החגים האלה זה כבר טו מאץ ארוחות,אפילו לבשלנית כמוני זה טיפה מוגזם!
לפעמיים בא לי להכין קערה ענקית של סלט עם מלא דברים טובים בתוך הסלט תיבול קלאסי מנה קלה של עיקרית חזה עוף או קבב ביתי.ואולי אורז ככה בקטנה….ויש לי ארוחה סופר מושלמת ודי מאזנת.
וככה עשיתי השבוע לקחתי את כל הירק שהיה לי במקרר הוספתי לו גרעינים שחורים חמוציות פקאנים ופתיתי כרובית ….שלא צריך לעבוד קשה כי היא מגיעה מוכנה קפואה….אבל היא בהחלט מרעננת את הסלט שכל כך מוכר וידוע עם בורגול או קוסקוס.
אין עד שלא תכינו לא תבינו על מה אני מדברת.טעים טעים ועוד הפעם טעים
אני אומרת לכם אחרי שמחת תורה הדבר הראשום שאני מכינה להם למחרת זה סלט כזה עם חזה עוף בנענע וזהו קצת דיאטה(אל תתפסו אותי במילה אע)לא תזיק.
טוב מה אני יוצאת בהצהרות חחחח קחו מתכון עדיף
חומרים :
צרור גדול פטרוזליה
צרור גדול כוסברה
חצי צרור שמיר
כמה עלים של נענע
3 ענפים של סלרי
כוס חד פעמי קרה חמוציות
כוס חד פעמי פקאנים.
חצי חבילה פתיתי כרובית קפואה סנספורט
חצי כוס גרעינים שחורים קלופים
מלח,פלפל,שמן,לימון
אופן ההכנה :
את כל הירק אני שמה בקערה עם מים ומלח לניקוי.מכניסה לשם גם את הסלרי לא לשכוח.
את הכרובית אני שמה בסיר עם מים ומבשלת עשר דקות רבע שעה.מסננת ומניחה כמה דקות שכל הנוזלים ירדו.
בנתיים קוצצת את הסלט מפזרת חמוציות פקאנים גרעינים.
מוסיפה את פתיתי הכרובית שסיננו
מתבלת ככה 2 כפות שמן לימון ליים סחוט או לימון רגיל מלח פלפל וזהו !
נותנת לו מנוחה חצי שעה.חייב מנוחה שיספוג טעמים.
ונשבעת לכם שכמה שעות במקרר רק משבח את הטעם .כל הטעמים נספגים בסלט.
אבל אל תיהיו באשלות תכינו ותאכלו יומיים אחרי ותגידו לא טעים….כמה שעות !גג לילה שלם ואתם אוכלים את זה לצהרים בעבודה.
אפשר להוסיף רימונים גם למי שאוהב.אפשר להוסיף קשיו ואגוזי מקדמיה ואפשר במקום פקאנים אגוזי המלך.
רק מה אל תוותרו על הכרובית….מפתיע ומרענן.
באהבה ♡
מלח לניקוי הכוונה למלח רגיל?
כן
יונית
את מיוחדת והמתכונים שלך מדהימים וטעימים ביותר.
אלופה. מתכונים נהדרים
הגרעינים והאגוזים קלויים?
אני מעדיפה את הכרובית שלי קריספית, האם אפשר ללא הבישול שמרכך אותה, רק כרובית קפואה שהפשרתי?
כן
וואוו זה מזה מגרה…
אפשר לאפות את הכרובית בתנור?
ככה אני בד"כ עושה, אני אוהבת קריספי ואפילו קצת שרוף,
השאלה אם זה מתאים פה בסלט
מושלם הכנתי עכשיו לארוחת ערב קל וטעים