למתכון של היום, אין צורך במכירת בכורות, ואין צורך בהשאלה כזו או אחרת.
צריך רק רצון, ואהבה.
טוב נו, וגם כמה עדשים…….אה…..וכמה נתחי בשר,אה………….ו………2 גזרים….וקצת תבלינים….
את המתכון של היום, אני מכירה מילדות.
בימים של חורף,אימי הייתה מכינה את נזיד העדשים שלה.
אמא שלי, אגב,אף פעם לא הייתה מספרת מה היא מכינה לנו לארוחת צהרים.
אני זוכרת שכל פעם שהייתי חוזרת מבית הספר,אחרי שהייתי מניחה את הילקוט,ואומרת שלום כמובן. השאלה הראשונה שהייתי שואלת את אמא …
מה הכנת לאכול….?!
כשהיא הייתה אומרת מרק עדשים, הייתי מעקמת את הפרצוף, וחולמת על שניצל ומקרוני.
היום,כשאני כבר אמא ,המצב הוא הפוך,ראשית,אני מעריכה ומבינה את אמא, יותר מתמיד.
ו………..הבנות שלי הן אלה שמעקמות לי פרצוף, אם אני לא עושה להן מרק עדשים לפחות 9898פעם בחורף.
ואם אתם שואלים למה? אז כדאי שתכינו ,תטעמו,ותבינו בעצמכם .
שנתחיל?!
חומרים :
חצי קילו עדשים
חצי קילו בשר מס 8 [שריר] /אפשר בשר גולש.
בצל, כרפס, 2 גזרים.
תבלינים : מרק עוף, פפריקה, כורכום, פלפל, מלח, פלפל אנגלי. סוכר,רסק עגבניות.
אופן ההכנה :
אתם יודעים שאצלי המתכונים הם קלי קלות. פשוט לכו אחרי ההוראות, שימו הרבה אהבה. ויש לכם מתכון בטוח.
אז קדימה, בואו ניקח סיר גדול, נקצוץ את הבצל ונטגן אותו בסיר עם 3 כפות שמן, למשך 3 דקות.
אחרי 3 דקות, נוסיף 2 גבעולים של סלרי /כרפס. כולל העלים. אחרי דקה נוסיף 5 שיני שום פרוסים.
נערבב, ונוסיף את הבשר .את הבשר אני חותכת לקוביות של 3 ס"מ , תראו בתמונה.
כאשר הבשר עטוף, מה הכוונה עטוף? משנה את הצבע מאדום לחום .
זה הזמן להוסיף את העדשים.
את העדשים אני משרה חצי שעה במים, אח"כ שוטפת טוב, מסננת ומוסיפה לסיר.
יחד עם 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות.
נותנת לזה ערבוב קצר, ומוסיפה .3 וחצי ליטר מים. ומחכה שהסיר יגיע לרתיחה.
אחרי הרתיחה אני מוסיפה את התבלינים : 2 כפות רסק עגבניות, חצי כפית סוכר, 2 כפות בהריון של מרק עוף. כף גדושה של פפריקה.
חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כף מלח.4 גרגירי פלפל אנגלי. מערבבת טוב טוב.
מורידה את האש לאש קטנה ,ומבשלת את המרק שעתיים וחצי. לפעמיים זה גם 3.או במילים אחרות עד שהבשר מתרכך .נימוח בפה.
סוגרת את הסיר. ורק אחרי שהסיר סגור שעה, אפשר למזוג.
זה הכל.
פשוט, קל, וטעים…..והכי חשוב מחמם <3
אפשר את המתכון הזה לעשות עם אצבעות אנטריקוט? והאם אפשר אחרי שרתח להעביר לכמה שעות לתנור?
אפשר לעשות את המתכון עם עדשים קפואים?