כשיש לך בלוג / אתר תקראו לזה איך שאתם רוצים, את צריכה לגלות אחריות, ולהיות נאמנה לקוראים שלך.
לכן כאשר חשבתי על משהו קל ליום ראשון להביא לכם אז המאפה הראשון שקפץ לי לראש זה היה המאפה הזה.
מעין מיקס בין גוזלמה הטורקית לקאדה הכורדית.
אצלי אין חוקים בבצקים , אני זורמת ומפתחת מהראש העיקר שיצא טעים.
ואני לא רוצה להשתחצן כי זה לא אני, אבל הבצק הזה אליפות!!
היוגורט מעניק לו גמישות וכייף לעבוד עם בצק במרקם כזה.
חוץ מזה המאפה הזה טעים ושווה הכנה, עוד היום חחח
ואם אתם לא מאמינים לי , זה בסדר, אבל אתם יכולים לשאול כבר את מי שכבר הכין.
או שפשוט תנסו אותי -)
אז לפני שאתחיל אספר שאת שלבי ההכנה אני מביאה לכם בלינק לשידור חי שעשיתי מהקיר שלי בפייסבוק.
לחיצה כאן ויש לכם את כל השלבים מצולמים בלייב.[לחיצה על המילה כאן ואתם בסרטון]
ולמי שלא יכול או לא רוצה לצפות בי, זה בסדר , אני חופרת לא קטנה בסרטון אז יש את המתכון בגרסה מקוצרת כאן.
אה ועוד משהו אני מתנצלת עברתי את מכסת הפייסבוק אז מי שרוצה להצטרף לשידורים החיים , פשוט שיצטרף
לדף הפייסבוק החדש שלי כאן כי השידורים החיים עברו לדף החדש
אז מספיק ברברת ובואו ניגש למתכון כי זה קל רבע שעה הכנה ושעה התפחה וזה שלכם!!
חומרים:
לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
כוס מים
גביע יוגורט יווני 7 אחוז שומן של שטראוס או 130 גרם יוגורט רגיל.
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
כוס מים
גביע יוגורט יווני 7 אחוז שומן של שטראוס או 130 גרם יוגורט רגיל.
רבע כוס שמן זית.
כפית מלח.
כפית מלח.
מילוי
אופציה 1
2-3 צרור עלי מנגולד רק החלק הירוק
אופציה 2:
250 גרם בולגרית עם חצי קופסא קוטג עם 150 גרם צהובה.
אופציה 3
עלי מונגולד וגבינה עיראקית מגורדת.
אופציה 4
לטגן בצל עם פטריות לתבל עם מלח פלפל אגוז מוסקט.
אופציה 5
לטגן בצלים לתבל עם מלח פלפל סוכר וכורכום
אופציה 2:
250 גרם בולגרית עם חצי קופסא קוטג עם 150 גרם צהובה.
אופציה 3
עלי מונגולד וגבינה עיראקית מגורדת.
אופציה 4
לטגן בצל עם פטריות לתבל עם מלח פלפל אגוז מוסקט.
אופציה 5
לטגן בצלים לתבל עם מלח פלפל סוכר וכורכום
אופן ההכנה :
קלי קלות, להכניס את כל רכיבי הבצק לקערת המיקסר, למעט המלח, לערבל, כאשר נותר גוש בצק להוסיף את המלח.
אם אין לכם מיקסר ללוש ביד ולהוסיף את המלח כאשר מתחיל להתווצר גוש בצק.
ללוש או לערבל במשך 7 דקות.
אם אין לכם יוגורט יווני כי אתם בחול אז יוגורט באחוז שומן של 7 אם אין לא קרה כלום גם רגיל זה בסדר.
להניח לבצק לתפוח במשל שעב בקערה, אין צורך ליותר זמן. גם לא בחורף.
בזמן ההתפחה נכין את המילוי ככה:
ניקח רק את החלק הירוק כלומר את העלים, נקפיץ אותם במחבת עם 4-3 כפות שמן זית, מלח ולפלפל.
עד שלמעשה כל העלים מתכווצים. למי ששואל למה לא להשאיר את זה חי?
אז התשובה שיש המון נוזלים והפעולה של הקפצה תעזור לנו בהוצאת הנוזלים, כי אחרי שהם מתכווצים בהקפצה לוקחים אותם
סוחטים ורק אז יהיה אפשר להבין כמה נוזלים היו לנו.
שיטה נוספת זה לשים בקערה למיקרו, לזלף מעל שמן זית מלח פלפל ולהכניס ל6 דק.
אופן הכנת המאפה :
לוקחים כדור בגודל כדור פינג פונג מהבצק, פותחים אותו לפיתה עיגול מניחים במרכז את המילוי וסוגרים בצורת ירח.
אפשרות נוספת זה להניח במרכז ולסגור כמו שסוגרים שק , לסובב את החלק שסגרנו ולהניח על החלק הסגור
את המאפה אפשר לאפות בתנור שחומם ל180 עד הזהבה
ואפשר על מחבת, אני אישית מעדיפה על מחבת, זה שיטה אחרת זה טעם שונה.
מי שחוששת בהתחלה יכולה לאפות ואח"כ יכולה לעלות דרגה ולהכין במחבת.
לוקחים מחבת, רצוי טפלון כזו שלא נדבק לה שום דבר. מרססים ספרי שמן,לא חובה לרסס.
מניחים את המאפה ומטגנים כל צד כמה דק עד שהוא מזהיב ברגע שהוא מזהיב הופכים.
לא לשכוח לכסות את המחבת , זה עוזר לנו בפיזור אחיד של החום בטיגון.
להניח בצלחת ולכסות עד שהכל מוכן.
ולהגיש 🙂
בחצי קילו יוצא בין 8 לעשר יחידות תלוי בגודל הכדור שאתם קורצים.
בהצלחה }{
אפשר להחליף אץ הבצק לבצק מחיטה מלא או לקמח כוסמין?
יצא מושלם! בטיגון על מחבת שיש… תודה!!!
הכנתי ויצא יותר ממושלם
וואו וואו וואו!!
מתכון להיט ואתר מעולה!
כיף לקרוא
תודה יצא טעים! שמתי בבצק שמנת חמוצה 9 אחוז במקום היוגורט ומנגולד עם גבינה וביצה ,
מהבצק שנישאר חבר שלי מרח נוטלה ובננות ויצא גם ממש טעים !
המשמעות של להיות נאמנה לקוראים של הבלוג היא לענות לשאלות שלהם.
יונית לא עונה לשאלות באופן שיטתי