לחמניות ממולאות בצל - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » לחמניות ממולאות בצל
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
לחמניות ממולאות בצל

לחמניות ממולאות בצל

יונית צוקרמן ינואר 24, 2017 36 תגובות

לחמניות ממולאות בצל

האמת?!

קשה לי להחליט מה יותר טעים ועם מה להתחיל 🙂

הלחמניה העסיסית עם הבצל המטוגן 🙂

או הפיתה הפתוחה עם המון בצל ורוטב טעים שנוזל ובצק טיפה קראנצי שכולו רוך מבפנים.

לכן החלטתי שהפעם מקילו בצק נעשה גם את זה וגם את זה !!

אגב !המקור של המתכון הזה מבית אמא, שם הפיתות עם בצל נאפו בטאבון.

בחג סוכות ההורים שלי לא עבדו, וכל יום הייתה שמחה וצהלה, בכל זאת מצווה לארח ולשמוח בסוכה.

באחד הערבים של חול המועד אמא הייתה מכינה ועל הדרך שולחת לכל השכונה 🙂

אני זוכרת תמיד איזה מחמאות היא הייתה מקבלת.

השבוע בעלי קנה לי צעצוע חדש ,טאבון ביתי 🙂

ישר נזכרתי בתקופה הזו ואמרתי הנה עוד מתכון מנצח !

ההפתעה של המתכון הזה , זה הלחמניות. יצא טעים ואני כבר מחכה להזדמנות  לעשות עוד נגלה !

לחמניות ממולאות בצל

אז לפני שאני עושה שוב הנה המתכון :

המצרכים:

קילו קמח

4 כפות סוכר

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים

רבע כוס שמן קנולה

רבע כוס שמן זית.

כף מלח

מילוי :

3 בצלים ענקים, סוכר, פפריקה מתוקה, פלפל לבן, אבקת מרק עוף , שמן.פפריקה חריפה.

אופן ההכנה :

לוקחים את כל מרכיבי הבצק למעט המלח שמים במיקסר.לשים במשך 7 דקות

לא לשכוח במהלך ה7 דקות האלה לשנות דרגות מהירות .פעם הכי גבוהה פעם באמצע

פעם בהתחלה. הפעולה הזו חשובה מאד כי היא מחקה את תהליך הלישה הידני.

אחרי 7 דק להוסיף את המלח ולתת למיקסר לישה נוספת של 2 דקות.

לכסות את הבצק בנליון. לתת לו התפחה של שעה.

בזמן ההתפחה נכין את המילוי :

נטגן עם  שמן 3 בצלים ענקים פרוסים לפרוסות. זה בערך רבע כוס שמן.

אחרי 3 דקות של אידוי הבצל נוסיף כף סוכר שתתקרמל קלות עם הבצל ותיתן לו טוויס מתוק עדיין.

אחרי 3 דקות נוספות שהבצל מתחיל להיות בשקיפות נוסיף כף פפריקה אדומה כפית אבקת מרק

עוף,חצי כפית לבן.רבע כפית מלח ורבע כפית פפריקה חריפה. לא חובה ,אבל בשביל העקיצוץ 🙂

נערבב היטב  לטעום, לתקן אם חסר משהו.ולטגן עוד דקה וחצי.

נוריד מהאש,מניסיון לא לטעום עוד , זה טעים ואתם עלולים להישאר בלי מילוי.

אגב טיפ בונוס, זה הולך נפלא עם חומוס רק תוסיפו פטריות }{

לקרר.

לחמניות ממולאות בצל

אחרי שעה של התפחה להוציא את גוש הבצק ולחלק לשתיים.

מחצי הראשון נקרוץ 10 כדורים ונכין פיתות

מהחצי השני נקרוץ גם 10 כדורים  נכין לחמניות.

נקמח את משטח העבודה ונפתח את  כל הכדורים  לפיתה.

על 10 כדורים ראשונים נפזר מהמלית ונעביר לתבנית אפיה.

לאפות בחום של 200 מעלות. עד הזהבה. אצלי התנור מחמם גבוה אז שמתי 180 מעלות.

