה קום עם התרנגולות והייתי שותפה לכל עוגה שנפתחת בשבת בוקר/חג.
את העוגה הזו אני מאז שהתחתנתי מכינה לי ולילדי.
היא מאד קלה להכנה , טעימה , עסיסית , ותמיד תמיד כייף לאכול אותה עם כוס תה /קפה ליד.
אגב היא פרווה והיא מתאימה גם להיות קינוח בסוף הארוחה.
חומרים 😛
4 ביצים
כוס ורבע חד פעמי סוכר.
רבע כוס שמן
כוס חד פעמי של שקדים טחונים
כוס חד פעמי של אגוזי המלך טחונים
2 כפות קוקוס.
שקית אבקת אפיה
3 כפות קמח תפוא.
50 גרם שוקולד מריר מגורד.
2 כפות מיץ תפוזים.
אופן ההכנה :
קלי קלות , 5 דק עבודה וזה שלכם !
לשים את כל הביצים בקערת המיקסר להקציף דקה .אחרי דקה להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף
עוד 5 דק עד שנוצר לנו קצף תפוח, לעצור,להוסיף את השמן והמיץ תפוזים ולערבל במהירות נמוכה.
לערבב את כל היבשים שזה אומר:השקדים אגוזים קוקוס שוקולד מגורד ואבקת אפיה ביחד. ולהכניס למיקסר ולהמשיך להקציף במהירות נמוכה במיקסר
אחרי כך לשפוך לתבנית אינגליש קיק רחבה.
לא החד פעמי אלא תבנית אינגלייש מקצועית גדולה .
אם אין לכם אז 2 אינגלייש קיייק חד פעמי הקטנות
לאפות בתנור חם 160 מעלות טורבו עד שזה מוכן.
בערך 40 -50 הכי טוב לגעת עם היד ולראות שהיא מוכנה.
בהצלחה }{
תענוג לקרוא את הסיפורים שלך מזכירים לי גם את שלי את מקסימה ואין לי ספק שאכין ממטעמייך?שבוע נפלא וחג פסח שמח?
שאלה.. איפה נכנס השוקולד המריר והקמח? יחד עם היבשים?
עוגה מעולה. החלפתי את השקדים בערמונים, חוסלה תוך יום אחד על ידי בני הבית
הא 2 כפות מיץ תפוזים?
כן
כוס חד פעמי הכוונה לכוס שתיה קרה או חמה?
קרה
הכל טוב ויפה הכל מדהים, רק חבל שאתם (ואת לא היחידה) מסבכים לקוראים/ות את החיים
עם כוסות חד פעמים וכו' במקום כוסות "מדידה" או לחילופין במינימום בצמוד לכוס החד פעמית ניתן לציין משקל או נפח נושא שיחסוך מאתנו שאלות והתלבטויות רבות.
תודה רבה!!
גבי
לקחתי לתושמת ליבי.ביקורת זה דבר שאני אוהבת בכדי ללמוד ולהשתפר.
תודה?
אף פעם לא הבנתי אנשים שמתלוננים על אופן כתיבת המתכון. זה שלה. את רוצה? קחי. לא רוצה? תגידי תודה רבה ותעשי מה שאת רוצה. מה את מנסה לחנך אותה (ואחרים) איך לכתוב? זכותה לכתוב מה ואיך שהיא רוצה את המתכון שלה. אגב, גם אם המתכון חלא מצליח טני אף פעם לא כותבת ומעירה. נימוס בסיסי שלומדים בבית אבא ואמא.
ויונית, את פשוט מקסימה ומיוחדת.
וואוו עוגה מדהימה וטעימה מסתיימת במהירות. לגבי הכמות היא מתאימה למגש אינגליש אחד.
היי יונית
האם אפשר להשתמש בסוכר קוקוס? לא טוב לי בריאותית סוכר לבן
תודה
בוקר טוב ומועדים לשמחה יקרה!
התוודעתי לאתר שלך לפני כמה שבועות. בינתיים הספקתי להכין 2 מתכונים שיצאו מעולים ממש! תודה רבה!
לגבי המתכון הזה, שרוצה להכין עוד מעט – אם אחליף כוס אחת של שקדים טחונים בכוס קמח תופח לפסח ללא גלוטן, נראה לך שיצא טוב? אצטרך אולי להוסיף שמן שלא יצא חנק?
יצא מצויין בהצלחה
אוי נראה נפלא. תודה!
באהבה ♡
נראית עוגה מדהימה. (אני עושה עוגה דומה אך הרבה פחות עשירה.)
והשאלה שלי היא:
לאיזה קוטר תבנית ניתן להמיר את האינגליש קייק שלך?
ז"א תבנית עגולה במקום אינגליש קייק.
תודה על מתכונים מעניינים ועשירים במיוחד!!
עגולה 24
אפשר בתבנית עגולה? אם כן מה גודל של תבנית ??
אודה לתשובתך!
אפשר אבל קוטר 24.
אפשר להקפיא?
אני מעולם לא הקפאתי.מניחה שבכלי אטום בהחלט
שלום, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך. כ
את העוגה ללא גלוטן עם האגוזים והשקדים הטחונים לא הצלחצי להכין…למה?" היוגה קבלה חלל ריק בפנים
אם אני מורידה את כוס האגוזים (הבת שלי אלרגית), צריך משהו במקום?
תודה אלופה!
היי יש אופציה לעוגה בלי שקדים ואגוזים ? אני אלרגית פשוט
האם אפשרי במקום קמח תפוח אדמה לשים קונפלור?
ולגבי החד פעמי זה תבנית אינגליש קייק הרגילה הארוכה לא הקטנה?
תודה רבה
האם אפשר קורנפלור במקום קמח תפוחי ….
היי יונית
האם ניתן להמיר את קמח תפוא בקמח הכשר לפסח? ואת השקדים במה ניתן להחליף? תודה וחג שמח
היי יונית , האם אפשר להמיר את הקמח תפוא לקמח תופח לפסח ?
משהו הכין כבר שעה בתנור ולא מוכנה?
יונית,
אתמול הכנתי את עוגת השקדים, אגוזים וקוקוס (עוגה של אמא לפסח).
הטעם יצא נפלא וגם הקראסט בחלקה העליון.
אבל…
בזמן האפייה היא נראתה נהדר וכשהוצאתי אותה היא נפלה 🙁
אשמח לדעת מדוע כדי לתקן לקראת שבוע הבא.
תודה 🙂
בשמחה אענה
היא לא אפויה לכן היא צנחה עוגה אפויה לא צונחת .
אין על העוגות שלך,יוצאות בול כמו שאת מבטיחה.
חייבת להכין את העוגה הזו
האם את השקדים ניתן להחליף לקמח תופח לפסח ? ובנןסף גם את הקמח תפוא או לוותר?
ראיתי שהשאלה נשאלה מס. פעמים אך ללא תשובה….אם אני רוצה להכין את העוגה ללא קשר לפסח, מה יחליף את קמח תפו"א ?
שלום יונית ותודה על השיתוף במתכון!
לגבי האגוזים והשקדים, האם כמות הכוס החד פעמית זה כמות האגוזים והשקדים לפני הגריסה או אחרי?
תודה