בפעם הראשונה שהכנתי את המנה הזו הבנתי שיש לי מנה מנצחת !שילוב מטורף של רוטב מזרחי וניוקי איטלקי
השילוב של השניים יוצר מנה טעימה ברמות על חלל,לא קשה להכנה !!!
כן לא קשה.אבל בהחלט מורכבת בעיקר משלבים קלים .
אבל תקשיבו לי טוב טוב זה שווה כל דקה של הכנה !!!!בביס הראשון אתם מבינים כמה זה טעים .
תדמיינו את העסיסיות של הבשר המפורק שמבושל ברוטב ביתי עשיר ובאמצע יש את הניוקי עננים שמתמזג בהרמוניה מושלמת .
בקיצור תעלפת בריבוע???
אז אחרי שהבטחתי לכם באינסטוש מתכון הנה הוא:
חומרים :
בשר בישול ראשוני :
קילו צלי כתף אדום אדום
חצי קילו אסאדו ללא עצם
ענף סלרי,בצל קטן פלפל אנגלי,3 עלי דפנה
רוטב :
2 בצלים פרוסים
2 סלסאות פטריות חתוכות ל2
חצי כוס יין אדום (לא חובה )
מלח ,פלפל,פפריקה,אבקת מרק פטריות
רוטב טריאקי(לא חובה )
ניוקי:
ניוקי אפשר קנוי אבל הכי טעים ביתי !
4-6 תפוא גדולים /בינוניים
2 ורבע כוסות קמח דורום /קמח פסטה/קמח רגיל
כפית גדושה מלח
2 ביצים מידה m
אופן ההכנה :
קלי קלות !כל שלב בפני עצמו הוא קל מאד להכנה .אבל זה תהליך כי אנחנו מכינים כמה דברים לסיר המושלם.
נתחיל עם הבשר אני אוהבת לערבב גם בשר צלי וגם אסאדו מהסיבה שהוא נותן לי את השומניות ובעצם משלים לי את הצלי כתף שהוא הנתח הכי אהוב עליי.
אני מקפידה לקנות נתחים טריים הפעם השתמשתי בנתחים טריים ויפים של אדום אדום שאף פעם לא מאכזבים אותי .
אני קונה בדכ כמות גדולה מבשלת ומקפיאה ויש לי מלאי.
ומתי שאני רוצה מוציאה מכינה רוטב וחוסכת זמן !
אז את הנתחים אני שמה בסיר לחץ אם אין לכם זה בסדר אפשר בסיר רגיל אני מניחה בצל קטן גזר ענף סלרי 3 פלפל אנגלי 2 עלי דפנה .מעל אני שמה מים שמכסים ב2 סמ את הבשר מביאה לרתיחה .אני סוגרת את סיר הלחץ ומבשלת שעה וחצי
אם אין לכם סיר לחץ אני מציעה שתבשלו בסיר רגיל שעתיים וחצי.
שזה מסיים אני מוציאה את נתחי הבשר ומצננת .
את המים אני לא זורקת אני שומרת את זה לרוטב האגדי שלנו.
כאשר הבשר הצטנן (בערך חצי שעה)אני מפוררת אותו עם הידיים.
את החלקים השומניים מאד של האסאדו אני זורקת ומשתמשת רק בבשר.
אחרי שסיימנו לפרק את הבשר אפשר להעביר לקופסא ולשים במקרר עד שהניוקי והרוטב שלנו יהיה מוכן.
וכן אפשר להכין יום לפני את הבשר לשמור אותו בכלי אטום ולמחרת להכין את הניוקי והתפוא.תכלס זה יותר קל ופחות מעייף ככה אני אישית עושה.
כי לקחת נתח טרי של אדום אדום ולשים בסיר וכמה ירקות מעל ותבלינים ומים זה לוקח בדיוק 3 דק.
מי שעובד בעצם זה הגז עם הסיר לחץ או הסיר הרגיל.
ושזה מוכן בסה"כ מקררים והפעולה של הפירוק לוקחת עשר דק גג.
במידה ועושים הכל באותו היום אז אני אישית מרתיחה במקביל את תפוא ומתחילה להכין את הניוקי והרוטב כאשר הבשר מצטנן לפני פירוק.
אופן הכנת הרוטב:
אני מטגנת את פרוסות הבצל עם 2-3 כפות שמן עד התחלה של הזהבה .ואז אני מוסיפה את הפטריות וממשיכה לטגן הכל 2-3 דקות ואז מוסיפה חצי כוס יין וממשיכה לטגן עד שהיין מצטמצם.לוקח לזה 4-5 דקות
להצטמצם זה אומר שהנוזלים מתאדים וככה גם האלכהול למי שדואג.