את העשר הכדורים  הנותרים נמלא גם בעיסה ונסגור כמו שק.

לחמניות ממולאות בצל

לחמניות ממולאות בצל

ועם היד נגלגל עד העלמות קצוות השק. נשים את הכדור עם החלק שסגרו כלפי מטה.

נמרח ביצה סומסום נתפיח התפחה קצרה של 20 דקות בנתיים נחמם את התנור ורק אחרי שהוא חם חם נכניס לתנור את הלחמניות.

אפיה בתנור שחומם ל180 מעלות. עד הזהבה.

טעים מאד.

לחמניות ממולאות בצל

בהצלחה 🙂

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

36 תגובות

  1. לימור הגב ינואר 27, 2017 בשעה 5:24 am

    אפשר פרטים של הטבון הבייתי? זה בבית או בחוץ ? עובד על…?? מחיר….

  2. יונית צוקרמן הגב ינואר 29, 2017 בשעה 5:50 pm

    זה בחוץ עובד על גז הוא קנה בכפר עלה לו 500 שקל חח

  3. מירי הגב פברואר 3, 2017 בשעה 2:48 pm

    הי יונית
    הכנתי את המתכון, בינתיים יצאו מהתנור הפיתות והן מעולות!
    רציתי לדעת האם אפשר להקפיא את הלחמניות, ואם לא, לכמה זמן הן טובות.
    תודה ☺

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 4, 2017 בשעה 10:20 am

      היי מירי
      סליחה שאני עונה עכשיו באיחור של יום
      אבל שישי אצלי זה יום לחוץ.

      אני תמיד ממליצה לאפות 3/4 אפיה ולהקפיא, להפשיר ולתת עוד רבע אפיה ויש לך
      מוצר חדש כאילו עכשיו הכנת אותו
      בהצלחה }{

  4. קובי אטיאס הגב פברואר 6, 2017 בשעה 7:29 pm

    אלופה אני חייב לנסות זה נראה סוף

  5. אושרת הגב פברואר 7, 2017 בשעה 6:54 am

    אירחתי את המשפחה של בעלי והכנתי את הלחמניות ביום שישי…..יצאו מדהימות וגנבו את ההצגה… תודה רבה על מתכונים מנצחים

  6. יפית הגב פברואר 15, 2017 בשעה 12:32 pm

    היי יונית מאוד אוהבת את המתכונים שלך!!!!!!!!

    רציתי לשאול איך הבצל צהבהב בתמונות ? שמת כורכום?

    והאם אין צורך בהתפחה שנייה כשהלחמניות בתבנית?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 15, 2017 בשעה 5:15 pm

      איזה כייף לי…תודה .שמתי כורכום בבצל.
      ויש צורך בהתפחה של חצי שעה לפני הכנסה לתנור

  7. יופי הגב פברואר 16, 2017 בשעה 7:09 pm

    הלחמניות בצל זה אמאלההההה?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 20, 2017 בשעה 3:05 am

      חחחחח אמת !

  8. ז'יזל הגב יולי 26, 2017 בשעה 4:26 pm

    גם אנחנו מכינים אותו דבר
    אבל במקור מוסיפים שומן עוף
    אבל לא בתשעת הימים

  9. אורית הגב יולי 27, 2017 בשעה 8:31 am

    היי יונית, בבצק שמים גם את השמן קנולה וגם שמן זית?
    והאם אפשר במילוי טונה?
    תודה את נהדרת?

  10. ורד הגב אוקטובר 1, 2017 בשעה 1:45 pm

    הי יונית, האתר מעולה?
    איזה כוס מדובר? חד פעמי?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:45 am

      אם לא ציינתי איזה כוס אז בינלאומית שזה 240

  11. אלן הגב דצמבר 17, 2017 בשעה 9:24 am

    בוקר טוב,
    רציתי להגיד תורה על המתכון.
    הלחמניות יצאו פשוט מדהים!
    תודה רבה

  12. דורון הגב ינואר 10, 2018 בשעה 10:03 am

    שלום לא צריך לעשות לאחר המילוי הטפחה שניה?

