אתם יכולים לקרוא לי שמנה אתם יכולים להגיד מה שבא לכם !
אבל הסיר הזה מושלם עם חצי כיכר לחם .
אני יודעת שמחצית מאלה שיכינו את הסיר הזה יעדיפו לאכול את זה על מצע של אורז.
אבל אני אוהבת לאכול את זה עם חלה או לחם לבן טעים שבכל ביס אני ארגיש איך הרוטב סופג לי שכבת הרוטב ואיך אני נהנת מהעונג המושלם של קציצה רכה ומלטפת לצד חציל מאושר !
ככה.
בדיוק ככה.
בקיצור למה להכביר במילים ?
תכינו תטעמו ואז נדבר…..
חומרים :
לעיסה של הקציצות :
400 גר בשר טחון מס 2 צלעות !!!
תפוא בינוני מגורד
בצל אחד קצוץ קטן
חצי צרור פטרוזליה קצוץ.
כפית פפריקה כפית כמון כפית מלח כפית פלפל שחור כפית אבקת מרק עוף.
ביצה m
4 פרוסות לחם לבן רטובות וסחוטות
בלילה לעיטוף הקציצה:
3 ביצים פלוס כף גדושה קמח
תבשיל חצילים ועגבניות:
בצל אחד גדול
2 חצילים גדולים חתוכים לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות או רצועות
קופסא עגבניות מרוסקות איכותית
רבע כפית מלח חצי כפית פלפל כף כמון סוכר כף אבקת מרק עוף.
2 כפות שמן
אופן ההכנה :
לקחת קערה לשים בה את הבשר טחון ושאר החומרים ולערבב.
בפירוט:
שמים את הבצל תפוא והפטרוזליה במעבד מזון עד קיצוץ מלא.אם אין לכם מעבד אז לקצוץ את הבצל קטן לגרד את תפוא ולקצוץ את הפטרוזליה ולהעביר לקערה עם הבשר.
את הלחם אנחנו מרטיבים
איך ?
שמים את פרוסות הלחם בקערה קטנה עם מים למשך דקה שתיים .אח"כ שופכים את המים וסוחטים את הלחם ומעבירים לקעת הבשר עם הירק מוסיפים ביצה אחת מידה m.מלח פלפל פפריקה אבקת מרק עוף.מעל לשים 2 כפות שמן ולערבב עד שמתקבת עיסה אחידה.אגב מטרת השמן לפתוח את התבלינים.
*********מי שלא רוצה אבקת מרק עוף יכול לשים עוד רבע כפית מלח.סהכ כפית מלח למי שלא רוצה שימוש במרק עוף.
מחלקים את העיסה ל20 קציצות .
כמות הקציצות יכולה להשתנות בהתאם לגודל שתבחרו.
כל קציצה טובלים בבלילה שמורכבת מקמח וביצים שקשקשנו.
אחרי הטבילה בבלילה מטגנים בשמן חם לוהט עד הזהבה משני הצדדים.
אגב אתם יכולים לטעום להתעלף ולא חייבים להמשיך הלאה
אבל אתם חייבים לנסות פעם אחת ואחכ תתמכרו
אופן הכנת תבשיל החצילים:
חותכים את 2 החצילים לקוביות שמים בתבנית של התנור מרססים מעל ספרי שמן ואופים במצב טורבו 200 מעלות עד הזהבה.אפשר לטגן אותם בסיר אבל חצילים שותים המון שמן לכן הכי טוב לאפות אותם.
בזמן שהחצילים בתנור מזהיבים מטגנים את הבצל עד שקיפות מלא אחכ מוסיפים את הפלפל האדום וממשיכים לטגן עוד 3-4 דק עד שהפלפלים מתרככים מעט.אחכ מוסיפים את העגבניות והתבלינים ומערבבים.
******שוב מי שלא רוצה מרק עוף אז סהכ כמות המלח בתבשיל תהיה כף שטוחה במקום רבע כפית.
אחרי שערבבנו הכל מוסיפים את החצילים ו2 ורבע כוסות של מים רותחים ומערבבים הכל היטב.מכניסים את הקציצות שטיגנו ומבשלים הכל עשר דק רבע שעה.
טעים טעים טעים ועוד הפעם טעים !
תודה על המתכון! כמה זמן אופים את החיילים תודה!
תודה על המתכון! כמה זמן אופים את החצילים תודה!
האם אפשר לעשות מחזה עוף טחון?
מושלם. תודה רבה
האם ניתן להכין גם ללא טיגון?
לטובת צליאקים , מה אפשר לשים במקום הלחם? תודה
האם אפשר במקום לחם לבן פרורי לחם והאם אפשר את הקציצות לאפות בתנור במקום לטגן
היי יונית
יצא מעולה , תודה ????
אם אני רוצה להכין לפסח, במה מחליפים את הקמח ?
היי יונית
מה אפשר במקום הלחם הלבן? יש לי צליאק פשוט
ראיתי ששאלו ולא ענית
בבקשה הפעם תעני אני חייבת להכין הערב פליז