טוב תקשיבו לי טוב טוב זה אחד המרקים הטעימים ביותר גם על ילדים וגם על מבוגרים !!!
המרקם הקטיפתי ,הטעם העשיר ,פשוט יוצר מרק מושלם לימים קרירים.
בקיצור החורף פה !
המרק בריא מאד, עשיר בברזל בגלל העדשים הכתומות, צמחוני וביחד עם תוספת פרוסות בגט סטייל שי לי ליפא הוא הכי טעים שיש.
לא בא לי לחפור לכם היום, חוץ מזה זה פוסט רביעי שאני כותבת ביום וכמה אפשר לכתוב ולחפור?!
אז הרוותחם והפעם ההקדמה קצרה מהרגיל וישר מתחילים 🙂
[ראיתי שעשיתם ישששששששש אל תתלהבו אעעעעעעעעע]
חומרים :
2 כוסות עדשים כתמות
בצל גדול חתוך גס
בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
300 גרם דלורית חתוך לקוביות
2 גזרים יפים חתוכים לקוביות
קישוא אחד חתוך לקוביות
תפוא גדול מקולף וחתוך לקוביות
מלח פלפל שחור כורכום, כמון , מרק עוף סוכר.
אופן ההכנה :
משרים את העדשים הכתומות במים רותחים כמה דקות, שוטפים ומסננים.
מטגנים בסיר בצל קצוץ גס עד הזהבה קלה, אח"כ מוסיפים לו את כל הירקות ומתבלים עם כף אבקת מרק עוף כפית מלח כפית .
סוכר חצי כפית פלפל שחור וכפית כמון וכפית מחוקה מחוקה של כורכום. מערבבים הכל היטב. שופכים מים שיכסו את הירקות .
שופכים את העדשים ששטפנו והשרנו . מבשלים הכל בערך 45 דקות 50 דקות. מידי פעם מערבבים הכל.
שזה מוכן בעזרת מוט בלנדר טוחנים הכל היטב.
הערה קטנה :
בסטורי אצלי אני מבשלת הכל בסיר שחתוך מבשל וטוחן אז אופן ההכנה שונה מאחר ואין את הסיר שיש לי בארץ כתבתי לכם את הגרסה הרגילה .
תוספת בגט סטייל שי לי ליפא
בזמן הבישול אני ממליצה לקחת בגט לפרוס אותו לפרוסות להבריש בשמן זית לפזר מעל פטרוזליה יבשה [לא חובה ]
לאפות בתנור גריל 200 מעלות כמה דקות עד שזה מזהיב.
כאשר המרק מוכן יש להגיש צלחת מרק עם 3 פרוסות ולהתעלף.
אז אם בא לכם לראות עוד מתכונים ולהתעדכן חם חם בואו לאינסטוש שלי YONIT_Z
רק מה לא לבוא רעבים אע :-* :-))))))))
בהצלחה
היי
אני לא משתמשת באבקת מרק
במה ניתן להחליף אותה?
מלח
הי ,לבשל את כל היבשים ככה ? אין מים ? התבלינים לא ישרפו?