מכירים את המתכונים הקלים ?!
שזה כלום עבודה וטעים מאד!!
זה בדיוק זה.
השילוב של בצק העלים,הפסטו הזיתים והארטישוק הצלוי פשוט מעלף.
כאשר אני כותבת את המתכון אני זוכרת איך שהמנה יצאה ביום צילומים ,נשאלתי על ידי הצוית מה זה?
את המבט על מה קשור ארטישוק עכשיו
ומחייכת עכשיי שנזכרת איך אחרי הצילום כאשר הצוות טעם ואז הקולות של טעים מאד עלו ברקע ומבטי הפלא ופלא נעלמו אי שם.
אולי הארטישוק מרתיע בהתחלה ונראה לא קשור אבל זה סוד המאפה.
אז 5 דק עבודה וזה שלכם עשרים וחמש דק אפיה וזה שלכם.
המרכיבים:
1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה, מעדנות
להברשה: 1 ביצה טרופה
1/4 כוס שמן זית
1/2 שקית (200 גרם) לבבות ארטישוק של סנפרוסט, מסוננים וחתוכים לרבעים
1 צנצנת (180 גרם) פסטו איטלקי או בזיליקום של אוליביה
15 זיתי קלמטה מגולענים
1/2 שקית (250 גרם) פתיתי מוצרלה "COLLECTION"
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומרדדים מעט את מלבן הבצק. חותכים 1.5 ס"מ מהשוליים סביב, יוצרים מסגרת ומניחים על מלבן הבצק. מהדקים היטב לבסיס, מברישים בביצה ומעבירים למקפיא כ-10 דקות.
3. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הארטישוק 5-4 דקות עד הזהבה.לא לשכוח לפזר מעט מלח מעל ופלפל
4. מניחים את הבצק עם נייר האפייה בתבנית.
מפזרים על פני הבצק תלוליות של ממרח פסטו, רבעי ארטישוק, זיתים ופרוסות מוצרלה.
5. אופים 25-20 דקות עד שהבצק יבש ושחום. מגישים מיד.
המתכון נלקח מסדרת מתכונים שהוכנו לתנובה במסגרת חוברת מתכונים שבועות 2020
אני אוהבת את הבישולים ואת המאפים מעניינת להיות בקבוצתך תודה לך❤?❤?❤
שלום רב
מבקשת להצטרף לרשימת התפוצה שלך
תודה ושבוע טוב
נירה זוהר
נראה מעולה.
ניתן להקפאה?