  13. שרה הגב יולי 22, 2018 בשעה 7:21 am

    הייי
    המתכונים שלך הורסים אחד אחד…שאלה בקשר ללחמניות בצל את שמה את התנור על תורבו או רגיל(שתי פסים)?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:55 pm

      טורבו 180 מעלות

  14. חדוה רון הגב אוגוסט 4, 2018 בשעה 7:12 am

    וואו יצא מדהים. תודה רבה!

  15. אורטל הגב אוגוסט 8, 2018 בשעה 7:16 am

    היי יונית אפשר להמיר את הקמח לקמח כוסמין?

  16. ציפי הגב מאי 21, 2019 בשעה 8:10 am

    הכנתי את הלחמניות, יצא מדהים ממש טעים. תודה רבה

    • יונית צוקרמן הגב מאי 22, 2019 בשעה 2:49 am

      באהבה♡

  17. איילת הגב אוגוסט 14, 2019 בשעה 12:42 pm

    הכל ניראה אצלך מגרה מושלם!!! יש אפשרות להכין את הבצק באופן ידני ללא מיקסר ??

    • יונית צוקרמן הגב אוגוסט 20, 2019 בשעה 4:40 am

      בוודאי

  18. מאיה הגב אוקטובר 17, 2019 בשעה 5:03 pm

    היי יונית ! הכנתי פעמיים את הלחמניות ויצא מושלם רק בעיה אחת.. הבצק יוצא לי נורא דביק וקשה לי להסתדר איתו.. מה אפשר לעשות?

  19. גלית הגב אוקטובר 20, 2019 בשעה 9:45 am

    הי יונית האלופה, עם בצל סגול זה גם יעבוד?

  20. סגל דליה הגב אוקטובר 29, 2019 בשעה 11:23 am

    היי יונית תודה על המתכון הנפלא הוספתי גם פיטריות. יצא מושלם.

  21. טלי אבירם הגב נובמבר 24, 2019 בשעה 7:18 am

    הי יונית, הלחמניות מושלמות!!!
    שאלה לגבי הבצק, אם אני שמה אותו להתפחה בבוקר, אך רוצה להכין את הלחמניות בערב….
    כמה זמן הוא עכול להשאר בחוץ? האם להכניס למקרר בשלב כלשהו?

  22. סיגל הגב אפריל 21, 2020 בשעה 11:35 am

    היי
    פעם ראשונה שאני עושה מתכון שלך.
    יצאתי מעולה !!!
    תודה רבה

  23. נעמי הגב יוני 9, 2020 בשעה 3:09 pm

    היי,
    יש לי טאבון חשמלי, מכינה איתו פיצות מעולות…
    השאלה האם אפשר ומתאים לאפות את הלחמניות והפיתות בטאבון?
    וגם- אם אני רוצה לשים בפיתות מעל זעתר במקום בצל מתי מומלץ להוסיף את הזעתר ואיך? (עם שמן?)
    תודה!

  24. דניאל הגב יוני 24, 2020 בשעה 2:34 pm

    הי,
    רציתי לשאול מה הכוונה להוסיף חומוס ופטריות? גרגירים? בפנים?
    תודה

  25. רבקה הגב אוגוסט 14, 2020 בשעה 10:01 am

    יצא ממש סוף תודה?

  26. ליאת הגב אוקטובר 11, 2020 בשעה 10:49 pm

    היי יונית נראה מושלם.
    האם הבצק יתאים למילוי מתוק גם?
    וכמה זמן הלחמניות הממולאות שורדות במקרר?

  27. תקוה הגב פברואר 10, 2021 בשעה 2:02 am

    אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
    ואם כן אז איך בדיוק?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 10, 2021 בשעה 4:41 am

      כן באותו היחס

  28. אילה הגב פברואר 2, 2022 בשעה 6:14 pm

    תודה רבה על המתכון
    יצא טעים ממש 🙂

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
  • אסאדו בפטריות ובצלים אסאדו בפטריות ובצלים תבשיל אסאדו עם פטריות בצלים וערמונים בקלי קלות.טעים מאד...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס