מרק גריסים עם גרונות הודו זה חורף בזיכרונות הילדות שלי.
התמונה של אבא יושב בקצה השולחן ואת אמא מגישה לו צלחת עמוקה עולה לי כל פעם שאני מכינה מרק גריסים
בתור ילדה הייתי מתעצבנת שהיא הייתה שמה במרק גרונות הודו ובתור מחאה תמיד אכלתי בלי .
הגריסים במרק עם הירקות היו כל כך טעימים שלא הרגשתי צורך בכלל לאכול.
רק בבגרות הבנתי
יותר נכון בתיכון העזתי לאכול עם גרונות ופשוט אהבתי את זה וכל פעם לפני שאמא הייתה מוזגת לי היא הייתה שואלת את בטוחה ?
את הבנות שלי לימדתי מילדות לאכול את זה ולא להתפנק כמוני חחחחחח
היום גרונות הודו לא נמצאים בזמינות כמו פעם.
בילדות שלי הודו היה עולה גרושים לא כמו היום .
גם היום יחסית לעוף זה זול אבל אני זוכרת שאלו היו חלקים מאד זולים שהסבתאות שלנו עשו מזה אוכל הכי טעים שיש.
המרק טעים גם בלי גרונות !!!!לכן אפשר להכין בלי אבל הטעם של הגרונות במרק מעשיר
חומרים :
6-8 גרונות הודו
2 גזרים
2 קישואים
1 בצל
1תפוא גדול
1 בטטה
1ענף סלרי כולל עלים
מלח פלפל מרק עוף(לא חובה )כורכום
חצי חבילה גריסים (250 גרם )
מים רותחים
חתי צרור כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
מתחילים עם הגרונות,שמים את הגרונות במים רותחים מבשלים כמה דקות .
למה?
הגרונות ברתיחה מוציאים את כל הלכלוך שלהם אחרי עשר דקות .
אחרי עשר דקות שוטפים ומסננים ומניחים בצד
עוברים לגריסים
את הגריסים אני שמה בקערה עם מים ככה שאם יש חרקים הם יצופו.
אחכ מסננת ושוטפת ושמה בסיר עם מים רותחים ומבשלת בערך רבע שעה עשרים דקות
למה?
בישול של הגריסים בכמות כזו במרק בינוני תביא לסמיכות יתר במרק ולכל הנוזלים להיספג
הערה:אם רוצים לבשל הכל ביחד אז שימו 150 גרם גריסים.
אני ממליצה לבשל בנפרד זה קצת כלים יעני סירים לשטוף אבל סמכו עליי שזה שווה כל כף שאוכלים.
הכנת המרק
מעכשיו זה משחק ילדים.
את הירקות אפשר לחתוך לקוביות או לשים במעבד מזון או לגרד בפומפיה בחלק הגדול או מנדולינה
עכשיו שיש לנו הכל מוכן מתחילים
לוקחים סיר גדול למרק שמים שמן בתחתית הסיר מטגנים קלות את הגרונות
אחכ שופכים את כל הירקות המגורדים /חתוכים לקוביות והגריסים, שופכים מים רותחים (מקצר זמן פלאים )3/4 גובה מהסיר
מביאים הכל לרתיחה
ברתיחה מוסיפים כף מלח כפית כורכום כף גדושה בהריון של מרק עוף(לא חובה )חצי כפית פלפל שחור
מערבבים.
לסיום מפזרים חצי צרור כוסברה קצוצה להעשיר את הטעם .
מבשלים שעה ורבע שעה וחצי בגלל הגרונות
אם לא עשיתם עם גרונות אז שעה.
הערות:
במקום גרונות אפשר שוקי עוף
במקום מרק עוף אפשר לטעום לקראת הסוף ואם חסר מלח להוסיף
ואפשר להוסיף חויאג למרק במקום.
תקשיבי אחות
בואי ניפגש. נעלה זכרונות ילדות. נבכה על העבר נצחק על העתיד זה לא שאנחנו מכירות אבל יש לנו מלא במשותף. קיצר הרגת אותי עם המתכונים מהבית של אמא שלי. לא שאני לא יודעת להכין הכלללל פשוט כיף לדעת שיש עוד אנשים שנהנים מהאוכל הזה ככה. תבורכי. אוהבת אותך בלי להכיר❤️❤️❤️❤️❤️
את יכולה לצלם עם מה את מגרדת את הירקות?
היי,
האם משתמשים במי הבישול של הגריסים שמבשלים בנפרד ?
המרק הכי טעים שעשיתי ושאכלתי.
לא חובבת מרקים, אבל הבן שלי ביקש מרק גרונות… ולא יכלנו להפסיק לאכול מהמרק.
פשוט יצא מושלם.
תודה??
הכנתי לכיפור, אמהל'ה איזה טעים!!!
תודה על המתכונים שלך!
מה אפשר לשים במקום גריסים?