הכל התחיל מזה שנשאר לי בצק פילו מראש השנה וחיפשתי מה לעשות…..
אמרתי טוב אני אכין מילוי של תפוא וגבינות ואני אכין אצבעות פילו.
אבל אז הבת שלי חזרה מהעבודה ואמרה לי שהיא רעבה
אמרתי לא אכלת בעבודה ?
"לא היה לי זמן אבל לך היה זמן כל היום למה לא הכנת משהו טעים לאכול"
ס ל י ח ה ????????
לא היה לך זמן ואני עכשיו צריכה זמן להכין לה משהו לאכול.
קולטים ???
ובסוף תמיד האמא אשמה…..
טוב לכי תתקלחי תתארגני אני אכין אצבעות פילו
מה אצבעות פילו עד שיהיה מוכן אני אגווע מרעב…
אמא אולי תזמיני פיצה ?
עד פה !!!!הוריד המרוקאי התחיל להתנפח לי אמרתי לא מאמי את רוצה תזמיני את פיצה !
אני מכינה אצבעות היא עלתה להתקלח ,כולי מחשבות איך הילדים של היום שונים מהדור שלי.
שאסור בכלל היה לאכול בחוץ רק בבית ומה שאמא הייתה מכינה זה מה שאוכלים……
בקיצור אני יכולה לחפור מפה עד ירוחם אבל הלב שלי לא נתן לי לאכזב ומהדפי פילו הכנתי מאפה פיצה.
תקשיבו זה היה להיט שהתחסל בשניות כל בני הבית התעלפו.
שבוע שעבר החלטתי לצלם את זה כי אמרתי בטוח יש מלא הורים כמוני שצריכים פשרה באמצע בכלום עבודה ומקסימום טעם עלאק מקסימום תעלפתתתתתתתתת.
רוצו להכין !
חומרים :
חבילה דפי פילו מעדנות
חבילה של טל העמק
200 גרם מוצרלה קולקשיין תנובה
זיתים שחורים ללא חרצנים
רוטב פיצה :
קופסא עגבניות מרוסקות
כפית מלח כפית סוכר כף תבלין פיצה .
אופן ההכנה
משחק ילדים זה פה .
חממו את התנור 170 מעלות
ומכינים את רוטב הפיצה על מנת לחסוך זמן
כמו כן אפשר להשתמש ברוטב פיצה מוכן קנוי.
אופן הכנת רוטב הפיצה :
שמים הכל בקלחת מערבבים היטב ומבשלים עד רתיחה ברתיחה סוגרים את הגז וזה מוכן.
אופן הכנת המאפה :
לוקחים תבנית מלבנית בינונית גודל a4 משמנים אותה באמצעות ספרי שמן
מניחים 2 דפי פילו ומרססים שוב בספרי שמן אם אין לכם סםגי אפשר להבריש בשמן זית.
מעל ה2 דפים שמים שוב 2 דפים וספרי שמן
ושוב 2 דפים ומעל שמים רוטב פיצה פרוסות גבינת טל העמק שלמות וזיתים שחורים.
מעל שמים שוב 6 דפי פילו לא לשכוח לשמן בספרי שמן כל 2 דפי פילו בדיוק כמו בשכבה הראשנה .
אתם בטח שואלים למה אני משמנת ?
אז התשובה שהשימון הקל מעניק גמישות לבצק בתהליך ההכנה וקריספיות אחרי האפיה .
מי שרוצה לחסוך בקלוריות מוזמן לספור 6 עלים ולהניח מעל רוטב פיצה וגבינה וזיתים.
מעל השכבה השנייה מורחים שוב רוטב פיצה ומפזרים מעל גבינת מוצרלה זיתים שחורים .
ואופים 25 דק.
לחיתוך קל אני ממליצה לחתוך מראש.
מגישים חם ומתעלפיםםםםםםםםםםלם
בהצלחה
פרסום בשיתוף תנובה
נראה מעולה… אז בעצם בכל תבנית משתמשים ב 12 עלים?? 6 עלים רוטב גבינה ואז שוב 6 עלים רוטב וגבינה?
יונית המקסימה, צריך להפשיר את הבצק פילו?
מכינה כבר פעם שלישית
פשוט וטוב!!!