מלבי שמנת זה אחד הקינוחים הכי אהובים על בעלי .
השבוע נסענו ביחד והוא ראה שלט של מלבי שמנת ואמר לי אני עוצר שנייה בא לי מלבי…בא לך גם ?
לא!
אני עונה ישר בשליחה.
למה?
כי המלבי שלי הכי טעים בעולם
הוא צחק ואמר ברור ששלך הכי טעים אבל לפעמיים לא חייב להטריח אותך אם אפשר לעצור שנייה ולקנות .
זה שטויות אני אומרת לו זה כלום עבודה יכלת לבקש והייתי מכינה לך
הוא שוב צחק ושאל אותי מתי אלמד לשחרר?ושאפשר להנות גם ממלבי שקונים על הדרך.
האמת הוא צודק!
אבל גם אני?בפרט שבמחיר של זוג מלבי שמנת אפשר להכין 12-14 יח
טוב טוב אני משחררת ?????
בקיצור פחות מעשר דק ויש לכם מלבי מהסרטים
חומרים :
3 כוסות חלב
500 מל שמנת מתוקה (2 מיכלים קטנים)
5 כפות סוכר
5 טיפות תמצית מי ורדים(לא חובה מוסיף טעם )
100 גרם קונפלור (5 כפות יפות )
אופן ההכנה:
קלי קלות
שמים הכל בקלחת /סיר מערבבים בעזרת מטרפה את הכל.
מניחים על הגז ומבשלים את זה עד רתיחה .
כל הזמן הזה לא עוזבים את עמדת הגז עומדים ליד ומידי פעם ובוחשים על מנת שלא יהיו לנו גושים.
חשוב מאד לערבב כל פעם אחרת עלולים להיות לכם גודשים קטנים.
כאשר הכל רותח .סבלנות זה לוקח זמן לפחות 7 דק .
הכי חשוב לערבב כל הזמן עד שמתחילים להרגיש שמרקם הסיר משתנה
מה זה אומר ?
מנוזלי הוא הופך להיות סמיך.
זה הרגע שהוא הגיע לרתיחה ויש לנו מלבי
מעבירים לקופסאות קטנות חד פעמי .
או לכוסות קינוח או לתבניות אישיות מעוצבות.
הכי טוב לקופסא חד פעמי קטנה כי אז אפשר לסגור ולהכניס למקרר
במידה ואין לכם ועשיתם בכוסיות או כלי עיצובי להכניס הכל למגש ולעטוף בניילון נצמד
הסיבה לכך שהקור במקרר עלול לתת לנו טעם לוואי.
חשוב מאד לקרר את המלבי ואז להכניס למקרר
המלבי החלבי מחזיק 5 ימים במקרר במידה והוא סגור אטום.
להגיש עם סירופ מלבי שקונים בכל חנות
מעט קוקוס בוטנים קלויים גרוסים /טחונים.
אפשר מעט פיסטוק קלוי.
מתה על המתכונים שלך@! במלבי -לא ממיסים קודם את הקורנפלורבצד בנפרד ואז שופכים לתערובת שרתחה בסיר?
יצא אליפות!!!!!
היי איך אפשר בבקשה להמיר לפרווה
יונית את?
כל מתכון שלך מוצלח
בזכותך ובזכות הספר שלך אני מקבלת מחמאות לרוב
מכל משפחתי וחברי
את נהדרת ומוכשרת ועל פסח בעלך אני מתה כי גן את חמך ז"ל אהבתי מאוד העה איש מיוחד,
גם אהבתי את סבתא סולטנה ז"ל הנפלאה עם סבא מאיר ז"ל היינו שכנים באותו בניין בחוד בבן גוריון הם קומה 1 ואנחנו קומה 6.
והמלבי שלך פגז.
ברוכים ובריאים תהיו
מתכון מעולה וקלי קלות גם למאותגרות קינוחים כמוני. יכולה לצרף גם גרסה לטבעונים?
תודה!
היי,מתכון מדהים 😉
כשאני מכסה את המלבי או סוגר במכסה הוא יוצא עם חריצים ומרקם לא נעים ואף עם קרום.כשאינני מכסה יוצא במירקים יותר טוב.מה עושים?
הכנתי והאמת שיוצא יותר מדי כבד, הכיף במלבי זה שהוא קליל…2 שמנת עושה אותו כבר פחות כייפי….
מתכון מעולה שתמיד תמיד מצליח !!! תודה רבה רבה ..
הערה קטנה ? למען העולם, ניראה לי שההמלצה על כלים חד פעמיים בימינו פחות מתאימה ..
את המלכה שלי אוהבת את הבישול שלך ואיך שאת מתנהגת עם הכלבים??❤️
האם אפשר להקפיא את המלבי?
היי
ניסיתי להוריד כמויות שמתי שתי כוסות חלב 3 כפות קורנפלור 1 קופסה שמנת מתוקה 250 מיל"
ושתי כפות סוכר ויצא לי טיפה רך
שאלה האם הסיבה הורדת הכמויות או הורדתי מוקדם מידי מהגז ???
תודה שלמה