השבוע הכנתי סלט בורגול ירוק והעלתי לאינסטגרם לסטורי.ומה שקרה זה שביקשתם מתכון
אז קבלו מתכון קל קל להכנה ומאד טעים.
תמיד גונב את הצגה
חומרים :
צרור פטרוזליה יפה
צרור כוסברה יפה
4 ענפים של סלרי כולל העלים!
עלי נענע מ3 ענפים ללא גבעול .
2/3 כוס בורגול שהושרה במים רותחים
חצי כוס פקאנים קצוצים
חצי כוס קשיו קצוץ
כוס חד פעמי של חמוציות. אם אין כוס חד פעמי אז הכמות הינה 3/4 כוס מידה.
שמן זית, שמן קנולה, לימון, מלח פלפל.מעט אבקת סוכר(לא חובה)
אופן ההכנה :
נתחיל עם הבורגול לוקחים אותו שוטפים באמצעות מסננת ושמים אותם בקערה עם מים רותחים.כמות המים צריכה להיות 3 סמ מעל הבורגול
תחילה אני שמה את כל הירק בתוך קערה גדולה עם מים ומלח על מנת שהם יתנקו מכל דבר למשך כמה דק ספורות.
שוטפת וקוצצת ידנית ! כן לא טעיתי
ידני !! ואני אסביר למה, קציצה לא ידנית גורמת לכל מיני מיצים לצאת החוצה
כאשר אנחנו קוצצים את כל הירק ידנית אנחנו שומרים על טעם של כל ירק בפני עצמו שבאכילה מתמזג נפלא בטעמים.
עם סכין טובה זה שניות ופחות כלים לשטוף L-)
את הפקאנים והקשיו אני קוצצת ומוסיפה לקערה.
את החמוציות שופכים גם לקערת הסלט.
מסננים את הבורגול ומוסיפים לקערת הסלט.
התיבול:
סוחטים לימון שלם מוסיפים 2 כפות שמן זית 2 כפות שמן קנולה, מלח ופלפל וזהו !
מערבבים היטב ,נותנים מנוחה של 5 דק , מערבבים שוב, עוטפים בניילון נצמד ויש לכם סלט טעים!
הערה קטנה :אפשר להוסיף חצי כפית אבקת סוכר שמאזנת פלאים.לא חובה אבל שווה לנסות פעם אחת.
עוד משהו כאשר אני כותבת צרור יפה הכוונה לצרור מלא כמו שאני קונה בשווקים כי מה שמוכרים לנו בסופר זה חצי כמות, אז אם קניתם בסופר אז 2 שקיות נחשבות לצרור יפה.
הסלט טוב למשך 3 ימים בכלי אטום במקרר.
בהצלחה .
בהצלחה }{
אני מעולפת מסלט הזה .לא מפסיקה להכין אותו .אלופה אחת יונית!!!!