מפרום עוף מגיע מהמטבח התוניסאי את הקציצה הזו אכלתי לראשונה בתחילת הנישואים אצל טרזה עזריה ז"ל
היא הייתה אישה מפולפלת חברותית הייתה לה שרשרת זהב עם חמסה גדולה והיא הייתה אוהבת לשיר באיטלקית /צרפתית.
היא ידעה לבשל וכל פעם שהייתי שואלת אותה היא הייתה אומרת לי תזמיני אותי אני אבוא ללמד אותך.ואף פעם לא הסתירה אף מתכון.
בגרסה של המפרום עוף שלה יש כמה עלים של נענע שלדעתי מקפיצים את העיסה כמה דרגות מעלה.
ההכנה של המפרום זהה לתהליך הכנת המפרום בשר.כאשר המרכיב העיקרי משתנה וכאן כל הקציצה על בסיס עוף.
הטעם של הקציצה מיוחד וטעים .אתם יכולים לאכול את זה ככה מטוגנות או להכניס אותם לרוטב אני מכינה וחצי מהכמות אני שמה בסיר וחצי אנחנו מחסלים ככה חחח.
חומרים:
700 גרם חזה עוף קצוץ קטן קטן.
5 פרוסות לחם
רבע צרור פטרוזליה קצוצה
רבע צרור כוסברה קצוצה
5 עלים של נענע קצוצים
בצל גדול קצוץ קטן.
3 שיני שום כתוש
ביצה
2 כפות שמן לפתיחת התבלינים
כפית מלח כף מחוקה פפריקה חצי כפית כורכום כפית מחוקה פלפל שחור כפית מרק עוף כף מחוקה של בהרט חצי כפית קינמון
2 -3 תפוא קלוף ופרוס
לטיגון :
שמן ,ביצים,קמח,פפריקה
לרוטב
רסק עגבניות
קופסא של עגבניות מרוסקות mutti
3 שיני שום
מלח פלפל סוכר קינמון.
אופן ההכנה :
את חזה העוף קוצצים קטן קטן אני עושה פסים וקוצצת את זה קטן.אחרי הקיצוץ שמים בקערה .את הלחם משרים במים כמה דקות אחכ מסננים וסוחטים את הלחם ומעבירים לקערה עם החזה עוף.לקערה מוסיפים את הירק קצוץ ביצה שמן תבלינים ומערבבים ומכניסים למקרר לכמה שעות טובות.בערך3- 4 שעות או לילה שלם שיתן לטעמים להיספג טוב טוב.
מקלפים 3 תפוא.וחותכים את התפוא לפרוסות דקות דקות.כאן תצטרכו סכין טובה שתעשה את העבודה.חשוב מאד לחתוך דק כי אם יהיה עבה לא תוכלו לאכול את זה אחרי הטיגון מאחר והתפוא לא יתרכך.
אח"כ לוקחים מהעיסה כמות של קציצה שמים בתפוא ומניחים על משטח עד שמסיימים את כל העיסה
אחכ לוקחים 2 צלחות .בצלחת אחת שמים קמח בצלחת שנייה שמים 3 ביצים קצת פפריקה לצבע ומקשקשים.
טובלים כל קציצה בקמח תחילה ואחר כך בביצים ואחכ לשמן החם
גובה השמן במחבת צריך להיות ברבע גובה המחבת
יש להכניס את הקציצות אך ורק כאשר השמן חם.חשוב תמיד לעבוד עם שמן נקי .במידה והשמן מתחמצן ומתחילות לצאת מלא בועות קצף אז בסיום הטיגון של הקציצות להחליף !
לא לחשוש לתת לקציצה להתבשל טוב בטיגון משמע לא להוציא מהר שהם מזהיבות. לתת לה להתבשל כהלכה ע'י הנמכה של גובה האש לאש בינונית.בהתחלה קחו מזלג ותבדקו עד שתרכשו תמיומנות לזהות שהיא מוכנה.
אם אתם שמים את כל הקציצות ברוטב אז אין צורך להקפיד שהקציצה תתבשל היטב כי היא תמשיך להתבשל בזמן הרוטב.אבל אם אתם כמוני חצי אוכלים מטוגן וחצי מבושל אז תקפידו על הוראות הטיגון.
הכנת הרוטב!
הכנת הרוטב היא משחק ילדים במיוחד שיש את המצאת המאה שזה עגבניות של מוטי .הרבה פעמיים שואלים אותי מה זה מוטי?אז מוטי זה לא השכן ממול חחחח
Mutti זה החיים!זה עגבניות מרוסקות באיכות הכי טובה שיש. את המוצר הזה הכרתי לראשונה לפני 4 שנים ומאז אני כמעט ולא משתמשת בעגבניות טריות(הלו לא להתלהב חוץ ממטבוחה אעעעע )איכות העגבניות והטעם המעולה של מוטי חוסך לי זמן קילוף וגירוד.זה מוצר שעולה אולי שקל יותר אבל שווה כל אגורה.אין בו חמיצות ואין טעם לוואי ולכן אין צורך כל הזמן להוסיף סוכר לאזן חמיצות!ואני מבטיחה לכם שפעם אחת תבשלו תבינו על מה אני מדברת ואתם תתמכרו! מילה של יונית.
אגב אני מוצאת את זה בשופרסל בד"כ.ברמי לוי לא מצאתי אף פעם.קונה מראש כמה מארזים ויש לי שקט בלב(בכלל מרוקאית כמוני אוהבת מלאי באופן כללי חח)
טוב חפרתי אבל הייתי חייבת כי כל הזמן שואלים אותי מה זה mutti .אז עונה פעם אחת ולתמיד!חוץ מזה רק שתדעו שגם אני לא ידעתי עד שהסבירו לי .
יאלללה הרוטב
מטגנים 3 שיני שום קצוצות עם 2-3 כפות שמן אחכ מוסיפים רסק עגבניות וקופסא של מוטי.מערבבים היטב
מביאים לרתיחה כאשר רותח מוסיפים כפית מלח חצי כפית פלפל שחור כפית סוכר חצי כפית קינמון מערבבים.מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים.מערבבים הכל היטב.
מסדרים את הקציצות יפה בסיר.סוגרים עם מכסה ומבשלים על אש קטנה.
אפשר להגיש את זה מעל קוסקוס או לצד אורז לבן…ולהתענג.
אם בא לכם לראות און ליין את הסרטונים שלי בסטורי בואו לאינסטה שלי yonit_z
הערות:
אפשר להכין עם חזה עוף טחון אבל זה לא יהיה אותו מרקם הקיצוץ הוא חלק מהיחוד של הקציצות.
אם הסתבכתם והעיסה לא יציבה לכם אחרי הקירור (מכל סיבה)תוסיפו כף קמח ותערבבו היטב
אפשר לוותר על הנענע אבל הוא מוסיף המון !
אם לא מצאתם mutti בסופר אז יש להם אתר שאפשא להזמין ממנו.
https://www.ristretto.co.il/
יונית אפשר להכין מעוף טחון ?
הכנתי אליפות על כך טעים
האם ניתן להקפיא?
יונית י'תותחית!!!
איזה מפרום אליפות אמאאאאאאא
שילבתי עם קוסקוס והמרק התוניסאי…. להתעלף!!!
תבורכי יקירה