אחכ אני מוסיפה כף פפריקה כף אבקת מרק פטריות כפית מלח חצי כפית פלפל שחור.
מערבבת היטב ויוצקת מעל 3 כוסות מים מסוננים שהבשר התבשל בו.
מערבבת את הכל היטב .אחר כך מוסיפה את הבשר המפורק מבשלת עם הבשר המפורק עשרים דקות
ואז מוסיפה את הניוקי לעוד 5 דקות.
אופן הכנת הניוקי:
עוד טיפ חשוב זה שאם לוקח לי שעה וחצי לבשל את הבשר בסיר לחץ אז אני אבשל את התפוא במקביל.
מרתיחים את התפוא בסיר עד לריכוך כמו פירה.
כאשר התפוא מתרכך זה הזמן להוציא אותו ולמעוך אותו.
אני משתמשת במכשיר שנקרא מועך לתפוא שהוא לא כמו הרגיל אבל אם אין לכם זה בסדר אפשר למעוך עם המועך הרגיל רק להקפיד למעוך היטב ולוודא שאין גושים.
אחרי שמעכנו את הפירה מגיע שלב חשוב!שוקלים את כמות התפוא המעוך.
למה?
כי על כל חצי קילו תפוא מעוך מוסיפים כוס קמח וביצה מידהm וחצי כפית מלח.
לכמות הסיר שאני הכנתי לכל המשפחה שקלתי קילו ועל זה הוספתי 2 ביצים 2 ורבע כוסות קמח דורום וכפית טובה של מלח.
אני אישית ממליצה קמח דורום אבל בהחלט ניתן להכין עם קמח פסטה או קמח רגיל .שבטוח תמצאו בכל סופר.
מערבבים את הכל היטב עד שמקבלים בצק יציב במרקם של פלסטלינה דביקה.
כאשר יש לנו בצק מושלם זה הזמן להרתיח סיר עם מים וכף מלח וכף שמן.
אני מקצרת את הזמן מרתיחה בקומקום או לוקחת מהתמי 4 ותוך 3 דק יש לי מים בסיר רותחים מוסיפה תפוא אדמה קטן(מעשיר את הטעם לא חובה)מלח וכף שמן(שהניוקי לא ידבקו כאשר הם במסננת)מערבבת היטב ומביאה לרתיחה נוספת.
מהבצק אני קורצת כמות בגודל של כדור .מקמחת את משטח העבודה ומגלגלת את הניוקי לצורת נחש.
חותכת את הניוקי לריבועים קטנים.
ומעבירה לסיר עם המים הרותחים.
כאשר הניוקי מוכן הוא צף וזה הזמן להוציא אותו לכלי.
או ישר לתוך הסיר.
מבשלים אותו 5 דקות גג עשר דק שיספוג טעמים.
אין כמו ניוקי ביתי וכאשר הוא שוחה לצד הבשר המפורק בסיר עם רוטב מהאגדות זה חלום שרק אתם יכולים להגשים אותו!
? היי
אם אני רוצה להכין את המנה ליום שישי בערב, והיא תהיה בפלטה , באיזה שלב אני מוסיפה את הניוקי למנה
תודה ?
האם אפשר להחליף את הקמח דורום/רגיל בקמח ללא גלוטן על מנת להפוך את המנה ללא גלוטן?
שלום,
האם הבשר מתבשל ללא מלח?
בתודה.
אמאל'ה, אליפות!!!!
טעים עם חלה, טעים עם אורז לבן, טעים לבד. בקיצור…. נעלם מרוב שמושלם
אפשר משהו אחר במקום הפטריות?
היי יונית אלופה שכמותך,
אז גם אני יונית אק הרבה פחות אלופה ממך לצערי.
קניתי בטעות בשר פרוס, מה עושים? ניתן פשוט לעבור לשלב 2 ישר או שעדיין כדאי לבשל שלוש שעות גם אם פרוס…
תודה יונית
תהליך ארוך ממש אבל שווה את זה יצא ממש טעים.
יצא לי מלא מלא ניוקי, לא פרופורציונלי לבשר המפורק אז זרקתי יותר מחצי אבל מאוד טעים
לא הצליח לי בכלל הבצק של הניוקי… יצא דביק ממש למרות שהקפדתי לייבש התפוחי אדמה ולמדוד כמויות
הכנתי את המתכון ויצא מהמם. תודה